استاندار خراسان جنوبی: بازآفرینی شهری راهی برای مقابله با آسیبهای اجتماعی است

ایرنا/ استاندار خراسان جنوبی گفت:توجه ویژه به بافتهای تاریخی و فرسوده ضروری است چرا که این مناطق به دلیل کمبود زیرساختها و خدمات، تبدیل به مجموعه ای از آسیبهای اجتماعی شده و مدیریت آن به برنامه ریزی مناسب در قالب بازآفرینی شهری نیاز دارد.
سید محمدرضا هاشمی در ستاد بازآفرینی شهری استان اظهار کرد: برخی پروژههایی که در شهرداری اجرا میشود نیازمند خاکبرداری و مطالعات دقیق است لذا انتظار میرود مجموعه میراث فرهنگی نیز در تعیین تکلیف برخی از محدودههای تاریخی فعالتر عمل کند.
وی افزود: حتی در طرح نهضت ملی مسکن نیز میتوان با تمرکز بر این مناطق، مسکن مقاومتری احداث کرد که باعث جلوگیری از مهاجرت و آسیبهای اجتماعی شود.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه وقتی در مناطق کمتر برخوردار خدمات ارائه نمیشود، کلونیهای آسیبزا شکل میگیرد ادامه داد: افرادی که توان اجاره مسکن در مناطق برخوردار را ندارند، به این محلات مهاجرت میکنند لذا این مسئله تنوع فرهنگی، زبانی و اجتماعی را افزایش داده و چالشهای خاصی ایجاد میکند.
وی با تاکید بر لزوم توجه همزمان به زیرساخت، مقاومسازی، ایمنسازی و توسعه فضای سبز در بافتهای فرسوده گفت: اقدامات ماندگاری باید انجام شود، زیرا این مناطق محل زندگی تعداد زیادی از خانوادههاست پس باید با استفاده از ظرفیت اعتبارات تبصره ۱۴ و بهرهمندی مناسب از سهم استان تهران، اقدامات را تسریع کرد.
استاندار خراسان جنوبی همچنین گفت: اگر نظام مهندسی و شهرداری بهدرستی وارد عمل نشوند و هشدارهای لازم را جدی نگیرند، وقوع زلزله خسارات جبرانناپذیری به دنبال دارد لذا باید با برنامهریزی برای سال ۱۴۰۴، محلات هدف بازآفرینی در بیش از ۱۵ شهر استان را شناسایی و طرحهای توسعه را اجرا کرد.
وی بر مشارکت مردم و روحانیون محلی در برنامهریزیها تاکید کرد و افزود: برگزاری جلسات محلی پیش از آغاز جلسات استانی موجب افزایش اعتماد عمومی میشود، همچنین از ایدههای کارشناسی همچون طرح بانک مسکن در زمینه ساخت واحد مسکونی حمایت خواهد شد.
هاشمی یادآور شد: بیش از ۱۲۵ هزار نفر از جمعیت شهری استان در محلات بافت تاریخی و فرسوده زندگی میکنند که نیاز به توجه ویژه و اجرای دقیق برنامههای بازآفرینی شهری دارند.