تمرکز وزارت علوم بر توسعه متوازن فناوری در استانها است

ایرنا/ معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: راهبرد این وزارتخانه در دوره جدید، تمرکز ویژه بر توسعه متوازن فناوری در استانهای کمتر برخوردار است و در این راستا بیشترین منابع امسال به این مناطق اختصاص یافته است.
محمدنبی شهیکی در دیدار با نماینده ولیفقیه در خراسان جنوبی افزود: پارکهای علم و فناوری، حلقه اتصال دانش تخصصی دانشگاهها با میدان عمل و تولید هستند و یکی از اهداف اصلی آنها، فراهمسازی زمینه اشتغال دانشآموختگان و کاربردیسازی پژوهشهاست.
وی با بیان اینکه برخی استانها در این مسیر موفق عمل کردهاند، اظهار کرد: برای نمونه پارک علم و فناوری اصفهان امروز یکی از مراکز مهم تولید تجهیزات پیشرفته پزشکی نظیر دستگاههای دیالیز، سیتیاسکن و ونتیلاتور است که بخشی از نیازهای کشور را تأمین میکند این در حالی است که برخی استانها هنوز با استانداردهای مورد انتظار فاصله معناداری دارند.
شهیکی با اشاره به اهمیت ایجاد توازن منطقهای در توسعه فناوری گفت: راهبرد وزارت علوم این است که مناطق کمتر برخوردار در تراز ملی حوزه فناوری قرار گیرند و برای این منظور، مدیرانی با دغدغه عدالت و توسعه متوازن همچون دکتر فیروزان به کار گرفته شدهاند تا منابع و امکانات بهگونهای عادلانه توزیع شود.
وی با اشاره به وضعیت خراسان جنوبی تصریح کرد: این استان، بهویژه شهر بیرجند، در حوزه فناوری با چالشهای جدی مواجه بوده و لازم است نهادهای مختلف از جمله استانداری، دانشگاهها و تصمیمگیران استانی با همافزایی و شبکهسازی، بستر شکلگیری زیستبوم فناوری را تقویت کنند.
معاون وزیر علوم با قدردانی از تلاشهای دکتر ذوالفقاری رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی افزود: ایشان با انگیزه و جدیت در حال پیریزی نهادی موثر برای استان هستند و لازم است این نهاد در زندگی مردم، ایجاد اشتغال برای فارغالتحصیلان و پرورش نسل توانمند فناوری نمود پیدا کند.
شهیکی تأکید کرد: توسعه پایدار استانهایی نظیر خراسان جنوبی نیازمند حمایت همهجانبه است و وزارت علوم با تمام توان در تلاش است تا شکاف موجود در حوزه فناوری را با تمرکز بر عدالت منطقهای کاهش دهد.
وی گفت: ایجاد الگوهای موفق فناورانه در استانها، عامل مهمی در جلوگیری از مهاجرت نخبگان و ماندگاری آنان در مسیر توسعه بومی خواهد بود.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی، هم با قدردانی حمایتهای وزارت علوم از استانهای کمتر برخوردار گفت: نگاه وزارت علوم به استان خراسان جنوبی در حوزه فناوری و نوآوری، نگاهی ویژه و فرصتساز بوده است.
سید علیرضا ذوالفقاری اظهار کرد: محتوای زیستبوم نوآوری و فناوری در خراسان جنوبی غنای قابل توجهی دارد، اما زیرساختهای آن با نقطه مطلوب فاصله دارد.
وی افزود: برای رسیدن به وضعیت مطلوب، نیازمند نگاه بلندمدت و همافزایی تمامی نهادهای اثرگذار در استان هستیم.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی، با اشاره به ظرفیت بالای جمعیت دانشجویی استان گفت: بیش از ۴۰ هزار دانشجو در استان مشغول تحصیل هستند که این موضوع هم فرصت است و هم مسئولیت؛ چرا که باید پس از فارغالتحصیلی زمینه جذب آنها در بازار کار فراهم شود، آن هم در مشاغلی که مبتنی بر نوآوری، فناوری و ارزش افزوده باشد.
وی ابراز امیدواری کرد که حضور معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در استان، نقطه عطفی در توسعه زیستبوم فناوری خراسان جنوبی باشد و برکات آن به صورت پایدار در منطقه ماندگار شود.