فرماندار کنگاور: سوم خرداد روزی افتخارآمیز در تاریخ ایران است

ایرنا/ فرماندار کنگاور با تأکید بر اهمیت سوم خرداد، آزاد سازی خرمشهر را روزی افتخارآمیز در تاریخ ایران عنوان کرد.
چراغعلی گروسی روز چهارشنبه در جلسه هماهنگی مراسمهای سوم خرداد (سالروز آزادسازی خرمشهر) و چهاردهم خرداد (سالروز رحلت امام خمینی (ره) تأکید کرد: همه ما مدیون امام خمینی هستیم و سوم خرداد به عنوان روزی افتخارآمیز در تاریخ ایران میدرخشد.
وی با بیان اینکه هر ایرانی به سوم خرداد مباهات و افتخار میکند، از ادارات و نهادهای شهرستان خواست برنامههای فرهنگی و مناسبتی این دو مناسبت مهم را خارج از ساعت اداری برگزار کنند تا خدمترسانی به مردم دچار اختلال نشود.
گروسی بر لزوم برگزاری باشکوه این مراسمها با حضور گسترده مردم و مسوولان تأکید کرد و گفت: آزادسازی خرمشهر حماسهای ملی است که با رهبری امام خمینی (ره) و فداکاری رزمندگان اسلام به دست آمد.
فرماندار کنگاور همچنین از دستگاههای اجرایی خواست با برنامهریزی دقیق، زمینه حضور حداکثری مردم در این مراسم را فراهم کنند و از ظرفیتهای فرهنگی، هنری و رسانهای برای پاسداشت این دو رویداد تاریخی استفاده شود.
اعزام به مرقد امام راحل
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان کنگاور، هم در این جلسه در تشریح برنامههای گرامیداشت سوم خرداد و چهاردهم خرداد، از برگزاری مراسمی با شکوه در سطح شهرستان خبر داد.
سرهنگ علیاصغر الهدانه، با اشاره به شعار محوری "ما فاتحان قله هستیم"، از تبلیغات محیطی گسترده، غبارروبی مزار شهدای عملیات بیتالمقدس و برپایی میز خدمت بسیج برای پاسخگویی به مردم خبر داد.
وی افزود: سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه توسط فرمانده سپاه کنگاور و همچنین برنامههای فرهنگی و ورزشی از دیگر بخشهای این مراسم خواهد بود.
اله دانه تأکید کرد: مراسم شهرستانی بزرگداشت سوم خرداد روز یکشنبه با حضور سخنران ملی و اقشار مختلف مردم برگزار میشود.
فرمانده بسیج کنگاور از اعزام ۲۰۰ نفر از مردم و بسیجیان شهرستان به مرقد مطهر امام خمینی (ره) خبر داد و گفت: چشم انداز مراسم بزرگداشت رحلت امام (ره) و بدرقه این کاروان معنوی با حضور پررنگ مردم برگزار خواهد شد.
الهدانه در پایان خاطرنشان کرد: سوم خرداد یادآور حماسهای بزرگ در تاریخ انقلاب است و بسیج کنگاور تمام تلاش خود را برای پاسداشت این روز به کار خواهد بست.
به گزارش ایرنا، خرمشهر پس از مقاومت در برابر دشمن در تاریخ چهارم آبان ماه ۱۳۵۹به اشغال دشمن بعثی درآمد و سرانجام پس از۵۷۸ روز برابر با ۱۹ ماه در ساعت ۱۱ صبح روز سوم خرداد سال ۱۳۶۱ آزاد شد.
آزاد سازی ۵ هزار و ۴۰۰ کیلومتر مربع از خاک کشور اسلامی از جمله خرمشهر و تامین ۱۸۰ کیلومتر خط مرزی، ۱۹ هزار اسیر و ۱۶ هزار کشته از دشمن، انهدام ۶۰ فروند هواپیما، سه فروند هلیکوپتر، ۴۱۸ دستگاه تانک و نفربر، ۳۰ قبضه توپ، ۴۹ دستگاه خودرو و به دست آوردن غنائمی همچون یک فروند هلیکوپتر، ۱۰۵ دستگاه تانک و نفربر و ۵۶ دستگاه خودرو از دستاوردهای فتح بزرگ خرمشهر بود.
آزاد سازی خرمشهر یکی از مهم ترین اهداف عملیات بیت المقدس و یکی از بارزترین حماسه های جنگ تحمیلی در دوره جنگ ایران و عراق از سوی نیروهای ارتش، سپاه و بسیج بود.