نماد آخرین خبر

خشکسالی ۶۲ هزار هکتار گندمزار خراسان‌شمالی را از چرخه تولید خارج کرد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
خشکسالی ۶۲ هزار هکتار گندمزار خراسان‌شمالی را از چرخه تولید خارج کرد

ایرنا/ مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: خشکسالی، کاهش بارندگی‌ها و افزایش دما سبب از بین رفتن کامل ۶۲ هزار هکتار از گندمزارهای آبی و دیم این استان شده و این اراضی به‌طور کامل از چرخه تولید خارج شده‌اند.

وحید صباغ اظهار کرد: در مجموع، حدود ۴۵ تا ۵۰ هزار هکتار از مزارع دیم و حدود ۱۲ تا ۱۳ هزار هکتار از اراضی آبی استان به‌دلیل شدت خشکسالی دچار خسارت ۱۰۰ درصدی شده‌اند.

وی افزود: سایر گندمزارهای استان حتی در مناطقی که منابع آبی مناسبی دارند به دلیل افزایش دمای هوا و کاهش نوبت‌های آبیاری با افت عملکرد مواجه شده‌اند.

سقوط آزاد تولید گندم؛ از ۲۳۵ هزار تن به ۱۱۰ هزار تن

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: برآورد اولیه از میزان تولید گندم در سال زراعی جاری حدود ۱۱۰ هزار تن است که از این مقدار، حدود ۴۸ هزار تن گندم مازاد بر نیاز توسط کشاورزان به سیلوها تحویل داده خواهد شد.

صباغ افزود: این میزان تولید نیز ممکن است در صورت تداوم شرایط دمایی نامناسب و کاهش بارش‌ها دستخوش تغییر شود.

وی خاطرنشان کرد: سال زراعی گذشته کشاورزان استان ۲۳۵ هزار تن گندم برداشت کردند که از این میزان ۱۸۵ هزار تن به سیلوهای استان تحویل داده شده بود.
صباغ اظهار کرد: در سال زراعی جاری، گندم در سطح ۱۴۶ هزار هکتار از اراضی استان کشت شده است که از این مقدار، ۴۹ هزار و ۵۰۰ هکتار آبی و ۹۶ هزار و ۵۰۰ هکتار دیم است.

کاهش ۴۴ درصدی بارندگی نسبت به بلندمدت

وی افزود: از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه تا پایان فروردین) ۹۳.۶ میلی‌متر بارش در استان ثبت شده است که نسبت به میانگین بلندمدت ۱۶۹.۳ میلی‌متر، کاهش ۴۴.۷ درصدی دارد.

مدیر امور زراعت ادامه داد: این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته نیز ۱۶۲.۹ میلی‌متر بارش ثبت شده بود و امسال کاهش بارندگی در مقایسه با سال گذشته نیز به ۴۲.۶ درصد رسیده است.

افزایش دما و پیش‌بینی تداوم خشکسالی

صباغ خاطرنشان کرد: میانگین دمایی در سال آبی جاری ۶.۷ درجه سانتیگراد ثبت شده که نسبت به میانگین بلندمدت نیم درجه افزایش داشته و پیش‌بینی می‌شود در سه ماه آینده نیز میانگین دمای استان تا یک درجه بالاتر از نرمال باشد.

وی گفت: همچنین پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که میزان بارش در سه ماه آینده نیز نرمال تا ۱۰ میلی‌متر کمتر از نرمال خواهد بود.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که ۳۰۰ هزار هکتار آن را اراضی زراعی و مابقی را باغ تشکیل می‌دهد.

۴۴ درصد جمعیت یک میلیون نفری این استان در نواحی روستایی ساکن هستند و بخش قابل توجهی از معیشت آن‌ها به کشاورزی وابسته است.





آخرین خبر خراسان شمالی در اینستاگرام :
https://instagram.com/bojnord_today