احتمال شیوع تب کریمه کنگو در استان مرکزی؛ بهداشت را جدی بگیرید

ایرنا/ مدیر کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: همشهریان محترم در ایام گرم سال مراقب شیوع احتمالی بیماری تب کریمه کنگو باشند.
محمد فتاحی افزود: باتوجه به افزایش دمای محیط افزایش فعالیت کنههای حیوانی به عنوان ایجاد کننده و انتقال دهنده بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) بیشتر میشود.
وی تاکید کرد: جلوگیری از انتقال این بیماری باید در اولویت قرار بگیرد، لازم است از هرگونه کشتار غیرمجاز دام در معابر، منازل، باغ، و مراسمهای مختلف اجتناب شود.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی عنوان کرد: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماریهای ویروسی مشترک انسان و دام است که از طریق کنهها از بدن دام آلوده به سایر دامها منتقل میشود.
فتاحی ادامه داد: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در انسان ایجاد خونریزیهای گسترده زیرپوستی و کبودی در نقاط مختلف بدن می کند، از طریق گزش، له کردن کنه با دست، تماس با خون، ترشحات خونی و گوشت دام آلوده منتقل میشود.
وی گفت: نیاز است برای پیشگیری از شیوع تب خونریزی دهنده کنگو اقداماتی از جمله سم پاشی اماکن دامی، تجهیز کشتارگاههای دام به سردخانه، نگهداری گوشت و رعایت بهداشت فردی هنگام تماس با دام، در دستور قرار بگیرد.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطر نشان کرد: واحدهای دامداری و جایگاههای دام در سطح استان طبق روال هر سال سم پاشی میشوند، این عملیات در راستای مبارزه با انگلهای خارجی دام مانند کنهها و پیشگیری از بیماریهای ناشی از این انگلها از جمله خونریزی دهنده کریمه کنگو ( cchf ) است.
فتاحی تاکید کرد: استفاده از دستکش، عینک و ماسک برای شهروندانی که اقدام به کشتار دام خارج از کشتارگاه میکنند ضروری است و برای جلوگیری از انتقال این بیماری از گوشت به انسان نیاز است گوشت دامها به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه نگهداری شود.
وی گفت: شهروندان در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی و کشتار خارج از کشتارگاه مراتب را از طریق تماس با سامانه اطلاعرسانی ۱۵۱۲ به اداره کل دامپزشکی استان مرکزی اطلاع رسانی کنند.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یکهزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.