نماد آخرین خبر

پوشش ۳۵ هزار نفری جهاد آبرسانی در خراسان جنوبی

منبع
ايرنا
بروزرسانی
پوشش ۳۵ هزار نفری جهاد آبرسانی در خراسان جنوبی

ایرنا/ معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی گفت: هدف گذاری طرح جهاد آبرسانی در استان از ۱۱۵ به ۱۴۷ روستا افزایش یافته که این میزان ۱۰ هزار و ۸۴۷ خانوار با جمعیت ۳۵ هزار و ۶۲۶ نفر را در بر می‌گیرد.

منوچهر سالاری افزود: از مجموع یک‌هزار و ۷۷۸ آبادی دارای سکنه در استان، یک‌هزار و ۵۶۰ آبادی با جمعیتی ۲۹۸ هزار نفر برای اجرای طرح‌های آبرسانی هدف‌گذاری شده‌اند.

وی با بیان اینکه اکنون یک‌هزار و ۱۰۰ روستا تحت پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب استان قرار دارند ادامه داد: عملیات آبرسانی به ۱۵۸ روستا با اعتباری بیش از چهار هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال در دست اجراست.

معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی عنوان کرد: از این تعداد، ۵۵ روستا به پیشرفت فیزیکی بالای ۹۰ درصد رسیده که اعتبار مورد نیاز آن ۹۶۰ میلیارد ریال بوده و در صورت تأمین اعتبار از محل ردیف‌های بودجه‌ای مرتبط، تا پایان امسال وارد مدار بهره‌برداری خواهند شد.

وی همچنین با اشاره به طرح جهاد آبرسانی در خراسان جنوبی بیان کرد: قرارداد این طرح در ۲۹ دی‌ ۱۴۰۰ با قرارگاه سازندگی امام حسن مجتبی (ع) به مبلغ اولیه ۲۵۶ میلیارد تومان و مدت زمان ۳۰ ماه، منعقد شد.

سالاری افزود: در اجرای این طرح، قرارگاه عملیاتی شهید ناصری و سازمان بسیج سازندگی به عنوان دستگاه‌های معین، عملیات حفر و تجهیز چهار حلقه چاه، اجرای ۳۱۹ کیلومتر خط انتقال، احداث ۵۶ باب مخزن ذخیره با حجم ۱۱ هزار و ۲۲۰ متر مکعب و احداث ۲۵ ایستگاه پمپاژ را آغاز کردند.

وی با اشاره به پیشرفت ۸۲ درصدی طرح جهاد آبرسانی در استان گفت: اکنون عملیات اجرایی شامل حفر و تجهیز چهار حلقه چاه، اجرای ۳۱۵ کیلومتر خط انتقال و احداث ۳۹ مخزن با حجم هشت هزار و ۹۱۰ متر مکعب در جریان است که موجب آبرسانی پایدار به ۶۸ روستا شده است.

معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی به بهره‌برداری از برخی پروژه‌های بزرگ آبرسانی اشاره کرد و افزود: از جمله این طرح‌ها می‌توان به مجتمع آبرسانی القار، درویش‌آباد در شهرستان‌های بیرجند و سربیشه با پوشش ۲۳ روستا و همچنین مجتمع کوثر طبس با پوشش ۶ روستا اشاره کرد.

وی همچنین از پیشنهاد تأمین بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای آبرسانی به ۲۹۲ روستای استان به شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور خبر داد و گفت: در قالب این پیشنهاد، آبرسانی به ۱۹۵ روستا طی سال ۱۴۰۴ از محل اعتبارات بند (الف) تبصره ۱۱ قانون بودجه با مبلغ ۶ هزار و ۳۷۰ میلیارد ریال و همچنین آبرسانی به ۹۷ روستا از محل اعتبارات محرومیت‌زدایی با مبلغ سه هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال پیش‌بینی شده است.

سالاری افزود: این پیشنهاد برای طی کردن مراحل اداری و بررسی به شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ارسال شده تا پس از تأیید، در سازمان برنامه و بودجه کشور نهایی شود.

وی با اشاره به وضعیت آبرسانی سیار در سال گذشته گفت: در سال ۱۴۰۳ تعداد ۳۶۸ روستا با حجم روزانه ۱۴ هزار متر مکعب تحت پوشش آبرسانی سیار قرار گرفتند که این تعداد در فصل گرم سال به ۴۵۳ روستا با حجم روزانه ۲۳ هزار متر مکعب افزایش یافت.

معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی ادامه داد: در فروردین‌ امسال نیز ۴۰۲ روستا با حجم روزانه ۱۶ هزار متر مکعب آبرسانی سیار شده‌اند و پیش‌بینی می‌شود با اوج‌گیری گرمای تابستان، این تعداد به ۵۰۸ روستا با حجم ۲۷ هزار متر مکعب در روز برسد.

وی تأکید کرد: برای کاهش وابستگی به آبرسانی سیار و تأمین پایدار آب در روستاهای استان، تأمین اعتبارات لازم برای اجرای پروژه‌های زیرساختی امری حیاتی است.

سالاری در خصوص مشکل تامین آب روستای شیرگ آقا در شهرستان سربیشه نیز گفت: اجرای این پروژه از اعتبارت ملی پیش بینی شده که در سال مالی جاری و گذشته تخصیص قابل توجهی نداشته است، به طوری که مطالبات پیمانکار مجری برای عملیات اجرا شده تا روستاهای باغستان و درویش‌آباد به ۱۵ میلیارد ریال رسیده و درخواست تعیین تکلیف قرارداد خود را به دستگاه نظارت داده است.

وی یادآور شد: با این حال و مطابق مصوبات سفر استاندار خراسان جنوبی به منطقه،شرکت آبفا در حال رایزنی با قرارگاه شهید ناصری برای اجرای تمام یا قسمتی از عملیات مورد نیاز است که شامل سه هزار و ۵۰۰ متر لوله گذاری با لوله‌های گالوانیزه و پلی اتیلن،یک باب ایستگاه پمپاژ و یک باب مخزن ۱۰۰ متر مکعبی بوده و اعتبار مورد نیاز آن ۷۰ میلیارد ریال برآورد می‌شود.

معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی تاکید کرد: در صورت تامین اعتبار کافی حدود پنج ماه اجرای پروژه زمان می‌برد.

سابقه طرح "جهاد آبرسانی" به منظور تامین آب و رفع تنش آبی مناطق مختلف کشور به چهار سال قبل برمی گردد که عملیات اجرایی آبرسانی به ۴۹ روستای خراسان جنوبی در هفتمین روز دهه فجر سال ۱۴۰۰ از طریق ارتباط تصویری با رئیس جمهور فقید در شهرستان مرزی درمیان آغاز شد.





آخرین خبر خراسان جنوبی در اینستاگرام :
https://instagram.com/skhorasan_today