افزایش ظرفیت تولید ۲۱۵ کارخانه سمنان از ۳۰ به ۷۰ درصد

ایرنا/ افزایش توان تولید واحدهای صنعتی، در کنار بهرهبرداری از کارخانهها و احیای واکدهای راکد، همواره به عنوان یکی از راهبردهای دولت چهاردهم برای کمک به چرخه تولید و توسعه کشور دنبال میشود. این راهبرد در سمنان با افزایش ظرفیت تولید ۲۱۵ کارخانه از ۳۰ به ۷۰ درصد طی سال ۱۴۰۳ محقق شد.
توسعه صنعتی در مناطق مستعد و دارای ظرفیت ویژه، از گامهای اساسی برای تحقق شعارهای سال در مسیر کمک به تولید و ارتقای توان اقتصادی استانها قلمداد میشود.
سمنان را باید استانی صنعتی دانست که در نقاط مختلف، توسعه صنعت مبتنی بر ظرفیتهای بومی پیش رفته است.
اداره کل صنعت، معدن و تجارت سمنان برنامهریزی ویژهای در این زمینه داشت، به طوری که ۲۷۹ واحد صنعتی در این استان با سرمایهگذاری بخش خصوصی طی سال ۱۴۰۳ مجوز بهرهبرداری و فعالیت گرفتند و ۶ هزار و ۵۰۰ اشتغال ایجاد کردند.
این میزان صدور مجوز در مقایسه با سال ۱۴۰۲، افزایش ۱۰ درصدی داشت که نشان دهنده جهش در تولید و صنعت این استان است.
بیش از ۸۷ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری در بخش صنعت طی سال ۱۴۰۳ انجام شد و ۲۷۹ کارخانه با سرمایهگذاری بیش از ۸۷ هزار و ۱۳۰ میلیارد ریال مجوز بهرهبرداری دریافت کردند و به چرخه تولید و صنعت استان اضافه شدند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سمنان روز شنبه با اشاره به برنامهها و عملکرد کارگروه جهش تولید در استان با در نظر گرفتن شاخص بهرهوری اظهار کرد: راهاندازی ۲۵۰ طرح صنعتی نیمهتمام در قالب برنامه رشد طی سال ۱۴۰۳ تولید پیشبینی شده بود که تا پایان سال گذشته ۲۷۹ طرح صنعتی نیمهتمام به بهرهبرداری رسید و تحقق ۱۱۱ درصدی برنامه در این بخش رقم خورد.
یادگار احمدی افزود: یکی از برنامههای جهش تولید در بخش صنعت با در نظر گرفتن شاخص بهرهوری، بهرهبرداری طرحهای نیمهتمام و افزایش ظرفیت تولید واحدهای تولیدی کمتر از ۳۰ درصد به ظرفیت تولید تا ۷۰ درصد است.
بازگشت ۲۴ کارخانه راکد به چرخه تولید
وی ادامه داد: سال ۱۴۰۳ افزایش ظرفیت ۲۰۲ واحد تولیدی در راستای برنامه رشد تولید برنامهریزی شد و ۲۱۵ واحد صنعتی با فعالیت زیر ۳۰ درصد ظرفیت، موفق شدند تا ۷۰ درصد افزایش ظرفیت و تولید داشته باشند و در این بخش تحقق ۱۰۶ درصدی در برنامه رشد حاصل شد.
مدیرکل صنعت ، معدن و تجارت سمنان با اشاره به احیا و راهاندازی مجدد واحدهای تولیدی راکد به عنوان یکی دیگر از برنامههای جهش تولید در بخش صنعت، بیان کرد: ۲۴ واحد تولیدی صنعتی تعطیل و راکد در سال ۱۴۰۳ با کمکهای قانونی احیا شد و به چرخه تولید بازگشت.
احمدی خاطرنشان کرد: برنامه های جهش تولید استان سمنان در بخش صنعت در شاخصهای مختلف سرمایهگذاری و بهرهوری تعریف میشود و موضوعهایی از جمله جایگزینی واردات و نهضت ساخت داخل، فعالسازی واحدهای راکد، افزایش ظرفیت تولید واحدهای تولیدی کمتر از ۳۰ درصد و بهرهبرداری از طرحهای با پیشرفت بالای ۶۰ درصد در کارگروه های جهش تولید مورد بررسی قرار میگیرد.