تدابیر سبز بجنورد در خشکسالی؛ ۷۰ نیرو و توقف کاشت چمن

ایرنا/ رییس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری بجنورد گفت: با توجه به کاهش چشمگیر بارندگیها و تداوم خشکسالی، ۷۰ نیروی جدید برای تقویت عملیات آبیاری و نگهداری فضای سبز شهری بهکارگیری شدهاند.
« نادری نوروزی» اظهار کرد: اگرچه کاهش نزولات جوی در سال جاری آثار خود را بر وضعیت فضای سبز پارکها و سطح شهر بجا گذاشته است، اما مجموعه عوامل شهرداری با بسیج امکانات و افزایش نیروی انسانی تلاش دارند تا نیاز آبی فضای سبز شهری بهصورت مستمر تأمین شود.
وی با بیان اینکه فضای سبز شهر بجنورد نسبت به سالهای گذشته توسعه یافته است، افزود: آبیاری این فضاها به شیوههای مختلف از جمله سامانه آبرسانی تانکری، روش قطرهای، تحت فشار و آب روان در حال انجام است و این اقدامات برای کاهش اثرات خشکسالی ادامه خواهد داشت.
نادری نوروزی گفت: مجموع فضای سبز شهری و کمربند سبز بجنورد در حال حاضر حدود یکهزار و ۳۵۰ هکتار است و متوسط سرانه فضای سبز برای هر شهروند بجنوردی ۱۲ متر مربع برآورد میشود.
رییس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری بجنورد یادآور شد: روزانه حدود ۳۵۰ هکتار از فضای سبز شهری آبیاری میشود و برای پوشش کامل تمام فضای سبز در طول هفته، برنامهریزی لازم انجام شده است تا در مجموع هزار و ۳۵۰ هکتار فضای سبز شهری از آبیاری منظم برخوردار شود.
وی ادامه داد: آبیاری فضای سبز شهر بجنورد تا پایان شهریورماه با استفاده از آب خام و پساب تصفیه شده ادامه خواهد داشت و برای فصول سرد سال نیز تدابیر لازم جهت حفظ و نگهداری گیاهان در نظر گرفته شده است.
نادری نوروزی همچنین به نقش پارکهای شاخص شهری در حفظ نشاط اجتماعی اشاره کرد و گفت: مجموعههای تفریحی و گردشگری مانند بشقارداش، باباامان، بلوارها و بوستانهای محلی از جمله فضاهایی هستند که در اولویت نگهداری و آبیاری قرار دارند.
در همین رابطه، رییس کمیسیون سیما و منظر شهری شورای اسلامی شهر بجنورد نیز با اشاره به اثرات خشکسالی بر سیمای شهری گفت: کمبود بارشها در سال جاری نسبت به سالهای گذشته محسوستر بوده و این مسئله تأثیر مستقیم بر سلامت فضای سبز دارد.
توقف کاشت چمن و گونههای آببر با هدف مدیریت منابع
«مهدی معلم» اظهار کرد: براساس تصمیم اتخاذ شده در شورای شهر و با توجه به شرایط اقلیمی استان، کاشت درختان کاج و هر نوع گونه گیاهی با نیاز آبی بالا در سطح شهر متوقف شده است.
وی افزود: توسعه فضای سبز جدید با محوریت گونههای بومی، کمآببر و مقاوم به خشکی انجام خواهد شد و کاشت چمن نیز به دلیل مصرف بالای آب از دستور کار شهرداری خارج شده است.
معلم تاکید کرد: در طراحی و نگهداری فضاهای سبز باید تناسب با اقلیم منطقه و منابع آبی موجود رعایت شود تا هم جلوه بصری شهر حفظ شود و هم پایداری فضای سبز تضمین گردد.
بر اساس اعلام کارشناسان حوزه فضای سبز، استفاده از گونههای مقاوم به خشکی، اصلاح الگوی آبیاری و ارتقای بهرهوری آب از راهبردهای اصلی مدیریت فضای سبز در مناطق نیمهخشک و کمآب همچون بجنورد به شمار میرود.