استاندار اربیل: اقلیم کردستان عراق علاقمند به تقویت روابط با ایران است

ایرنا/ سنندج- ایرنا- استاندار اربیل (ههولیر) گفت: اقلیم کردستان عراق همواره به دنبال تقویت روابط با ایران در بخشهای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ئومید خوشناو روز سهشنبه در نشست مشترک استانداران استانهای هممرز جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق در سنندج اظهار کرد: تلاش ما این است سرمایهگذاران و شرکتهای ایرانی در اقلیم کردستان براساس قوانین عراق، سرمایهگذاری کنند.
وی با بیان اینکه در سال ۲۰۰۵ سرمایهگذاران ۲ طرف اقلیم و ایران در مرز خسارت زیادی دیدند، ادامه داد: وجود ۷۰۰ کیلومتر مرز مشترک بین ایران و اقلیم کردستان عراق، فرصت بسیار خوبی برای تقوبت روابط به ویژه اقتصادی و تجاری است.
استاندار اربیل این نشستها را عامل تقویت و استحکام روابط اقلیم و ایران دانست و یادآور شد: تجربه گذشته نشان داده که این نشستها روابط بین ۲ طرف را ارتقا داده و نتایج خوبی داشته است.
ئومید خوشناو بر لزوم تلاش مسئولان ایران برای رفع موانع پیش روی گسترش روابط اقلیم کردستان و ایران تاکید کرد و گفت: از زمانی که اقلیم کردستان ایجاد شده، ایران همواره پشتیبان مردم اقلیم بوده و ما ایران را خانه دوم خود می دانیم.
وی تاکید کرد: مردم ایران و اقلیم کردستان عراق سالهای زیادی در یک سنگر علیه ظلم رژیم بعث ایستادند.
استاندار اربیل خواستار تسهیل شرایط برای حضور سرمایهگذاران و شرکتها برای سرمایهگذاری در اقلیم کردستان عراق و ایران شد.
به گزارش ایرنا، ههوال ئهبوبهکر استاندار سلیمانیه، ئومید خوشناو استاندار اربیل، عهلی تهتهر استاندار دهوک و خانم نوخشه ناسح استاندار حلبچه، چهار استاندار اقلیم کردستان عراق هستند که برای شرکت در نشست مشترک استانداران استانهای هم مرز جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق، به سنندج سفر کرده اند.
در این نشست، منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه و رضا رحمانی استاندار آذربایجانغربی نیز حضور دارند.
دیدار دو جانبه استانداران، جلسه مشترک روسای اتاق های بازرگانی استان های هم مرز، مدیران اقتصادی بخش دولتی و فعالان اقتصادی بخش خصوصی، بازدید از اماکن تاریخی و فرهنگی سنندج، امضای تفاهم نامه و نشست خبری و بازدید از پاک علم و فناوری و نمایشگاه توانمندی های صادراتی کردستان و بازدید از پتروشیمی و بیمارستان کوثر سنندج از جمله برنامههای استانداران اقلیم کردستان عراق و کرمانشاه و آذربایجان غربی در سفر به سنندج و استان کردستان است.