نماد آخرین خبر

وزیر ارشاد: مختومقلی نگهبان زبان و فرهنگ ترکمن است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
وزیر ارشاد: مختومقلی نگهبان زبان و فرهنگ ترکمن است

ایرنا/ گزارش ایرنا، سیدعباس صالحی، عصر پنجشنبه در مراسم ۲۹۲مین سالروز تولد مختومقلی فراغی در مراوه‌تپه، تأکید کرد: مختومقلی شاعر مردم بود و شعرش چون ضرب‌المثل در حافظه تاریخی مردم جاری است. شاعری که با مردم پیوند دارد، جاودانه می‌ماند.

گزارش ایرنا، سیدعباس صالحی، عصر پنجشنبه در مراسم ۲۹۲مین سالروز تولد مختومقلی فراغی در مراوه‌تپه، تأکید کرد: مختومقلی شاعر مردم بود و شعرش چون ضرب‌المثل در حافظه تاریخی مردم جاری است. شاعری که با مردم پیوند دارد، جاودانه می‌ماند.

وی اشعار او را سرشار از حکمت، عرفان و توجه به مسائل اجتماعی دانست.

صالحی با اشاره به نقش مختومقلی در ترویج وحدت، اظهار کرد: وی منادی وحدت بود و معتقد بود که وحدت، مرکز تجمع نعمت‌های الهی است. اشعار او ۷۰ سال پس از وفاتش، طوایف ترکمن را متحد کرد.

وزیر ارشاد مختومقلی را شاعری حقیقت‌جو و عدالت‌خواه توصیف کرد و گفت: وی هرگز زبانش را به قدرت‌مداران نسپرد و آنچه را حق می‌دانست، بی‌پروا بیان کرد.

صالحی نمونه‌ای از اشعار او را نقل کرد: هر آنچه دانی برای خود ننگ بدان، ناگفته مردن را بی‌مهابا گوی.

وی با اشاره به محبت مختومقلی به اهل بیت (ع) گفت: فرهنگ ترکمن، فرهنگ عشق به اهل بیت است و مختومقلی طلایه‌دار این محبت بود.

وی همچنین او را شاعری اخلاق‌مدار مانند سعدی دانست که شعرش سرشار از حکمت و اخلاق است.

وزیر ارشاد از مردم خواست تا با حضور در چنین مراسم‌هایی، درباره مختومقلی بیشتر سخن بگویند و بیاموزند.

صالحی ابراز امیدواری کرد که نام مختومقلی در ایران، گلستان و سراسر جهان روزبه‌روز نامدارتر شود.

در این مراسم همچنین از کتاب خوشنویسی، اشعار برگزیده مختومقلی فراغی به خط هنرمند گلستانی علیرضا اکرمی و «کتاب حضرت علی(ع) و کبوتر چاهی» نوشته ماریه علمی، بر اساس منابع اهل سنت، برگرفته از اشعار بلندمختومقلی به نام علی و گوکجه کبدر به صورت گرافیکی و تصویرسازی رونمایی شد.

‌‎‌‍‌‍‌‍‎‎‌‎‌‍‌‍‌‎‌‎‌‍‌‍‌‍‎‎‌‎‌‍‌‍‌‎‌‎‌‎‎‌‎‌‎‌‍‌‍‌‍‎‎‌‎‌‍‌‍‌‎‌‎‎‌‎‌‍به گزارش ایرنا، مختومقلی فراغی شاعر و عارف ایرانی ترکمن که به فردوسی این قوم مشهور است، در سال ۱۷۳۳ میلادی برابر با سال ۱۱۱۲ شمسی در روستای «حاجی قوشان» از توابع بخش مرکزی گنبدکاووس متولد شد و پس از ۵۷ سال زندگی در کنار «چشمه عباساری» در دامنه رشته کوه «سونگی داغی» بین ایران و ترکمنستان درگذشت و پیکرش به روستای «آق‌توقای» مراوه‌تپه منتقل و در جوار آرامگاه پدرش «دولت‌محمد آزادی» به خاک سپرده شد.

آرامگاه این شاعر و عارف شهیر ترکمن و پدرش «دولت‌محمد آزادی» در مسیر جاده شهر مراوه‌تپه به «داشلی‌برون» گنبدکاووس و در روستای «آق‌توقای» قرار دارد و هرساله تعداد زیادی از مردم منطقه و مسافران و گردشگران بر مزار این شاعر حضور می‌یابند.

همچنین در دهه سوم اردیبهشت ماه هر سال مراسم بزرگداشت مختومقلی فراغی باحضور شخصیت‌های فرهنگی و سیاسی ملی، استانی و منطقه‌ای و حتی برخی کشورهای همجوار در محل آرامگاه این شاعر برگزار می‌شود.

شهرستان مرزی مراوه‌تپه باحدود ۶۷ هزار نفر جمعیت درشرق استان گلستان واقع است.





آخرین خبر گلستان در اینستاگرام : Instagram.com/golestan_today