اجرای طرح آبرسانی سرانی با ۳۰ حلقه چاه آب در شیروان

ایرنا/ نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی گفت: طرح بزرگ آبرسانی سرانی با حفر ۳۰ حلقه چاه آب، تامین آب شرب پایدار برای بیش از ۶۰۰ هزار نفر در شهرستانهای شیروان، بجنورد، اسفراین و فاروج را ممکن میکند.
عباس قدرتی اظهارکرد: این طرح مهم با هدف استحصال آبهای زیرزمینی منطقه سرانی شیروان و انتقال آن به سایر نقاط استان خراسان شمالی در دست اجرا است و برای تکمیل آن نیاز به ۱۴ هزار میلیارد ریال اعتبار دارد.
وی افزود: تاکنون ۲ هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات سفر رییس جمهوری به این پروژه اختصاص یافته است و تلاش میشود با تامین منابع مالی، اجرای کامل طرح سرعت گیرد تا تنشهای آبی در استان کاهش یابد.
قدرتی خاطرنشان کرد: از این مبلغ، یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال برای حفر چاهها، ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال برای خطوط انتقال و ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال برای خرید لولهها هزینه خواهد شد.
وی ادامه داد: سالانه بیش از ۴۰ میلیون مترمکعب آب با کیفیت از طریق این چاهها استخراج و با انتقال به مناطق مختلف، سهم قابل توجهی از نیاز آب آشامیدنی مردم استان تامین خواهد شد.
نماینده مردم شیروان تصریح کرد: اجرای این طرح یکی از اولویتهای مهم در برنامه توسعه زیرساختهای آبرسانی استان است و نقش کلیدی در ارتقای سطح بهداشت و سلامت مردم دارد.
طرح استحصال آب زیرزمینی در منطقه سرانی شیروان و انتقال به سایر نقاط خراسانشمالی از سال ۱۴۰۱ در دستور کار قرار دارد و اینک دولت چهاردهم مصمم است تا تکمیل بزرگترین طرح آبرسانی شمالشرق کشور را در اولویت قرار دهد.
با اجرای این طرح دشت ممنوعه شیروان و بسیاری از روستاهای فاروج، گرمه و جاجرم و اسفراین که سال ها به خاطر خشکسالی های پی در پی و کاهش بارندگی ها با بحران آب دست و پنجه نرم می کنند، سیراب می شوند.
روستای سرانی در فاصلهی ۷۹ کیلومتری شمال شیروان قرار دارد که درهای پرآب و درخت را شامل می شود و منطقه گلیل و سرانی شیروان با مساحت ۱۸ هزار هکتار در سال ۱۳۵۰ حفاظت شده اعلام شد.
خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت این استان در روستاها سکونت دارند.