اعتبارات استانی اصلاندوز مغان ۵۰ درصد افزایش یافت

ایرنا/ فرماندار اصلاندوز مغان گفت: اعتبارات استانی این شهرستان در سال گذشته ۲۵۵ میلیارد ریال بوده که این رقم امسال با افزایش ۵۰ درصدی به ۳۸۱ میلیارد ریال افزایش یافته است.
یاسر ندایی اظهار کرد: ۲۰ درصد اعتبارات اجرای پروژههای عمرانی و اقتصادی در شهرستان از طریق اعتبارات تملک داریی و سرمایهای استان و مابقی توسط وزارتخانههای مربوطه تامین میشود که در این خصوص نیازمند همکاری و همراهی ادارات کل هستیم.
فرماندار اصلاندوز با اشاره به پروژههای در دست اجرا در این شهرستان گفت: ساختمان فرمانداری اصلاندور در مراحل نهایی است و بخشداری بران هم در مرحله اجرای فونداسیون است که امیدواریم با تامین به موقع اعتبارات این پروژهها تامین و اجرا شود.
ندایی اضافه کرد: علاوه بر این پروژههای متعدد اعم از طرحهای هادی روستایی، اصلاح شبکه آب شرب روستایی و شهری تامین زیرساختهای ناحیه صنعتی اصلاندوز در حال اجراست و در کنار آن پروژههای اجتماعی و فرهنگی با همکاری اداره کل بهزیستی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در دست اجرا میباشد.
۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای شبکه فاضلاب استان اردبیل پیشبینی شد
وی در ادامه اجرای پروژه شبکه جمعآوری فاضلاب و بیمارستان ۳۱ تختخوابی شهید سلیمانی را از مطالبات اصلی شهروندان اصلاندوز عنوان کرد و گفت: برای اجرای شبکه فاضلاب تعدادی از شهرها و روستاهای استان مبلغ ۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار پیشبینی شده که شبکه فاضلاب اصلاندوز هم با نیاز به اعتبار سه هزار میلیارد ریالی از جمله این پروژههاست.
فرماندار اصلاندوز خاطرنشان کرد: مجوز ماده ۲۳ این پروژه هم اخذ شده و منابع مورد نیاز آن از محل اعتبارات ملی تامین میشود.
ندایی خاطرنشان کرد: انتظار میرود با اجرای این پروژه معضل چندین ساله پساب فاضلاب که مردم اصلاندوز با آن دست به گریبان هستند ، رفع شود.
فرماندار اصلاندوز اضافه کرد: واقع امر این است که عدم تصفیه فاضلاب علاوه بر معضلات بهداشتی منجر به آلایندگی منابع زیرزمینی شده و سفرههای زیرزمینی را هم در معرض خطر قرار میدهد و از این جهت هم اجرای این پروژه کاملا ضروری است.
ندایی همچنین گفت: علاوه بر این بیمارستان ۳۲ تختخوابی شهید سلیمانی اصلاندوز هم در مرحله مطالعات فاز صفر است و با تکمیل مطالعات فرایند اجرایی آن آغاز خواهد شد.
چهاربانده شدن راههای ارتباطی مطالبه جدی مردم منطقه است
وی در ادامه بیان کرد: یکی از مشکلاتی که در این شهرستان با آن مواجه هستیم چهار بانده کردن راههای عبوری شهرستان است که در مسیر ترانزیتی شمال استان قرار دارد.
فرماندار اصلاندوز با اشاره به قول مساعد مدیرکل راه و شهرسازی برای آغاز مطالعات چهار بانده کردن اصلاندوز به سربند در بازه زمانی سه ماهه اظهار کرد: بخش اعظم تردد و رفت آمد مردم اصلاندوز با شهرستان پارسآباد است ، علاوه بر این کامیونها و وسایط نقلیه ترانزیتی از این شهرستان عبور میکنند و از این جهت تعریض و چهاربانده کردن این مسیر ۲۵ کیلومتری کاملا ضروری است.
مقام عالی دولت در شهرستان اصلاندوز مغان کمبود فضای آموزشی را از دیگر چالشهای پیش روی مردم اصلاندوز عنوان کرد و گفت: میانگین سرانه آموزشی در استان چهار متر مربع است که نسبت به میانگین کشوری پایینتر است و این در حالی است که میانگین سرانه آموزشی در اصلاندوز از این رقم هم پایینتر بوده و حدود ۱.۷ تا ۲ متر است.
ندایی ادامه داد: تلاش میکنیم با تامین اعتبارات مورد نیاز از محلهای مختلف از جمله مشارکت خیرین سرانه آموزشی شهرستان را افزایش دهیم و در این زمینه نیازمند همراهی و همکاری مسئولان و نمایندگان استان نیز هستیم.
۱۳۰ روستای شهرستان اصلاندوز کمبود آب دارند
فرماندار اصلاندوز با اشاره به مشکلات پیش روی اصلاندوز به ویژه روستاهای این شهرستان از بابت آب شرب اظهار کرد: در حال حاضر آب ۶۰ تا ۷۰ روستای شهرستان از طریق مجتمعهای آبرسانی تامین میشود که در فصل تابستان و با کاهش منابع این روستاها روزانه بین ۲ تا سه ساعت آب شرب دارند.
ندایی یادآور شد: علاوه بر این آب حدود ۶۰ روستای شهرستان هم از طریق آبرسانی سیار آب تامین میشود.
وی در ادامه از اجرای عملیات لاینینگ کانال اصلی آب مغان در محدوده این شهرستان خبر داد و گفت: هشت کیلومتر از شبکه آبرسانی مغان در این شهرستان واقع شده که عملیات لاینینگ و لایروبی آن با اعتباری بالغ بر هشت هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال از سوی شرکت آب منطقهای در حال اجراست و انتظار میرود با اجرای این پروژه شاهد کاهش هدررفت آب در این شبکه باشیم.
به گفته این مقام مسئول ، پکیج آبرسانی مجتمع آبرسانی بایندور هم در دست اجراست که با تکمیل و بهرهبرداری از آن حدود ۲۰ لیتر بر ثانیه بر ظرفیت آبرسانی شبکه افزوده شده و بخشی از مشکلات پیش روی منطقه کاهش خواهد یافت.
وی خاطرنشان کرد: در این زمینه تجهیزات مورد نیاز برای تصفیهخانه به ارزش ۱۸۰ میلیارد ریال خریداری شده که در آن نصب خواهد شد.
فرماندار اصلاندوز در خصوص جمعیت ساکن در این شهرستان اظهار کرد: بر اساس آمار مرکز بهداشت جمعیت این شهرستان ۴۱ هزار نفر است و این در حالی است که بر اساس آمار نفوس و مسکن سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهرستان ۳۲ هزار و ۵۰۶ هزار نفر بوده است.
وی با بیان اینکه اصلاندوز بعد از مرکز استان تنها شهرستان دارای رشد جمعیت بالا است ، گفت: طبق پیشبینیها در سرشماری سال ۱۴۰۵ جمعیت این شهرستان به ۴۴ هزار نفر خواهد رسید.
اصلاندوز در جنوب غربی شهرستان پارسآباد واقع شده است، این منطقه از شمال به رود ارس و مرز ایران و جمهوری آذربایجان از جنوب به شهرستان بیلهسوار و گرمی ، از شرق به بخش مرکزی شهرستان پارسآباد و از غرب به شهرستان کلیبر استان آذربایجان شرقی محدود است.
این بخش۵۸۰ کیلومترمربع مساحت دارد.