استمداد فعالان سیاسی و اجتماعی از رییس جمهور؛ به داد کرمانشاه برسید

ایرنا/ کرمانشاه - ایرنا - در نشست فعالان و منتخبان سیاسی و اجتماعی کرمانشاه با رییسجمهور؛ تنی چند از آنها به بیان دغدغه و مطالبات مردم استان پرداختند که ترجیع بند سخنان آنها رسیدن به داد مردمان کرمانشاهان و حل معضلات مزمن این خطه مرزی غربی ایران است.
به گزارش ایرنا، چند تن از فعالان سیاسی، اجتماعی و رسانهای و همچنین نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی در نشست با رییس جمهور از آمارهای نگران کننده بیکاری جوانان، فقر و اعتیاد سخن گفتند؛ از دید آنها مهمترین چالش منطقه در زمینههای سیاسی و اجتماعی بیکاری و شاخص فلاکت استان است که انتظار میرود دولت برای حل آن توجه و اهتمام ویژه داشته باشد.
محمدرضا سعیدی، که در این جلسه به عنوان فعال سیاسی و رییس ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان در استان کرمانشاه در انتخابات سال گذشته معرفی شد؛ با اشاره به حمایت گسترده مردم کرمانشاه از رییسجمهور اظهار کرد: مردم استان پس از استانهای آذریزبان بالاترین میزان رأی را به دکتر پزشکیان دادند.
وی با بیان اینکه روند کار دولت آقای پزشکیان میتواند کلید حل تنشهای ملی و بینالمللی باشد، ادامه داد: باید چتر دولت را بازتر کرد و از مخالفان نیز در امور اجرایی بهره برد؛ در صورت وجود صداقت در رفتار مسوولان، مخالفان نیز به موافقان دولت تبدیل خواهند شد.
به اعتقاد وی برخی از نمایندگان استان کرمانشاه مانع پیشرفت کارهای اجرایی و پروژه های عمرانی در برخی از شهرستانها هستند؛ واجب است رییس جمهور با این افراد که تعدادشان زیاد نیست برخورد قاطع کند.
کرمانشاه سردمدار بیکاری کشور
در ادامه این نشست شیخ صمد نریمانی فعال سیاسی اصلاح طلب با استناد به دادههای مرکز ملی آمار ایران گفت: نرخ بیکاری ۱۵.۲ درصدی کرمانشاه، این استان را در صدر شاخص فلاکت قرار داده است؛ بیکاری منشأ فقر، دزدی، اعتیاد و دیگر معضلات اجتماعی است.
وی با بیان اینکه کرمانشاه با داشتن ظرفیتهایی چون چهار فصل بودن، افزون بر ۳۷۰ کیلومتر مرز مشترک با عراق، رودخانههای متعدد و منابع طبیعی فراوان میتواند به قطب اقتصادی کشور بدل شود، گفت: انتقال آب سد داریان به دشت عباس یکی از خیانتهایی است که در حق مردم استان و به خصوص کشاورزان میشود.
نریمانی خواستار استفاده از این منابع برای توسعه کشاورزی در شهرستانهایی مانند ثلاث باباجانی، روانسر و جوانرود شد و افزود: الحاق برخی روستاهای مرزی به استان ایلام و تأثیر منفی آن بر بازارچههای مرزی کرمانشاه و احیای مسیر قصر شیرین برای توسعه اقتصادی مناطق مرزی از دیگر مطالبات بهحق مردم این دیار است.
جایگاه رسانه در کرمانشاه تقلیل یافته است
ثریا صفری فعال رسانهای با انتقاد از وضعیت جایگاهی رسانهها در استان کرمانشاه گفت: جایگاه رسانه در کرمانشاه به شدت تنزل یافته است؛ در حالی که درآمد برخی کانالهای تلگرامی از کل حقوق سالانه خبرنگاران بیشتر است، بسیاری از نشریات استان حتی منتشر نمیشوند.
وی با بیان اینکه انحصار در رسانهها فسادزا بوده و باید از آن جلوگیری شود، افزود: جامعه رسانهای استان کرمانشاه خواستار حمایت دولت از اهالی رسانه در حوزههایی چون بیمه، مسکن و بهبود وضعیت معیشتی است.
صدا و سیما و فضای مجازی به اهل سنت توهین میکنند
منوچهر صادقی مشاور استاندار کرمانشاه در امور اهل سنت نیز در ادامه این نشست خواستار مماشات بیشتر با کولبران توسط نیروهای مرزبانی شد و گفت: رییس جمهور باید با استفاده از ابزارهای قانونی خود اجازه ندهد در صدا و سیما و فضای مجازی به اهل سنت توهین شود.
وی ادامه داد: بیکاری در اورامانات باعث مهاجرت نخبگان شده و احداث دانشگاه بینالمللی در این منطقه میتواند بخشی از مشکل را جبران کند.
صادقی همچنین بر لزوم توسعه گردشگری و جذب سرمایه در مناطق مرزی تأکید کرد و افزود: با وجود مرز طولانی کرمانشاه با کشور عراق، منطقه در جایگاه مناسبی از نظر عدالت توسعهای و در مقایسه با دیگر استان های دارای مرز قرار ندارد.
دوستداران مولا علی مورد بیمهری قرار میگیرند
وریا تیموریان از اعضای اهلحق استان کرمانشاه با اشاره به جمعیت زیاد جامعه یارسان در کشور این سوال را مطرح کرد در کشوری که به نام علی علیه السلام است، چرا دوستداران واقعی او یعنی جامعه یارسان نادیده گرفته میشوند؟
این فعال و نماینده جامعه یارسان با بیان اینکه در ادارات و پستهای کلیدی استان کرمانشاه جایگاهی نداریم، افزود: به رسمیت شناختن جامعه اهل حق در قانون اساسی خواسته ماست و انتظار داریم رییس جمهور ما را یاری کند.
۴۴ هزار بیکار تحصیل کرده در استان کرمانشاه وجود دارد
فضلالله رنجبر یکی از ۳ نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: از مجموع ۹۰ هزار بیکار استان ۴۴ هزار نفر دانش آموخته مراکز علمی هستند.
وی با بیان اینکه یک سوم مردم کلانشهر کرمانشاه حاشیهنشین هستند، ادامه داد: این استان رتبه دوم حاشیهنشینی کشور را دارد.
رنجبر با اشاره به پروژههای نیمهتمام و آسیبهای اجتماعی گسترده ناشی از بیکاری خواستار عزم ملی و نگاه ویژه دولت برای حل مشکلات کرمانشاه شد و افزود: حق واقعی کرمانشاه ادا نشده است و برای نجات آن نیازمند ارادهای فراتر از شعار هستیم.
به گزارش ایرنا، این نشست با تأکید بر لزوم توجه فوری و مؤثر دولت به مسائل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و رسانهای کرمانشاه پایان یافت.
درباره کرمانشاه
استان کرمانشاه با حدود ۲ میلیون نفر جمعیت یک و نیم درصد از مساحت و ۲.۴ جمعیت ایران را در بر میگیرد و براساس آخرین تقسیمات کشوری دارای ۱۴ شهرستان با نامهای کرمانشاه، اسلامآباد غرب، پاوه، جوانرود، سنقر و کلیایی، سرپلذهاب، کنگاور، گیلانغرب، هرسین، صحنه، قصرشیرین، دالاهو، ثلاث باباجانی و روانسر است.
بر اساس دادههای سرشماری سال ۱۳۹۵ میزان شهرنشینی در استان کرمانشاه ۷۲ درصد است؛ این استان بافت قومی و مذهبی دارد و اقوام کُرد، لک و ترک و همچنین مذاهب و فرق اهل تسنن، تشیع و اهل حق در این استان سکونت دارند.
استان کرمانشاه به لحاظ جغرافیای سیاسی اهمیت راهبردی داشته و افزون بر ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با ۲ بخش کُردنشین و عرب نشین کشور عراق دارد و جزو استان های مهم کشور محسوب میشود.
استان کرمانشاه در برخی محافل عمومی به عنوان «هندوستان ایران» شناخته میشود زیرا در یک زمان مشخص دارای آب و هوای چهار فصل است و اقوام مذاهب مختلف، آداب و سنن و رسوم متعدد و متنوع، زبانها و گویشهای متفاوت و پوشش های هزار رنگ و سنت های جذابی دارد.
کرمانشاه از پیشینه باستانی نیز برخوردار است و سنگ نوشتهها و بناهای تاریخی دوران قبل از اسلام و دیگر دوره های تاریخی نشان از وجود فرهنگ و تمدن در این دیار دارد.
استان کرمانشاه همچنین چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت ملی شده و ۲ اثر ثبت شده جهانی (کتیبه بیستون و منطقه اورامانات) دارد و با توجه به داشتن راهآهن، فرودگاه و زیرساختهای ارتباطی شرایط مناسبی برای توسعه گردشگری دارد.
کرمانشاه به سبب درگیری مستقیم در هشت سال جنگ تحمیلی و اشغال بخشهای غربی آن توسط دشمن بعثی و حوادث مخرب بعدی همچون زلزلههای مهیب و کم برخوداری تاریخی ادوار قبل از آن دچار یک عقب ماندگی تاریخی و چالشهای اجتماعی است.