زیرساختهای مرز خسروی برای تردد ۲ میلیون نفری زائران اربعین ارتقا مییابد

ایرنا/ معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه بر ارتقای زیرساخت های اربعین برای تردد ۲ میلیون نفری زائران از مرز خسروی تاکید کرد و گفت: باید متناسب با تعداد زوار امکانات لازم برای خدمات رسانی و میزبانی شایسته در این مرز و مسیرهای منتهی به آن فراهم شود.
طهماسب نجفی در ستاد اربعین در فرمانداری قصرشیرین با تاکید بر اهمیت برنامهریزی و هماهنگی برای برگزاری هر چه بهتر مراسم اربعین افزود که اعتبارات و تخصیص منابع مالی باید زودتر ابلاغ شود، زیرا معمولاً این اعتبارات در مردادماه اعلام میشود و دیرتر میرسد.
وی اظهار کرد: یکی از اولویتهای اصلی ساماندهی پارکینگها است که شامل نامگذاری و لاینبندی آنها میشود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه گفت: همچنین، برنامهریزی برای ایجاد کمربندی در شهر قصرشیرین، بهرهبرداری از پروژههای مربوط به پارکینگ و جادههای کمکی صورت گرفته و در این راستا، حدود ۱۰۵ هکتار زمین در نزدیکی جاده برکت و قرارگاه اربعین وزارت دفاع برای پارکینگ در نظر گرفته شده که در مجموع حدود ۲۵۰ هکتار است.
نجفی ادامه داد: هدف این است که با مدیریت صحیح، مراسم اربعین امسال با حضور پیشبینی شده ۲ میلیون نفر برگزار شود و از ترافیک و مشکلات احتمالی جلوگیری گردد.
وی اضافه کرد: در بخش زیرساختها، جلساتی برای عملیاتی کردن مصوبات برگزار و نیاز به پیشرفت سریع در پروژهها مورد تأکید قرار گرفته است.
او افزود: در مورد واگذاری زمینها، پیشنهاد شد که بنیاد مسکن و دستگاههای امنیتی همکاری کنند تا زمینهایی که به صورت غیرقانونی واگذار شدهاند، مشخص و تعیین تکلیف شوند و همچنین، در مورد باسکولها و ترافیک، درخواست شد که جمعآوری و ساماندهی آنها سریعتر انجام گیرد تا از بینظمی و مشکلات احتمالی جلوگیری گردد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه گفت: در زمینه جادهها، تأکید شده که جادههای عبوری باید ترمیم و بازسازی شود و در صورت نیاز باید سرپوشیده و مجهز به سایبان باشد تا در گرما و شرایط اضطراری، تردد ایمن و آسان برای زوار فراهم گردد.
او ادامه داد که همچنین، مسیرهای تردد و پارکینگها باید بهدرستی مدیریت شود تا از ترافیک و مشکلات در روزهای برگزاری مراسم جلوگیری گردد و در این راستا، پیشنهاد شد که با افزایش گیتهای کنترل و استفاده از فناوریهای نوین، ظرفیت و کارایی سیستمهای کنترل ترافیک افزایش یابد.
وی با اشاره به پروژههای عمرانی، بر اهمیت تسریع در اجرای قطعات بزرگراه کربلا بهویژه قطعه ۹ و بخشهای قبل از پل، که نیازمند اولویتبندی و تخصیص منابع است تأکید کرد و گفت: همچنین، پیشنهاد شد که بخشی از مسیرهای بزرگراه زیر بار قرار گیرد و عملیاتهای مربوط به بهبود و ارتقاء آنها تسریع شود تا بتوانند نقش مؤثری در کاهش ترافیک و تسهیل عبور زائران ایفا کنند.
نجفی بر ضرورت هماهنگی، پیگیری سریع پروژهها و مدیریت صحیح منابع مالی و انسانی تأکید کرد که مراسم اربعین امسال را با بهترین امکانات و کمترین مشکل برگزار کرد و تمامی اعضا بر اهمیت همکاری و تلاش جمعی برای تحقق این اهداف تأکید کردند.
فرماندار قصرشیرین نیز بر رفع نواقص و مشکلات مرتبط با اربعین و تردد زوار در مرز خسروی در سال های قبل تأکید کرد و گفت: جلسات اربعین بصورت هفتگی در مرز خسروی برگزار می شود که در این جلسات تمامی تمهیدات لازم برای میزبانی شایسته زوار انجام می گردد.
محمد شفیعی بر انجام تمهیدات ترافیکی، نصب دوربین های پایش تصویری در ۱۲ نقطه شهر، جانمایی مواکب، حضور زوار در شهر بمنظور منتفع شدن شهر از برکات مادی و معنوی زوار و نصب تابلوهایی برای معرفی ظرفیتهای های مرز خسروی در نقاط مختلف و معرفی این مرز در استان های مرکزی و همجوار برای حضور زوار این استان ها از این مرز تأکید کرد.
وی گفت: هدف همه ما میزبانی شایسته زوار و خدمات رسانی و تسهیلگری در تردد زائران است.
قصرشیرین با افزون بر ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
مرز خسروی در ۱۷۶ کیلومتری غرب کرمانشاه قرار دارد که کمترین فاصله را تا بغداد و شهرهای زیارتی عراق دارد.
خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانون مهم تردد مسافر و زائر ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت دارد.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب میکنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف میرسند، همچنین پیش از کربلا به کاظمین و سامرا مشرف میشوند.