مبارزه گسترده با آفت در ۱۶۵ هکتار عرصه بیابانی خراسان شمالی

ایرنا/ رییس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: مبارزه علیه بیماری آفت «سفیدک تاغ» در سطح ۱۶۵ هکتار از عرصه های بیابانی شهرستان گرمه در دست اجرا است.
اصغر صمیمی اظهارکرد: این اقدام که از فروردین ماه جاری آغاز شده تا تیرماه ادامه خواهد داشت و تمرکز بر مناطقی است که بیشترین آلودگی را دارند.
وی تصریح کرد: تاغها نقش مهمی در جلوگیری از بیابانزایی و پیشروی بیابان دارند و از این رو حفاظت از این گونه گیاهی ضرورت دارد.
رییس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی افزود: تاغها با پیشگیری از فرسایش بادی از بروز خسارات ناشی از طوفان شن و کاهش سکنه در روستاهای حاشیه تاغها جلوگیری میکنند، بنابراین مراقبت و نگهداری از آنها ضروری است.
وی همچنین از تخصیص ۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار برای مبارزه با سفیدک تاغ در این شهرستان خبر داد و افزود: این بیماری ممکن است به دلیل تغییرات اقلیمی، شرایط محیطی، کاشت نهالهای آلوده و تراکم زیاد پایهها گسترش یابد و مبارزه با این بیماری شامل هرس شاخههای آلوده، قطع آنها و سپس معدوم کردن این مواد است.
مبارزه با سفیدک تاغ؛ اهمیت حفاظتی و اقتصادی
متخصصان و کارشناسان منابع طبیعی معتقدند که با توجه به شرایط اقلیمی و زیستمحیطی، اقدامات پیشگیرانه و درمانی به ویژه در مناطقی که با خطر بیابانزایی و فرسایش روبرو هستند، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
در این زمینه، تمرکز بر مبارزه با بیماریهای گیاهی به خصوص سفیدک تاغ میتواند به حفظ این منابع طبیعی و تامین امنیت زیستمحیطی برای مناطق روستایی و شهرهای حاشیهنشین کمک کند.
گستره حوزه منابع طبیعی خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این میزان یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار هم جنگل است.
۲۵ هزار هکتار از جنگل های این استان جزو ناحیه رویشی هیرکانی و الباقی جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی محسوب می شود که گونه های ارس، افرا، کرکو، زالزالک و بلوط را در خود دارد.
جنگل های خراسان شمالی در گستره ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جزو جنگل های حفاظتی کشور محسوب می شود.