۳۰ درصد پروندههای ارجاعی به داوری در استان اردبیل با مصالحه مختومه شد

ایرنا/ رئیسکل دادگستری استان اردبیل گفت: ۳۰ درصد از پروندههای ارجاع شده به داوری حرفهای در این استان۷ با برقراری مصالحه بین طرفهای دعوا مختومه شده است.
حسین کثیرلو عصر یکشنبه در همایش داوری حرفهای و تجلیل از وکلای صلحآفرین افزود: حدود ۴۰۰ پرونده در استان در این چند ماه به داوری حرفهای ارجاع شد که این میزان پرونده مختومه شده با مصالحه امر بسیار مهم و معتبری است
وی با بیان اینکه پراکندهکاری داوران غیرحرفهای و رایهای غیرمتقن در گذشته موجب بیاعتمادی بین مردم و همکاران قضایی شده است،یادآور شد: باید تلاش کنیم تا اعتماد دوباره به نهاد داوری جلب شود و در کنار آن با هماهنگی و نظارت دستگاه قضایی و صدور رایهای متقن و در حد امکان ختم پروندهها با مصالحه را شاهد باشیم.
۰وی با اشاره به رعایت بررسی صلاحیت داوران حرفهای اضافه کرد: از این پس از قاضیهای بازنشسته نیز برای داوری حرفهای استفاده میکنیم تا رایهای متقنی صادر شود و اعتراضهای بعدی در دادگاهها نیز کاهش یابد.
حجتالاسلام کثیرلو اظهار کرد: درج شرط داوری از سوی مشاوران املاک بسیار خوب بود ولی در وضعیت جدید در سامانه کاتب و قانون الزام ثبت رسمی شرط داوری پیشبینی نشده بود که مقدماتش فراهم شده است تا در سامانه کاتب شرط داوری درج گردد و بعدها در دفاتر اسناد ازدواج هم این شرط گذاشته شود.
وی با تاکید بر قانونمداری داوران حرفهای و استفاده کاربردی از قانون گفت: همه ما وظیفه داریم قانونمداری را ترویج کنیم، روی آن تاکید نماییم و برایش برنامهریزی داشته باشیم و مساله دیگر استفاده از فناوریهای نوین است که قوه قضاییه در خصوص دادرسی الکترونیکی اقدامهای خوبی را انجام داده است اما کافی نیست و با توجه به اینکه دنیا به سمت هوش مصنوعی رفته است، ما هم باید به همین سمت حرکت کنیم و داوران خود را باید برای این موضوع آماده کنند.
رئیسکل دادگستری استان اردبیل همچنین لزوم آموزش کافی و بهروز کردن اطلاعات از سوی داوران را مورد تاکید قرار داد و گفت: ۳۹ نفر داور حرفهای داریم که ۱۰ نفر داور دعاوی خانواده و بقیه داور حرفهای عمومی هستند و بیشتر آنها در چند شهرستان حضور دارند و سایر شهرستانها فاقد داور حرفهای هستند که هم در کانون داوران حرفهای و هم در دادگستری برای دایر کردن آن در سایر شهرها هم باید اهتمام ویژهای صورت بگیرد.
توحید محمدی، مدیرعامل کانون داوری حرفهای استان اردبیل نیز در این همایش افتتاح رسمی کانون را نشانه اهتمام جدی به تقویت داوری در کشور دانست و اظهار کرد: نیازمند حمایت مدبرانه هستیم تا با ادامه این روند شاهد تداوم مسیر داوری و ارتقای جایگاه آن در حوزه حقوق کشور باشیم.
نشان کانون داوری حرفهای در ادامه این همایش با حضور حجتالاسلام هادی صادقی، معاون رئیس قوه قضاییه و رئیس مرکز توسعه حل اختلاف رونمایی شد و تعدادی از وکلای صلح آفرین استان اردبیل نیز با اهدای لوحی تجلیل شدند.