۴۶ درصد از طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در زاگرس اجرا میشود

ایرنا/ سنندج- ایرنا- مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: پنج ناحیه رویشی جنگلی در کشور داریم که بیشترین سهم در تولید نهال برای طرح مردمی یک میلیارد درخت، با ۴۶ درصد به زاگرس اختصاص دارد.
به گزارش ایرنا، رضا احمدی روز شنبه در مراسم اختتامیه چهارمین دوره جشنواره منابع طبیعی و رسانه استان کردستان در سنندج، اظهار کرد: مردم زاگرس نشین در اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور نقش پیشرو دارند که تاکنون ۲ سال از اجرای آن گذشته و ظرف چهار سال باید به پایان برسد.
وی با بیان اینکه سازمان منابع طبیعی و ابخیزداری کشور با قدمت بیش از یک قرن، داعیه حفاظت از منابع طبیعی را دارد، افزود: زاگرس وسیعترین رویشگاه جنگلی با ۴۲ درصد از عرصههای جنگلی کشور، خدمات بی بدیلی در حفاظت از حوزههای آب، خاک، تنوع زیستی و پوشش گیاهی دارد و باید امنیت زیستی کشور را در این نقطه با دقت بیشتر تضمین کنیم.
به گفته مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، سالهاست که طرح صیانت، مدیریت منابع جنگلی زاگرس و مدیریت منابع چندمنظوره زاگرس در حال اجراست و در این میان مشارکت منابع محلی برجستهترین نقش را دارد.
احمدی ادامه داد: رسانهها، مهمترین نقش را در تبدیل حفاظت از منابع طبیعی به عنوان فرهنگ عمومی جامعه دارند که از مطالبات رهبر معظم انقلاب است و پررنگترین نقش در زمینه حفاظت از این عرصهها هم به مردم بر میگردد.
وی اظهار کرد: در بیانیه گام دوم انقلاب، مهمترین موضوع جهاد تبیین است که بهرهوری اصولی و درست از منابع طبیعی، از ارکان این جهاد به شمار میرود.
احمدی با بزرگداشت یاد شهید اسماعیل کریمی، از جنگلبانان کردستانی که سال گذشته حین مقابله با آتشسوزی عرصههای طبیعی به شهادت رسید، گفت: جنگلبانان ما گاهی برای جلوگیری از سوختن یک برگ درخت، جان خود را فدا میکنند و این وظیفه عمومی را در حراست و حفاظت از منابع طبیعی بیشتر میکند.
وی به جنگلداری اجتماعی به عنوان یکی از راهکارهای ارزنده حفاظت از عرصههای طبیعی اشاره کرد و گفت: این شیوه از جنگلداری نشان داد که فقط با تکیه بر مردم میشود از عرصههای طبیعی و جنگلی حراست و صیانت کرد.