تجربه گذشته و شرایط منطقه، دلیل قاطعی برای روابط نوین با اقلیم کردستان عراق است

ایرنا/ استاندار کردستان گفت: استان کردستان و اقلیم کردستان عراق، با نگاه به تجربههای گذشته و شناخت شرایط جهانی و منطقهای باید به سمت روابط نوین گام بردارند.
ارش زرهتن لهونی روز سه شنبه در نشست مشترک استانداران استانهای هممرز جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق در سنندج اظهار کرد: مردم ساکن مرزهای جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق فقط همسایگان جغرافیایی نیستند بلکه پیوندی عمیق از نظر تاریخی و فرهنگی دارند که ارتباط دوستانه، روابط خانوادگی، مبادلات تجاری سنتی و آیینهای مشترک، اعتماد و همدلی پایداری میان این مردم در دو سوی مرز ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: این سرمایه ارزشمند اجتماعی مستحکم برای توسعه روابط آینده و شناسایی شرایط بومی بستری است تا به سمت طراحی شیوه های نوین همکاری حرکت کنیم.
استاندار کردستان با بیان اینکه این نشست، پایهای مستحکم برای آینده روابط دو کشور همسایه است، تاکید کرد: در سال سرمایهگذاری برای تولید، مسوولیت سنگینی بر عهده مدیران قرار گرفته و تحقق این شعار نه تنها به معنای تولید و اشتغال است بلکه به معنای دستیابی به عدالت اقتصادی موثر است که امیدواریم این اجلاس برای تحقق این اهداف و تقویت همکاریهای منطقهای موثر باشد.
لهونی از مرز به عنوان فصلی سرشار از منافع مشترک و توسعه پایدار برای دو کشور نام برد و افزود: باید نگاه خود را از مرزها به عنوان محدودیت به فرصتی برای رشد اقتصادی تبادل فرهنگی و هم افزایی تبدیل کنیم و امیدوارم این نشست آغازی برای فصل تازهای در روابط استانهای مرزی جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق برای رسیدن به امنیت رفاه و توسعه باشد.
استاندار کردستان گفت: این نشست در ادامه مسیر تاریخی در روابط مهم بین ایران و عراق و دیدار رهبر معظم انقلاب با رئیس اقلیم کردستان عراق در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ است و سفر ریاست جمهوری اسلامی ایران به اقلیم کردستان برای فصلی تازه از روابط جدی است.
وی افزود: استان کردستان با داشتن مرز طولانی با اقلیم کردستان عراق و همچنین منطقه آزاد تجاری، ظرفیت بالایی برای تجارت و گردشگری دارد و امیدواریم با همکاری متقابل بتوانیم به توسعه اقتصادی و بهبود معیشت مردم کمک کنیم.
لهونی یادآور شد: انتظار داریم این نشست، پایه گذار زیست اجتماعی پایدار و همکاری های بین المللی باشد چرا که ظرفیت های مهمی در اختیار داریم که هنوز به طور کامل استفاده نشده است از جمله توسعه بازارچه های مرزی، فعالسازی ظرفیت های مشترک در کشاورزی، گردشگری، فناوری، صنایع و انرژی.
وی برنامه جدی استان کردستان را حمایت از سرمایه گذاران ایرانی و اقلیم کردستان برشمرد تا با بهره برداری از ظرفیت های منطقه آزاد تجاری و مریوان، از این فرصت های مهم برای توسعه همه جانبه استفاده شود.
استاندار کردستان در ابتدای سخنان خود
با تسلیت سالروز شهادت آیتااله رئیسی، یاد و خاطره رئیس جمهور مردمی و همراهان شهیدش را گرامیداشت.
ههوال ئهبوبهکر استاندار سلیمانیه، ئومید خوشناو استاندار اربیل، عهلی تهتهر استاندار دهوک و خانم نوخشه ناسح استاندار حلبچه، چهار استاندار اقلیم کردستان عراق هستند که برای شرکت در نشست مشترک استانداران استانهای هم مرز جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق، به سنندج سفر کرده اند.
در این نشست، منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه و رضا رحمانی استاندار آذربایجانغربی نیز حضور دارند.
دیدار دو جانبه استانداران، جلسه مشترک روسای اتاق های بازرگانی استان های هم مرز، مدیران اقتصادی بخش دولتی و فعالان اقتصادی بخش خصوصی، بازدید از اماکن تاریخی و فرهنگی سنندج، امضای تفاهم نامه و نشست خبری و بازدید از پاک علم و فناوری و نمایشگاه توانمندی های صادراتی کردستان و بازدید از پتروشیمی و بیمارستان کوثر سنندج از جمله برنامههای استانداران اقلیم کردستان عراق و کرمانشاه و آذربایجان غربی در سفر به سنندج و استان کردستان است.