نماد آخرین خبر

سردمداران علم پزشکی، زاده روستایی از توابع تفرش

منبع
ايرنا
بروزرسانی
سردمداران علم پزشکی، زاده روستایی از توابع تفرش

ایرنا/ روستای عجیبی است، اردشیرقوام‌زاده پدر پیوند مغز و استخوان ایران، احمدپارسا پدر علم گیاه شناسی نوین ایران، شب‌افروز از اولین دندانپزشکان ایران، قدرت‌اله پارسا پروفسور رادیولوژی، حسن پارسا سازنده پل جدید دزفول و بسیاری دیگر از پزشکان و مهندسین زاده این روستا هستند، کوچه‌های روستا با نام پزشکان و مشاهیر نامگذاری شده است و کنجکاو گوشه کنار را می‌کاوی که رمز و راز این جریان را بیابی.

روستای دلارام که البته محلی‌ها متعصبانه نام تراران را بر آن می‌خوانند و غریبه‌ترها به نام روستای پزشکان می‌شناسند در ۶ کیلومتری شهر تفرش قرار گرفته است. روستای بسیار جالبی که با سنگ فرش سنگی بازسازی شده، ویلاهای بسیار زیبا که نام خانه باغ به دلیل وسعت مساحت و درختان سربرافراشته برای آن زیباتر است، در طول مسیر خیابان و کوچه‌ها جلوه نمایی می‌کند، تابلوهای آبی شکیل سردر کوچه‌ها نصب شده و نام تمام کوچه‌ها با اسم پزشکان و مشاهیر این روستا نامگذاری شده است.

جلوه روستا در عین شیک و به روز بودن بافت سنتی و کوچه‌باغ‌های کم عرض دارد و این حس بسیار لطیفی منتقل و در نهایت آرامش خاصی به روح و روانت مستولی می‌شود.

آب و هوای مطبوع، طبیعت بکر، محیط آرام و در عین حال پر از شور و حال زندگی همه و همه این‌ها شاید بستری مناسب برای پرورش نخبگان و مشاهیر به نام در این روستا را فراهم ساخته است و حاصل آن ۱۷۵ پزشک مطرح کشور است که به همین دلیل به نام روستای پزشکان مطرح شده است و البته مهندسین و مشاهیر دیگری هم از این روستا برخواسته‌اند، اما تعداد پزشکان آن بیشتر است.

اردشیر قوام‌زاده پدر پیوند مغز و استخوان ایران و احمد پارسا پدر علم گیاه‌شناسی نوین ایران و نخستین استاد گیاه‌شناسی دانشگاه تهران، حبیب‌الله زند تفرشی مهندس راه و تنها مهندس ایرانی تونل کندوان، شب‌افروز جزو اولین دندانپزشکان ایران و پایه‌گذار بخش دندانپزشکی دانشگاه تهران، عطاءالله پارسا پزشک داروساز، قدرت‌الله پارسا پروفسور رادیولوژی، محمدحسین پارسا دکترای اقتصاد و حسن پارسا، مهندس باسابقه راه و ساختمان (سازنده پل جدید دزفول و کارخانه‌های بزرگ متعدد) و روزبه پارساپور تاریخدان، نویسنده و بنیانگذار مرکز مطالعات خلیج فارس نیز اهل دلارام است.

درخت گردو انوشیروان با محیط ۶ متر و قطر ۲ متر در این روستا قرار دارد. این درخت دارای پنج شاخه اصلی است که هر یک خود به اندازه یک درخت تنومند است؛ و سالانه ۲ هزار و ۵۰۰ تا سه هزار عدد گردو دارد، ارتفاع آن بیش از ۲۰ متر و عمر آن بیش از ۲ هزار سال تخمین زده شده است، مردم بومی اعتقاد بر این دارند که این درخت در زمان انوشیروان دادگر ساسانی کاشته شده و به گردوی شهسواری معروف است.

انگار آب و خاک این روستا نه تنها گیاه و درخت را به خوبی پرورش داده که انسان‌های بزرگی را نیز به جامعه بشریت معرفی کرده و هرچه هست به واقع یک رمز و راز در این زمرد سبز وجود دارد و این عنصر و برانگیختن حس کنجکاوی جذابیت روستا گردی تراران را ۲ چندان می‌کند.

همه این ظرفیت گردشگری تنها در یک روستا از توابع تفرش وجود دارد و اگر آن را در کنار ظرفیت‌های گردشگری متعدد شهرستان تفرش که شامل بناهای تاریخی، شهر زیرزمینی، مسجد ۶ناو، آبشار قطره باران، کاروانسرای خانک، چهار طاقی بهاران، چشمه آب معدنی گراو، نزدیکی روستاهای دیدنی به یکدیگر که به عنوان نمونه یکی خانه نظامی گنجوی دیگری موزه مشاهیر است.بسیاری دیگر از گزینه‌های گشت و گذار این شهرستان را اگر کنار هم قرار دهیم، مجموعه‌ای کامل و یک گزینه فوق‌العاده برای ورود گردشگر و اتراق حداقل ۲ تا یک هفته‌ای است.

فرماندار تفرش با تاکید بر این نکته که ایجاد هتل‌ها و اقامتگاه‌ها در کنار ظرفیت‌های اسکان موجود، یکی از نیازهای شهرستان تفرش در بخش گردشگری است، می‌گوید: رایزنی‌هایی با سرمایه‌گذاران انجام شده است که محل مناسب برای ایجاد اقامتگاه گردشگری و هتل در نظر گرفته شود.

عبدالرضا میقانی بیان می‌کند: شهرستان تفرش مستعد توسعه گردشگری است و می‌توان گفت همه گزینه‌های مورد نیاز این توسعه در شهرستان موجود است و صرفا باید زیرساخت‌ها ایجاد شود.

وی ادامه می‌دهد: معرفی مناسب این شهرستان در گزینه تورهای گردشگری فعال کشور، ایجاد امکانات رفاهی مورد انتظار گرشگران و محل اقامت هم به صورت بوم گردی و هم هتل نیاز اساسی بخش گردگشری تفرش است.

فرماندار تفرش خاطرنشان می‌کند: موارد مذکور با جدیت و همکاری دستگاه‌های مرتبط پیگیری می‌شود که تفرش در حد ظرفیت‌های موجود به مقصد گردشگری تبدیل شود.

به گزارش ایرنا، آنطور که ارزیابی گزینه‌های گردشگری شهرستان تفرش از جمله آن روستای پزشکان، نشان می‌دهد این شهرستان ظرفیت فوق‌العاده‌ای برای توسعه گردشگری دارد و نیاز است با بهبود زیرساخت‌ها و ایجاد امکانات از این ظریفت به عنوان یک فرصت اقتصادی سبز استفاده شود.





آخرین خبر استان مرکزی در اینستاگرام :
https://instagram.com/markazi_today