تامین و تدارک کود یارانهای در قم ۱۰۰ درصد افزایش یافت

ایرنا/ مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قم گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون پنج هزار تُن انواع کودهای شیمیایی یارانهای ازته، فسفاته و پتاسه در این استان تامین و تدارک دیده شده که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۰۰ درصد رشد داشتهاست.
حسین زند بیان کرد: همچنین در راستای ارتقا کمی و کیفی سطح زیر کشت محصولات کشاورزی و تامین امنیت غذایی مردم، کودهای شیمیایی یارانهای مورد نیاز کشاورزان استان برای کشت بهاره و تابستانه در حد مطلوبی تامین و تدارک دیده شدهاست.
وی افزود: باتوجه به نقش کود در تغذیه گیاهی و مدیریت تنش های محیطی، در فروردین و اردیبهشت ماه سالجاری علیرغم تعطیلات نوروزی و محدودیتهای ترافیکی و سایر مشکلات و چالش های موجود، بدلیل حساسیت زمانی تامین کود، عملیات اجرایی تامین و تدارک و توزیع کودهای شیمیایی یارانهای توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قم بهخوبی انجام شد.
وی ادامه داد: در همین رابطه از مقدار کودهای شیمیایی یارانهای تدارک شده در استان، بیش از سه هزار تُن از طریق ۲۱ کارگزاری شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان قم برای مصرف محصولات کشت بهاره توزیع شدهاست.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قم، با اشاره به اهمیت کودهای شیمیایی در تأمین امنیت غذایی کشور تصریح کرد: این کودها یکی از مطمئنترین و بهترین مسیرهای تأمین و پایداری امنیت غذایی به شمار میروند و طبق گزارش فائو، مصرف مناسب کودهای شیمیایی میتواند تولید محصولات کشاورزی را تا ۶۰ درصد و حتی بیشتر افزایش دهد.
وی از برنامههای این شرکت برای افزایش تأمین کودهای فسفاته و پتاسه خبر داد و تصریح کرد: در حال حاضر، میزان مصرف کودهای فسفاته در استان سه هزار و ۵۰۰ تُن و در کشور ۴۰۰ هزار تُن و مصرف کود پتاسه در استان ۲ هزار و ۵۰۰ تُن و در کشور ۲۰۰ هزار تُن میباشد که با افزایش ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تُن ظرفیت تولید در سال اول در کشور، میتوان برنامههای خودکفایی را تحقق بخشید.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قم به پیشرفتهای کشور در تولید داخلی کودهای شیمیایی اشاره کرد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی در راستای برنامههای خودکفایی، نظارت و مجریگری ۳۰ پروژه تولید کودهای شیمیایی را بر عهده دارد و از این تعداد، ۲۰ پروژه به تولید رسیدهاند و ۱۰ پروژه بزرگ دیگر نیز طی ۲ سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
وی افزود: این اقدام علاوه بر تأمین کامل نیاز کشور، ما را وارد مرحله صادرات کودهای شیمیایی خواهد کرد؛ همچنین این دستاوردها نشان از عزم جدی وزارت جهاد کشاورزی برای تأمین امنیت غذایی پایدار و کاهش وابستگی به واردات دارد.
گفتنی است بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال ۸۰۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند به نحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.