نماد آخرین خبر

از زاگرس تا کارون، رد خون شهیدان ماست

منبع
ايرنا
بروزرسانی
از زاگرس تا کارون، رد خون شهیدان ماست

ایرنا/ استان کرمانشاه با تقدیم ۴۱ شهید سرافراز در عملیات بیت‌المقدس، از جمله ۲ شهید والامقام کنگاوری، نشان داد که غیرت و ایثار در رگ‌های مردم این دیار جاری‌ست. رزمندگان کرمانشاهی، از ارتفاعات زاگرس تا سنگرهای خرمشهر، پیش‌قراولان حماسه‌ای شدند که سوم خرداد را به یادمان ملی ایستادگی و آزادگی تبدیل کرد.

سوم خرداد، روزی نیست که بتوان آن را تنها یک واقعه نظامی دانست؛ این روز، نماد اراده ملت ایران، شکوه ایثار و عظمت خون شهیدانی است که بی‌هیچ چشمداشتی، جان خویش را فدای خاک وطن کردند. در میان همه این نام‌ها و جان‌فشانی‌ها، باید از نقش بی‌بدیل رزمندگان استان کرمانشاه در عملیات بزرگ بیت‌المقدس سخن گفت؛ نقشی که با خون ۴۱ شهید، از جمله ۲ شهید والامقام شهرستان کنگاور و فداکاری ۳۰ جانباز، جاودانه شد.

عملیات بیت‌المقدس در بامداد ۱۰ اردیبهشت ۱۳۶۱ آغاز شد؛ عملیاتی پیچیده، سنگین و طاقت‌فرسا که در گرمای طاقت‌فرسای خوزستان، با پاتک‌های شدید دشمن و در شرایط دشوار به مرحله اجرا درآمد.

به گفته شهید سپهبد علی صیاد شیرازی، این نبرد سهمگین تا ساعت ۱۰ صبح روز سوم خرداد ادامه یافت تا سرانجام، خرمشهر پس از ۵۷۶ روز اشغال، به آغوش میهن بازگردد.

رزمندگان کرمانشاهی در کنار دیگر نیروهای مسلح کشور، از محور اهواز تا دشت آزادگان، در خط مقدم نبرد ایستادند. آنان نه‌تنها با رشادت جنگیدند، بلکه یادگاری از غیرت و همت جوانان این مرز و بوم در تاریخ ثبت کردند. از شهدای گمنامی که در گِل و خون زمین خرمشهر ماندند تا جانبازانی که امروز یادآور آن روزهای حماسه‌اند.

آن‌گونه که رهبر معظم انقلاب فرموده‌اند، «خرمشهر، نه فقط یک شهر، که تجلی شجاعت، ایثار و شهادت‌طلبی ملت ایران است». در آن روزها، خرمشهر به نماد مقاومت ملی تبدیل شده بود و آزادی آن، پاسخی بود به اشغال‌گری، تحقیر و تبلیغات بعثی‌ها که خرمشهر را در رسانه‌های خود «جزئی از خاک عراق» می‌خواندند.

یکی از خاطرات تلخ و در عین حال الهام‌بخش از آن روزها، مربوط به سرنوشت تانک‌های گردان «المهلب» عراق است که در اطراف خرمشهر در گل فرو رفته بودند. سرهنگ ستاد «جمیل نجم‌الدین»، فرمانده عراقی برای جلوگیری از سقوط تجهیزات به دست رزمندگان ایرانی، دستور انهدام آنها را به هلیکوپترهای عراقی داد. این دستور با آتش موشک‌ها اجرا شد؛ اما چند روز بعد، صدام او را سه درجه تنزل داد و به فرماندهی گروهان قاطرها گماشت.

در روایتی دیگر، همین فرمانده از یک اسیر جوان ایرانی خواست تا به رهبر کبیر انقلاب اهانت کند؛ اما آن جوان با لبخندی مقاوم، نپذیرفت و به دستور مستقیم او تیرباران شد. این روایت‌ها تنها بخش کوچکی از تاریخ شفاهی مقاومت و مظلومیت است.

استان کرمانشاه، که همواره در خطوط مقدم دفاع مقدس حضور پررنگی داشت، در عملیات بیت‌المقدس نیز نقشی تاریخی ایفا کرد. وظیفه ماست که دیدار با خانواده‌های این شهدا و جانبازان را فراموش نکنیم. آنان وارثان خون پاک جوانانی هستند که حماسه سوم خرداد را رقم زدند.

امروز، سوم خرداد نه فقط یک خاطره، بلکه یک مسوولیت است. ما به خرمشهرهایی نیاز داریم که در عرصه فرهنگ، اقتصاد، و همبستگی ملی باز پس گرفته شوند. و چه زیباست اگر یاد شهدا، بهانه‌ای برای وحدت، عزت و پیشرفت باشد.

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت افزون بر ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد. مردم این استان ۳۰ هزار ایثارگر شامل ۹ هزار و ۸۰۰ شهید، ۲۲ هزار جانباز و هزار و ۷۵۰ آزاده تقدیم میهن کرده اند.





آخرین خبر کرمانشاه در اینستاگرام :
https://www.instagram.com/kermanshah.today

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر