هشدار شورای شهر بجنورد: توقف کارخانه کمپوست بحران زیستمحیطی را تشدید کرده است

ایرنا/ عضو شورای اسلامی شهر بجنورد گفت: تاخیر بیش از یک دههای در راهاندازی کارخانه کمپوست مرکز خراسان شمالی، نهتنها معضل انباشت زباله را تشدید کرده، بلکه سلامت شهروندان و محیطزیست را در معرض تهدیدی جدی قرار داده است.
یوسف مغروری اظهار کرد: کارخانه کمپوست در سال ۹۱ بهره برداری و افتتاح شد اما به علت مشکلات اجتماعی و اعتراض مردم به انتشار بوی متعفن ناشی از فعالیت آن به تعطیلی کشید.
وی افزود: با توقف فعالیت این کارخانه، تلاش ها برای راهاندازی مجدد این واحد به نتیجه نرسیده و مقرر است کارخانه در مکان جدید اجرایی و تجهیزات به این نقطه منتقل شود.
عضو شورای اسلامی شهر بجنورد تصریح کرد: زمینی در حوالی روستای نجف آباد جانمایی شد اما اجرای طرح در این نقطه نیز با توجه به نگرانی مردم از تکرار مشکلات پیشین، هنوز راه به جایی نبرده است.
وی با بیان اینکه مشاور تکلیف دارد تا یک ماه آتی نظر قطعی را درباره انتقال کارخانه به مکان جدید اعلام کند خاطرنشان کرد: انتقال تجهیزات کارخانه کمپوست به مکان جدیدحدود یکهزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
مغروری با اشاره به اینکه مکان فعلی کارخانه کمپوست تاییدیه لازم را نداشته و در مکانی غیر از نقطه مورد تایید محیط زیست اجرایی شده است گفت: جای تاسف است که اجرای طرح ها بدون کارشناسی و بدون توجه به مطالعات باشد و هزینه های گزاف منجر به نتیجه نشود.
وی خاطرنشان کرد: به نظر می رسد با توجه به نگرانیهای اهالی روستا از تکرار مشکلات پیشین، اجرای این کارخانه در مکان جدید نیز به نتیجه نرسد.
۳۸۰ میلیارد ریال اعتبار شهرداری برای کارخانه کمپوست
عضو شورای اسلامی شهر بجنورد درباره تامین اعتبار لازم برای راه اندازی کارخانه کمپوست در شهرداری مرکز استان گفت: ۳۸۰ میلیارد ریال اعتبار از بودجه امسال برای خرید تجهیزات مورد نیاز کارخانه کمپوست مصوب شده است که البته رقم ناچیزی است و نمی تواند پاسخگوی نیاز باشد.
وی با اشاره به استهلاک تجهیزات کارخانه کمپوست در یک دهه گذشته به علت توقف فعالیت گفت: راه اندازی کارخانه کمپوست نیاز به تامین منابع ملی دارد و شهرداری نمی تواند این منابع را تامین کند.
نایب رئیس شورای شهربجنورد و عضو شورای عالی استانهای کشور با بیان اینکه باید تلاش شود فرایند کمپوست با جدیدترین روش ها و مجهزترین دستگاهها انجام شود تصریح کرد: بهره برداری از این واحد تولیدی با حل مشکل انباشت زباله در کوه باباموسی همراه خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه کوه باباموسی خاک کافی برای پوشاندن زباله ها وجود ندارد گفت: البته اکنون خاک پوشانی زباله ها در این سایت، شرایط بهتری به خود گرفته است اما مشکل بهداشتی کماکان وجود دارد.
عضو شورای اسلامی شهر بجنورد خاطرنشان کرد: اکنون روزانه ۱۵۰ تن زباله به کوه باباموسی منتقل می شود که دفن آن به صورت غیراصولی و غیربهداشتی است.
خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است.