دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) از اهداف خود دور شده است

مهر/ قزوین- مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: یکی از چالش های دانشگاه امام خمینی(ره) دورماندن از برخی اهداف اولیه بینالمللی است.
به گزارش خبرنگار مهر، سید احمدرضا خضری در مراسم تکریم و معارفه سرپرست دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) که در سالن اجتماعات دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) بیش از چهار دهه افتخارآمیز را سپری کرده و اکنون با هفت دانشکده، حدود ۶۰۰ کارمند و هفت هزار دانشجو است، این دانشگاه از زیرساختهای فیزیکی قابلتوجه و دارای سرمایه اجتماعی، مقبولیت در مرکز ایران وبا عنوان بینالمللی و منتسب به نام امام خمینی (ره) به فعالیت خود ادامه میدهد که این سه سرمایه اصلی این دانشگاه را به یک کانون مهم مرجعیت علمی تبدیل کرده است.
مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: این دانشگاه بهزعم تمام ظرفیتها با چالشهایی اعم از ناترازی مالی، مسائل زیرساختی در برخی بخشها، فرسودگی برخی از فضاها، قرارگیری در نقطه حاشیهای شهر و آسیبهای مناطق حاشیهای، دورماندن از برخی اهداف اولیه بینالمللی، دستنیافتن به برنامهها و چشماندازها مواجه است که باید هرچه سریعتر درخصوص این موارد تدابیر لازم انجام شود.
وی افزود: اگرچه ۲۸ ملیت در این دانشگاه حضور دارند؛ اما این تعداد همچنان از چشمانداز تعریف شده فاصله دارد و لازم است بیشازپیش و جدیتر از گذشته در راستا دیپلماسی علمی و گسترش آن اندیشه و چارهجویی شود.
دانشگاه امام خمینی (ره) در راستای بینالمللیتر شدن گام بردارد
این مسئول تأکید کرد: اگر بنا باشد کارکرد دانشگاه بینالمللی همانند دانشگاههای دیگر باشد که مسیر درستی را طی نکرده، و لازم است در راستای بینالمللیتر شدن گام بردارد.
وی ادامه داد: ما در برنامه هفتم پیشرفت تعهد داریم تا ۳۲۰ هزار دانشجو بینالمللی جذب کنیم که در راستا تحقق این تعهد دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) باید پیشران باشد و برای حقانیت بخشیدن نام خود گام بردارد و بخشی از این تعهدات را به دوش بکشد.
خضری مطرح کرد: گسترش دیپلماسی علمی در سایه جنگ، جهل و تهدید در جهان در دستور کار ما است و ما باید بتوانیم دیوار سخت تحریم و موانع جدی را با دیپلماسی علمی و فرهنگی برداشته و با زبان دیپلماسی علمی و فرهنگی راهی به دل ملتها بگشاییم.
وی عنوان کرد: دانشگاه پیشران علم و دانش بوده و هست و باید در این عرصه حتی برای دانشگاههای دیگر الگو باشد و در رتبهبندی بینالمللی با انجام امور خلاقانه علمی بیشتر از گذشته گام برداشته و اسباب توسعه استان نیز باشد.
وی یادآور شد: دانشگاه باید جهت حفظ مرجعیت علمی بکوشد، دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) در جایی زیست میکند که مهد صنعت، تولید، اشتغال و فناوری نو است و بهترین سرمایههای علمی کشور که استادان و دانشجویان هستند در این دانشگاه وجود دارد.
این مسئول تصریح کرد: دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) محل سرریز نخبگان کشور است و ما باید این سرمایهها را پاس بداریم و دانشجو و هیئتعلمی را در راستای اهداف و برنامههای علمی کمک و یاری کنیم که یکی از مهمترین وظایف و مسئولین همین مسئله است.
وی ادامه داد: دانشگاه محلی برای گسترش علم، ترویج و پیشرانی علم، آرامش فکری، روحی و روانی و همچنین تبادل اندیشه و علم است و جایی که علم و دانش در آن تبادل میشود حساسترین مکان است و باید زبانی نرم، ملایم با عزت و احترام برای آن بکار گرفته شود؛ چراکه دانشگاه محل عزت است و باید دانشجو و استاد بر صدر بنشینند و ما نباید اجازه دهیم استاد و دانشجو تحقیر شوند.
خضری تأکید کرد عزت و کرامت استاد و دانشجو باید حفظ شود، دانشگاه محل تولید اندیشه و فکر است و دانشجو باید در دانشگاه خیال آسوده و آزادی بیان داشته باشد البته باید حرمتها نگه داشته شود و ما باید بفهمیم و بدانیم که راجع به چه چیزی صحبت میکنیم.
وی تشریح کرد: ما جایگاه هویت ملی و مرزهای سیاسی خود را میدانیم و باید اگر حرفی میزنیم برای حفظ نظام و کشور باشد که اگر اینگونه باشد کشورها ما را به رسمیت خواهد؛ کشور، مادر و حیثیت ما است.
وی تأکید کرد: دانشگاه مروج اخلاق است و باید الگویی برای ترویج اخلاق اسلامی علمی و تولیدات علمی باشد در دانشگاه جنس نامرغوب وجود ندارد و دانشگاه جنس نامرغوب تحویل جامعه نمیدهد؛ بلکه الگوی علم و اخلاق تحویل جامعه میدهد و اگر چنین نباشد خیانت به علم است و اگر مسیر دانشگاه خلاف اخلاق باشد اعتماد جامعه از دست میرود.
خضری خاطرنشان کرد: ما باید به اصول حرفهای پایبند باشیم و بهترین آموزش، معیارترین پژوهش و خدمات باکیفیتی ارائه دهیم و برای حفظ کیفیت بکوشیم و فضا دانشگاه را بانشاط کنیم چرا که در فضا نگران و افسرده اهداف ما محقق نخواهد شد.
وی ابراز کرد: برنامههای ما باید مناسب و در شأن دانشگاه و در حوزههای مختلف و متنوع به دانشجویان ارائه شود.
این مسئول تصریح کرد: دانشگاه به معنای جامعه است؛ یعنی محل اجتماع همه چیز، همهکس و جمعآوری اندیشهها و تفکرات گوناگون پس باید نیاز مختلف در عرصههای مختلف تأمین شود.
وی ادامه داد: دانشگاه باید مروج گفتمان، تقویت هویت فرهنگی و ملی کشور باشد و این پیام به جهان مخابره شود ما باید با زبان علم به دنیا دست دوستی دهیم و اجازه ندهیم به کشور کوچکترین اهانتی شود.
وی عنوان کرد: دانشگاه باید در راستا تأمین معیشت و رفاه اعضا دانشگاه بکوشد و در صورت لزوم اقدام به تعریف رشتههای جدید مورد نیاز کند و رشتههایی که متقاضی ندارد را حذف کرده و رشتههای مورد نیاز جامعه را جایگزین کند.
خضری در پایان گفت: قزوین قطب صنعتی است و رشتههایی که مورد نیاز صنعت است باید تعریف شود همچنین قزوین دربردارنده ظرفیت اقتصادی و مواد یازده و سیزده قانون است و دانشگاه باید فضا و فرصت جدیدی را برای کار و خدمت فراهم کند.