رئیسجمهور: راهبرد دولت، استقرار وفاق ملی و تحکیم وحدت اسلامی است

ایرنا/ کرمانشاه- ایرنا- رئیسجمهور با تأکید بر اینکه راهبرد دولت در حوزه سیاست داخلی و خارجی، بر پایه «وفاق ملی» است، گفت: اتحاد، همدلی و انسجام، اصول راهنمای دولت در تعامل با مردم و جهان اسلام است و این جهتگیری، نهتنها در گفتار، بلکه در برنامهریزی و اجرا متجلی خواهد شد.
به گزارش ایرنا از ریاست جمهوری، مسعود پزشکیان، ظهر امروز پنجشنبه در ادامه برنامههای سفر استانی دولتِ وفاق ملی به کرمانشاه، در ضیافت ناهار با جمعی از علما و بزرگان مذاهب اسلامی، از جمله علمای شیعه و اهل سنت، ائمه جمعه و جماعات، اساتید و فضلای حوزههای علمیه و نمایندگان جامعه اهل حق استان کرمانشاه، حضور یافت و طی سخنانی با اشاره به مبانی قرآنی و سیره نبوی، بر ضرورت تحقق همگرایی ملی و انسجام امت اسلامی تأکید کرد.
وی با تصریح بر باور قلبی خویش نسبت به مقوله وفاق، گفت: آنچه درباره وفاق ملی بیان کردهام، نه صرفاً شعاری سیاسی، بلکه اعتقادی راسخ و برخاسته از باورهای دینی و عقلانی است. این مفهوم عمیق، مستند به آموزههای قرآن کریم است. هنگامی که خدا، قبله، کتاب و پیامبر ما واحد است، اقتضای آن، تشکیل امت واحده و پرهیز از تفرقه بهواسطه تنوع و تفاوت سلیقههاست.
رئیسجمهور در ادامه با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم غزه، تاکید کرد: اگر میان کشورهای اسلامی اتحاد و انسجام برقرار بود، بیتردید رژیم صهیونیستی مجال این سطح از خشونت و نسلکشی نمییافت و وضعیت اقتصادی و معیشتی ملتهای مسلمان نیز چنین آسیبپذیر نمیماند.
پزشکیان با تأکید بر ظرفیتهای عظیم انرژی در جهان اسلام، افزود: بخش عمدهای از نفت، گاز و منابع انرژی جهان در منطقه ما متمرکز است، اما بدخواهان جهان اسلام با دامنزدن به اختلافات قومی و مذهبی، درصدد ایجاد گسست و دشمنی میان این کشورها هستند تا زمینه چپاول منابع آنان را فراهم سازند.
وی با تأکید بر اینکه راهبرد دولت در حوزه سیاست داخلی و خارجی، بر پایه وفاق ملی و تقویت همبستگی اسلامی است، گفت: اتحاد، همدلی و انسجام، اصول راهنمای دولت در تعامل با مردم و جهان اسلام است و این جهتگیری، نهتنها در گفتار، بلکه در برنامهریزی و اجرا متجلی خواهد شد.
رئیسجمهور در ادامه، توصیه نبی مکرم اسلام (ص) بر برادری و اخوت میان مسلمانان را یکی از آموزههای بنیادین شریعت دانست و افزود: اگر مسلمانان این وصیت گهربار را نصبالعین قرار دهند، در برابر جبهه کفر و ظلم، چونان یدی واحده خواهند ایستاد.
پزشکیان همچنین به نقش برجسته علما و ائمه جمعه و جماعات در تقویت وحدت اجتماعی و دینی اشاره و تأکید کرد: وظیفه مهم این بزرگان، پیوند قلوب و تقویت روحیه اخوت در جامعه اسلامی است. افزون بر آن، با ترویج فرهنگ مصرف صحیح و دعوت مردم به صرفهجویی، میتوانند یاریگر دولت در مدیریت منابع انرژی کشور باشند.
وی با اشاره به کارکردهای اجتماعی مسجد و نماز جمعه، تصریح کرد: نهاد دین، بهویژه مساجد و نمازهای جمعه، علاوه بر نقش معنوی، در بهبود معیشت مردم و فقرزدایی از جامعه نیز واجد کارکردهای اساسیاند. همافزایی ظرفیتهای مردمی در این نهادها با سازمانهای امدادی و حمایتی، ضمن تقویت همبستگی اجتماعی، گام مؤثری در تحقق اهداف عدالتمحور دولت خواهد بود.
در این دیدار، علما، ائمه جمعه و فضلای حوزههای علمیه کرمانشاه با ابراز خرسندی از رویکردهای وحدتگرایانه رئیس جمهور، از اهتمام وی به بهرهگیری از مفاهیم بلند قرآن و نهجالبلاغه، تلاش در جهت رسیدگی به وضعیت استانهای مرزی و نیز استفاده از نخبگان اهل سنت در ساختار اجرایی کشور تقدیر کردند.
همچنین، امیدآفرینی دولت در میان اقشار مختلف، بهویژه جوانان، مورد تجلیل حضار قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، سفر به استان کرمانشاه، ششمین سفر استانی رئیسجمهور پزشکیان است. «مسعود پزشکیان» در قالب سفرهای استانی، پیش از این به استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی، خوزستان، بوشهر و شهرستانهای استان تهران سفر کرده است.
رئیسجمهور در نخستین سفر استانی خود روز پنجشنبه اول آذر ماه به شهر زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان سفر کرد و سپس چهارشنبه ۵ دیماه در دومین سفر استانی به استان خراسان شمالی رفت. همچنین شهرستانهای چابهار و زابل مقاصد مرحله دوم سفر استانی رئیسجمهور به سیستان و بلوچستان بودند.
پزشکیان سوم بهمن ۱۴۰۳ در سومین سفر استانی دولت چهاردهم به استان خوزستان سفر کرد و سپس ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ در استان بوشهر دیار نخل و دریا حضور یافت.
رئیسجمهور همچنین در اسفندماه سال گذشته در چهار مرحله به شهرستانهای استان تهران شامل قرچک، پاکدشت، ورامین، پیشوا، پردیس، فیروزکوه، دماوند، اسلامشهر، بهارستان، رباط کریم، شهریار، قدس و ملارد سفر کرد.