سه هزار و ۳۱۰ میلیارد ریال پروژه مخابراتی در لرستان سرمایهگذاری شد

ایرنا/ مدیر مخابرات منطقه لرستان گفت: ۳۲۳ پروژه ارتباطی با سرمایهگذاری سه هزار و ۳۱۰ میلیارد ریال در حوزههای توسعه تلفن همراه، فیبر نوری، شبکه ملی اطلاعات و روستاهای استان آماده بهرهبرداری است.
نبیالله شمسی فر روز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: از مجموع این پروژهها ۳۰ مورد در حوزه توسعه تلفن همراه، ۲۲ پروژه در زمینه توسعه شبکه فیبر نوری منازل و کسبوکارها و ۱۱۰ پروژه نیز در حوزه زیرساختهای شبکه ملی اطلاعات می باشد.
وی همچنین با اشاره به اینکه برخی از این طرح ها موجب اتصال شعب بانک، بخشداری، فرمانداریو ادارات استان به شبکه فیبر نوری شده است گفت: همچنین ۳۴ پروژه در بخش فیبر نوری روستایی به ویژه تبدیل شبکههای هوایی آسیبپذیر به کابلهای خاکی انجام شده است تا مقاومت این شبکهها در برابر عوامل طبیعی افزایش یابد.
وی اظهار کرد: علاوه بر این، ۱۵ پروژه در حوزه تامین نیروی مراکز مخابراتی و ۱۱۱ پروژه بازسازی باتری سایتهای تلفن همراه به مرحله بهرهبرداری رسیده است.
شمسی فر افزود: باتوجه به چالش ناترازی انرژی در کشور، ظرفیت باتری سایتهای تلفن همراه افزایش یافته تا علاوه بر محافظت از تجهیزات در برابر نوسانات برق، پایداری نسبی ارتباطات در زمان قطعی برق نیز تامین شود.
وی از تجهیز مراکز مخابراتی به ژنراتورهای برق و بازسازی باتری سایتهای تلفن همراه خبر داد و گفت: باتری سایتها پس از هر قطعی نیاز به ۱۰ تا ۲۴ ساعت شارژ مجدد دارد و قطعیهای پیاپی برق، عملکرد آنها را مختل میکند.
شمسی فر با اشاره به نصب ۴۰ ژنراتور در مراکز حساس بیان کرد: برای سایتهای تلفن همراه به دلیل پراکندگی بالا، امکان نصب ژنراتور وجود ندارد و تنها با باتریهای تقویت شده پشتیبانی میشوند.
وی همچنین بیان کرد: با گسترش فناوری اطلاعات و مخابرات، شاهد ظهور مشاغل جدیدی مانند تاکسیهای اینترنتی و کسب و کارهای خانگی مبتنی بر فضای مجازی هستیم که بدون نیاز به محل فیزیکی، امکان درآمدزایی را فراهم میکنند.
مدیرمخابرات منطقه لرستان با بیان اینکه بانکداری الکترونیک مراجعات حضوری به شعب را کاهش داده و خدمات مالی را تسهیل کرده است ادامه داد: یکی از چالشهای فعلی، تعدد کارتهای بانکی است که با یکپارچهسازی آنها روی کارت ملی یا کارت سوخت میتوان در هزینهها صرفهجویی کرد که این امر نیازمند تقویت پایگاههای داده و اتصال مراکز هوشمند در کشور است.
شمسی فر افزود: بیش از ۳۸۰ هزار خط تلفن ثابت، ۸۸ هزار مشترک اینترنت پرسرعت و حدود سه هزار مشترک فیبر نوری در لرستان فعال است و تعداد سیمکارتهای توزیعشده به بیش از ۲.۳ میلیون عدد رسیده که نشاندهنده نفوذ گسترده ارتباطات همراه در منطقه می باشد.
وی اظهار داشت: با وجود پیشرفتهای صورتگرفته، هنوز شهرستان معمولان از طریق فیبر نوری به مرکز استان متصل نیست اما پروژه اتصال آن با طول ۸۱ کیلومتر در دست اقدام است.
وی گفت: همه شهرستانهای استان به جز معمولان از حداقل ۲ مسیر فیبر نوری به مرکز استان متصل هستند و برای پایداری بیشتر، به ویژه در مواقع بحران مسیرهای رادیویی نیز در ۶ شهرستان ایجاد شده است.
شمسی فر افزود: لرستان به عنوان اولین استان کشور، سرویس نظارت تصویری را به عنوان محصول جدید مخابرات ارائه کرده است که نخستین متقاضی آن شهرداری خرمآباد بود که این فناوری موجب کاهش چشمگیر سرقتها شد.
مدیر مخابرات منطقه لرستان از برنامهریزی برای ایجاد اولین مرکز داده استانی در خرمآباد خبر داد و گفت: این مرکز موجب کاهش هزینههای ارتباطی کسبوکارهای محلی و مدیریت دادهها در داخل استان خواهد شد.
شمسی فر همچنین در خصوص برنامههای نوآورانه این شرکت اظهار داشت: مرکز ۱۱۸ لرستان به عنوان یکی از سه مرکز اصلی کشور، پاسخگوی نیازهای ارتباطی چندین استان و در حال توسعه به مرکز جامع خدمات تماس است.
وی با اشاره به ایجاد ۳۰۰ شغل جدید در این مرکز، افزود: برنامهریزی برای راهاندازی سرویسهای هوشمند از جمله خانه و گلخانههای هوشمند در دستور کار قرار دارد که تحول بزرگی در توسعه اقتصاد دیجیتال استان ایجاد خواهد کرد.
مدیر مخابرات منطقه لرستان از برنامههای گسترده توسعه فیبر نوری در استان خبر داد و گفت: با جایگزینی سیمهای مسی با فیبر نوری، مشترکان میتوانند از سرعت دانلود و آپلود( بارگیری و بارگذاری) بالای ۵۰۰ مگابیت بر ثانیه بهرهمند شوند همچنین این فناوری امکان کنترل هوشمند دستگاههای خانگی، مدیریت مصرف انرژی و حتی خاموش و روشن کردن وسایل از راه دور را فراهم میکند.
شمسی فر همچنین از برنامههای توسعه شبکه تلفن همراه نسل پنجم در استان خبر داد و تاکید کرد: هیچ مدرک علمی مبنی بر مضر بودن امواج سایتهای تلفن همراه وجود ندارد و این امواج در محدوده مجاز قرار دارند.