تزریق بیش از ۶ همت به پروژههای آب و برق، دستاورد سفر رییس جمهور به کرمانشاه

ایرنا/ کرمانشاه- ایرنا- با تصویب و تخصیص بیش از ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار برای پروژههای حوزه آب و برق از محل سفر رییس جمهور، استان کرمانشاه در مسیر تحولی چشمگیر در زیرساختهای حیاتی قرار گرفته است.
به گزارش ایرنا؛ رییس جمهور و جمعی از اعضای هیات دولت روزهای ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت امسال به مدت ۲ روز میهمان مردم استان بودند.
در این سفر ۲۶ هزار میلیارد تومان اعتبار از بودجه عمومی کشور برای پروژههای عمرانی و ۳۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای تقویت بخش خصوصی در قالب ۷۱ مصوبه به تصویب رسیید.
یکی از مهمترین مصوبات در حوزه آب و برق بود به طوریکه برای حوزه آب استان در این سفر ۲ هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان و برای پروژه های برق نیز یک هزار میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافت.
اختصاص ۲۷۵۰میلیارد تومان برای پروژه های آب
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه در تشریح دستاوردهای سفر دولت به استان از تصویب ۲ هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژههای آب و فاضلاب استان خبر داد و گفت: این اعتبارات طی ۲ سال آینده بهصورت کامل تخصیص خواهد یافت.
رضا داودی افزود: از مهمترین پروژههای آبی استان میتوان به طرح انتقال آب از سد گاوشان به شهر کرمانشاه با اعتبار ۹۰۰ میلیارد تومان و بهرهبرداری از فازهای تصفیهخانه آب تا پایان امسال اشاره کرد.
وی اضافه کرد: همچنین تصفیهخانه فاضلاب شهر کرمانشاه نیز تا شهریور ۱۴۰۵ به بهرهبرداری خواهد رسید و امکان تصفیه فاضلاب ۷۵۰ هزار نفر و واگذاری پساب به صنایع بزرگ را فراهم خواهد ساخت.
داودی ظرفیت مدول اول و دوم این تصفیهخانه را بهترتیب ۲۲ و ۲۴.۵ میلیون مترمکعب عنوان کرد و هدف از این طرحها را تأمین آب پایدار، ارتقای بهداشت عمومی و حفظ محیط زیست دانست.
مدیرعامل شرکت آبفا کرمانشاه در ادامه گفت: پروژههای دیگر شامل آبرسانی به شهر سنقر از سد سلیمانشاه، جمعآوری و تصفیه فاضلاب در سنقروکلیایی، ساماندهی فاضلاب در شهرهای هرسین، صحنه و کنگاور و آبرسانی به مناطق روستایی مانند میرآباد و گراویان گیلانغرب است. این پروژهها در مجموع با بودجهای افزون بر هزار میلیارد تومان در حال اجرا یا آغاز عملیات هستند.
تخصیص اعتبار برای ۸ پروژه آبی در استان کرمانشاه
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمانشاه نیز از تخصیص اعتبار برای تکمیل هشت پروژه آبی استان در سفر رییس جمهور به استان خبر داد و گفت: برای ساماندهی بخشی از رودخانه آبشوران نیز ۳۰۰ میلیارد تومان تخصیص یافته است.
مرتضی حسنآبادی با اشاره به سفر اخیر وزیر نیرو به استان و بازدید از پروژهها، اظهار کرد: اعتبارات خوبی برای تکمیل و توسعه زیرساختهای آبی تخصیص یافته است.
وی با اشاره به افتتاح فاز یک پروژه آبرسانی به اراضی کشاورزی قصرشیرین گفت: این پروژه شامل ۹ ایستگاه پمپاژ و شبکه آبرسانی به ۲ هزار و ۴۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی منطقه با اعتبار هزار و ۱۲۷ میلیارد تومان و ۱۷ کیلومتر کانال است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمانشاه افزود: این شبکه آبرسانی شامل سد تنگه حمام برای آبرسانی به سه هزار هکتار از اراضی بود که ۵۵۰ هکتار آن برای هفته دولت باقی میماند که امیدواریم آماده شود.
حسنآبادی از تخصیص اعتبار برای هشت پروژه مهم آبی خبر داد و گفت: تکمیل و آبگیری سد آناهیتا با اعتبار ۴۵۰ میلیارد تومان، تکمیل و آبگیری سد قشلاق در شهرستان صحنه با ۵۵۰ میلیارد تومان، احداث شبکه پایاب سد قشلاق با ۱۰۰ میلیارد تومان، مهار آبهای مرزی با ۶۸۰ میلیارد تومان و آبرسانی به شهر پاوه از جمله این پروژهها هستند.
حسنآبادی با اشاره به دغدغه مردم کرمانشاه در خصوص ساماندهی رودخانه آبشوران گفت: عملیات اجرایی این طرح حدود هشت کیلومتر انجام شده و ۵.۵ کیلومتر آن باقی مانده، با اعتبار ۳۰۰ میلیارد تومان آغاز شده و پیمانکاران فعال شدهاند.
وی افزود: برای تکمیل این پروژه به هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که ۳۰۰ میلیارد تومان آن امسال تخصیص یافته و هزار میلیارد تومان برای سالهای آینده در نظر گرفته شده است.
سرپرست شرکت آب منطقهای کرمانشاه بیان کرد: در این پروژه پیمانکار در ۲ جبهه فعال است و در صورت تامین مالی، در جبهههای دیگر نیز فعال خواهد شد.
حسنآبادی از بازسازی خط انتقال شبکه آزادی خبر داد و گفت: این شبکه که دچار فرسودگی شده بود و چندین سال راکد مانده بوده فعال شده و ۵۰ میلیارد تومان به آن تخصیص یافت.
وی در خصوص پروژه تغذیه مصنوعی آبهای زیرزمینی روانسر گفت: این پروژه که از پروژههای مهم استان است، مراحل پایانی را میگذراند و با تخصیص اعتبار ۳۰ میلیارد تومانی، تا پایان شهریور ماه به بهرهبرداری خواهد رسید.
سرپرست شرکت آب منطقهای کرمانشاه با اشاره به شبکههای آبیاری سد آناهیتا و قشلاق اظهار امیدواری کرد با تخصیص ۱۰۰ درصدی اعتبارات، این شبکهها به بهرهبرداری کامل برسند.
حسنآبادی با اشاره به اجرای سامانههای گرمسیری و سردسیری در استان گفت: عملیات اجرایی سامانه گرمسیری در ۲ قطعه ۲۳ هزار هکتاری و ۱۱ هزار هکتاری در حال انجام است و مراحل پایانی را میگذراند.
وی افزود: مطالعات سامانه سردسیری نیز انجام شده است اما اجرای آن یک طرح بلندمدت است و در سفر ریاست جمهوری به استان طرحهایی مطرح شدند که تا ۲ سال آینده به نتیجه میرسند.
اختصاص یک هزار میلیارد تومان به پروژه های برق
از سوی دیگر، جعفر الفتینیا، سخنگوی صنعت آب و برق استان و مدیرعامل شرکت برق منطقهای غرب نیز با اشاره به دستاوردهای حوزه برق در این سفر گفت: افتتاح پست ۴۰۰ کیلوولت بازیدراز سرپلذهاب با اعتبار ۱۵۰۰ میلیارد تومان، از مهمترین پروژههایی بود که در این سفر به بهرهبرداری رسید و نقش مؤثری در تقویت ولتاژ برق منطقه خواهد داشت.
وی از تصویب احداث پست ۶۳ کیلوولت در منطقه ویژه اقتصادی اسلامآباد غرب با مشارکت شرکت برق منطقهای، منطقه ویژه و سازمان برنامه و بودجه خبر داد که با اعتبار هزار میلیارد تومان طی سه سال اجرا خواهد شد.
الفتینیا همچنین افزود: مصوب شد ۱۱ مگاوات برق به ایستگاههای پمپاژ سامانه گرمسیری اختصاص یابد و این ایستگاهها از محدودیتهای مصرف برق تابستان معاف شوند.
در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر نیز مدیرعامل برق منطقهای غرب اعلام کرد: سازمانهای دولتی مکلف به تأمین ۲۰ درصد برق مصرفی از انرژی خورشیدی شدهاند. همچنین هفت هزار هکتار زمین برای احداث نیروگاههای خورشیدی شناسایی و به سرمایهگذاران معرفی شده است.
تحول در شبکه توزیع برق کرمانشاه با اعتبار ۲۶۵۰ میلیارد تومان
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه نیز از تخصیص اعتبار ۲ هزار و ۶۵۰ میلیارد تومانی برای تحول در شبکه توزیع برق استان خبر داد و گفت: این اعتبار در حوزه تبدیل کامل شبکه سیمی به کابل خودنگهدار، هوشمندسازی شبکه و تجهیز ناوگان خودرویی هزینه میشود.
عبدالرضا علیرضاپوری اظهار کرد: با توجه به اینکه حدود هفت هزار و ۵۰۰ کیلومتر از شبکه فشار ضعیف هوایی استان کرمانشاه را شبکه سیمی تشکیل میدهد و پنج هزار کیلومتر آن کابل خودنگهدار است، یکی از مهمترین خواستهها و مصوبات سفر، تبدیل کامل ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر باقیمانده شبکه سیمی به کابل خودنگهدار با اعتبار یک هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان بود.
وی با بیان اینکه هزار میلیارد تومان از این اعتبار از محل بازگشت سیم تأمین خواهد شد، افزود: با توجه به حجم بالای پروژه، برنامهریزی شده است این طرح طی پنج سال و با اجرای سالانه ۵۰۰ کیلومتر شبکه به انجام برسد.
علیرضاپوری با اشاره به اهمیت هوشمندسازی و اتوماسیون شبکه توزیع برق استان، عنوان کرد: اکنون ۹۳ درصد از مشترکان چاههای کشاورزی، ۴۵ درصد از ادارات و ۵۰ درصد از صنایع خارج از شبکههای صنعتی به صورت هوشمند و با نصب کنترل خاموش، پایش میشوند.
مدیرعامل شبکه توزیع نیروی برق استان کرمانشاه افزود: برای تکمیل پروژه هوشمندسازی کامل شبکه، ۴۱۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است که تلاش میشود این طرح نیز زودتر از برنامه پنج ساله اجرایی و به بهرهبرداری برسد.
علیرضاپوری با تاکید بر لزوم تجهیز و نوسازی ناوگان خودرویی شرکت، گفت: با توجه به فرسودگی ناوگان خودرویی، ۴۲۰ میلیارد تومان برای این منظور در مصوبات سفر ریاست جمهوری در نظر گرفته شده است.
وی همچنین از اختصاص ۴۰ میلیارد تومان برای بازسازی ساختمانهای اداری و ۳۰ میلیارد تومان برای تجهیز و تکمیل مواد مورد نیاز شبکه خبر داد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه با بیان اینکه مجموع اعتبارات تخصیص یافته برای این طرحها ۲ هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان است بیان کرد: امیدواریم با جذب به موقع این اعتبارات، بتوان ساماندهی کامل شبکه، ناوگان خودرویی و هوشمندسازی شبکه را به سرانجام رساند.
علیرضاپوری در بخش دیگری از سخنان خود به استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در استان اشاره کرد و گفت: ۱۱۱ خاستگاه انرژی خورشیدی در استان مورد مطالعه قرار گرفته و قرار است با نصب پنل، ۳۳۰ مگاوات برق تولید شود. محل اعتبار این طرح از محل تسهیلات ۳۸ همتی از مصوبات سفر رئیس جمهور به استان است.
وی افزود: بر اساس مصوبه دولت، ادارات ملزم به تأمین ۲۰ درصد برق مورد نیاز خود با استفاده از پنلهای خورشیدی هستند.
استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه افزون بر ۳۷۰ هزار مشترک آب دارد که از این تعداد بیش از ۳۰۰ هزار مشترک مربوط به کلانشهر یک میلیون نفری کرمانشاه است.
استان کرمانشاه با داشتن ۲۵ هزار کیلومتر مربع وسعت و ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق؛ ۷۸۵ هزار مشترک برق دارد که ۸۳ درصد از آنها، یعنی ۶۵۲ هزار مشترک خانگی هستند.
این استان با ۲ میلیون نفر جمعیت ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا دارد.