نماد آخرین خبر

تدوین اطلس فرهنگی استانها، راهبرد کلیدی توسعه همه جانبه است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
تدوین اطلس فرهنگی استانها، راهبرد کلیدی توسعه همه جانبه است

ایرنا/ کرمانشاه- ایرنا- استاندار کرمانشاه تدوین نقشه فرهنگی استان‌ها را گام اساسی در مسیر توسعه فرهنگی خواند و تأکید کرد: تنها با برنامه‌ریزی مبتنی بر هویت بومی و ظرفیت‌های محلی می‌توان از موازی‌کاری دستگاه‌ها جلوگیری و تحولی ماندگار در عرصه فرهنگ ایجاد کرد.

به گزارش ایرنا، منوچهر حبیبی شامگاه دوشنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در استانداری، به اهمیت فرهنگ در توسعه و شکوفایی جامعه اشاره کرد و گفت: هر جامعه برای شکوفایی به دو بال فرهنگ و اقتصاد نیاز دارد.

وی با تأکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری افزود که فرهنگ همیشه در اولویت بوده و معیشت مردم نیز باید در نظر گرفته شود.

استاندار کرمانشاه تصریح کرد: انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بوده و تداوم آن تنها با اقدامات و فعالیت‌های فرهنگی ممکن است.

وی همچنین به تار و پود هر کشور و ملت اشاره کرد که فرهنگ آن را تشکیل می‌دهد و بیان کرد: اگر از ملتی فرهنگ را بگیرید، آن ملت دچار پوچی و یأس خواهد شد.

حبیبی با اشاره به غنای فرهنگی ایران گفت: فرهنگ ما یک فرهنگ مترقی و والایی است که شامل تاریخ، دین و معنویت می‌شود.

او همچنین به نقاط قوت فرهنگی کشور اشاره کرد و گفت: ما پیامبر اخلاق، حضرت زهرا (س) به عنوان الگوی زنان، و مفاهیم مهمی چون بعثت، غدیر، عاشورا و نوروز باستانی داریم که همگی مؤلفه‌های فرهنگ مترقی ایرانیان را تشکیل می‌دهند.

حبیبی با بیان اینکه نهادهای فرهنگی متعددی در کشور از جمله وزارت فرهنگ، صدا و سیما و آموزش و پرورش وجود دارد، ابراز نگرانی کرد که چرا با وجود این نهادها، گلایه‌مندی‌ها در حوزه فرهنگ همچنان وجود دارد. او دلیل این مساله را موازی‌کاری در دستگاه‌های فرهنگی دانست.

استاندار کرمانشاه به تغییرات هنجاری و گسست نسلی نیز اشاره کرد و گفت: نسلی که ایثار و شهادت را سرلوحه خود قرار داده بود، باید با نسل جدید ارتباط برقرار کند.

وی همچنین به بحران هویت، تأثیر فضای مجازی بر اخلاق و زندگی زناشویی جوانان اشاره کرد و خواستار ساماندهی فضای مجازی با تعیین متولی مشخص شد.

حبیبی در پایان بر لزوم جذاب کردن مساجد برای حضور جوانان، حذف سنت‌های غلط و تدوین نقشه فرهنگی هر استان تأکید کرد.

او همچنین خواستار تقویت زبان فارسی و باورهای دینی شد و گفت: بیانیه گام دوم انقلاب مسیر ما را پس از ۴۰ سال اول روشن کرده است.

استاندار کرمانشاه با تأکید بر اهمیت مدیریت قومی مذهبی و تقابلات فرهنگی، خاطرنشان کرد که فرهنگ مکمل سایر حوزه‌هاست و توسعه باید همه‌جانبه باشد.

۵۰۰ مصوبه فرهنگی استان کرمانشاه و نقشه راه جدید

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، هم در این جلسه به اهمیت شورای فرهنگ عمومی به عنوان یکی از نهادهای تأثیرگذار در حوزه فرهنگی اشاره کرد.

مظفر تیموری، گفت: تأثیرگذاری شورای فرهنگ عمومی به خاطر حضور مدیران ارشد استان در آن است که ضمانت اجرایی برای برنامه‌های فرهنگی را فراهم می‌کند.

وی با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی استان کرمانشاه در سال ۱۳۷۵ تشکیل شده است، افزود: این شورا بر اساس آیین‌نامه اجرایی خود، به عنوان مرجع برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی در استان طی سه دهه گذشته عمل کرده است.

او با اشاره به اینکه با جلسه امروز، ۱۳۹ جلسه شورای فرهنگ عمومی تشکیل شده است، ابراز امیدواری کرد که حضور وزیر فرهنگ برکات و افق روشنی برای آینده فرهنگ استان به ارمغان آورد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه همچنین به فعالیت‌های این شورا اشاره کرد و گفت: تا کنون ۵۰۰ مصوبه از سوی شورا تصویب شده و سه کارگروه مشورتی و پنج کمیته تخصصی با حضور اساتید دانشگاه، حوزه‌های علمیه، مفاخر و فرهیختگان تشکیل شده است.

وی یکی از موضوعات اصلی رویکردهای وزیر فرهنگ را برش استانی و نقشه مهندسی فرهنگی کشور عنوان کرد.

تیموری همچنین تصریح کرد: در استان کرمانشاه کارگروه مشورتی بسیار زحمت کشیده‌اند و هم‌اکنون در مرحله نوشتاری نقشه فرهنگی استان هستیم.

وی تأکید کرد که از این پس، اعتبارات فرهنگی هر استانی منوط به نقشه فرهنگی آن استان خواهد بود و این امر می‌تواند به ساماندهی بهتر فعالیت‌های فرهنگی کمک کند.





آخرین خبر کرمانشاه در اینستاگرام :https://www.instagram.com/kermanshah.today