نماد آخرین خبر

سوداگران، در صدد عادی‌سازی کشت گیاهان ممنوعه در استان‌ها هستند

منبع
ايرنا
بروزرسانی
سوداگران، در صدد عادی‌سازی کشت گیاهان ممنوعه در استان‌ها هستند

ایرنا/ معاون فرهنگی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان با ابراز نگرانی از ضعف حوزه فرهنگی و پیشگیری در مقابله با مواد مخدر به ویژه کشت گیاهان ممنوعه گفت: سوداگران با بهره‌گیری از این خلاء اذهان عمومی را تحت تأثیر قرار داده و درک نادرستی از این معضل ایجاد کرده‌اند.

بیژن دارایی در نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم با محوریت بررسی چالش‌های مبارزه با مواد مخدر به گستردگی ابعاد این معضل پرداخت و اظهار کرد: چالش های جدی در تمامی بخش‌های چگونگی برخورد با مقوله اعتیاد ، مصرف مواد مخدر و کشت گیاهان ممنوعه وجود دارد و آسیب‌ها، تهدیدات پیش روی نسل جوان و نوجوان است.

وی با اشاره به عقب‌ماندگی در پیشگیری فرهنگی و تسخیر اذهان توسط سوداگران افزود: از حیث فرهنگی و پیشگیری از سوداگران موادمخدر عقب افتاده‌ایم و آن‌ها هستند که به جای ما، اذهان مردم را تسخیر کرده‌اند.

معاون دادگستری لرستان با اشاره به اهمیت نقش رسانه‌ها در آگاهی‌بخشی عنوان کرد: گاهی اوقات برخی تصور می کنند کشت گیاهان ممنوعه آزاد و ممنوعیت در این زمینه برداشته شده و مردم اغلب در مورد منافع مادی این کشت صحبت و از معایب، تهدیدات و آسیب‌های آن غافل هستند.

دارایی افزود: رسانه ها باید تهدیدات، آسیب‌ها، خطرات، ضمانت اجرایی که در قانون برای کشت گیاهان ممنوعه وجود دارد و همچنین برخوردها و سیاست‌های دستگاه قضایی، اقدامات مقابله‌ای که انجام شده را مطرح کنند تا مردم ما بدانند که چه اقداماتی در این راستا در حال انجام است.

وی به پیامدهای زیانبار کشت مواد مخدر اشاره کرد و گفت: تخریب اراضی جنگلی، تخریب محیط زیست، موضوع اعتیاد، آسیب های کوتاه مدت و دراز مدتی که به دنبال دارد ، مورد توجه قرار گیرد.

دارایی عنوان کرد: سوداگران مواد مخدر اذهان مردم را تسخیر و در صدد عادی سازی مساله کشت گیاهان ممنوعه هستند ، این موضوع نه فقط در لرستان بلکه در بسیاری از استان‌های کوهستانی و همجوار، به یک نگرانی جدی و تهدیدی برای کل کشور تبدیل شده است.

فضای مجازی بستری برای تبلیغ و عادی‌سازی

وی با اشاره به نقش منفی فضای مجازی در این زمینه اظهار کرد: مساله فضای مجازی متاسفانه یکی از نگرانی‌هایی است که ایجاد شده و موضوع خرید و فروش آلات و ادواتی که این محصولات را برداشت می‌کنند، در این فضا تبلیغ می‌شود، همچنین آگهی‌هایی برای جذب نیروی کار داده می شود ، این تصور را در مردم القا می‌کند که گویی کشت گیاهان ممنوعه آزاد شده است.

دارایی تاکید کرد: به جای مدیریت صحیح فضای مجازی برای تقویت دانش حقوقی مردم عکس آن اتفاق افتاده است و استفاده از ظرفیت‌هایی مانند کمیته فرهنگی پیشگیری متشکل از رؤسای دانشگاه‌ها و مدیران دستگاه‌های ذی‌ربط برای بالا بردن سطح دانش فرهنگی و مسائل فرهنگی و پیشگیری ضروری است.

وی خواستار تلاش همه‌جانبه برای انعکاس آسیب‌ها، تهدیدات و خطرات ناشی از مواد مخدر با بهره‌گیری از رسانه‌ها شد.

برخورد قاطع با کشت و توزیع مواد مخدر

دارایی با ارائه آماری از اقدامات انجام شده به جدیت دستگاه‌های مسئول در برخورد با سوداگران مواد مخدر اشاره کرد و گفت: سال گذشته هفت هزار و ۴۸۲ فقره پرونده در خصوص مواد مخدر در دادگستری استان مورد رسیدگی قرار گرفته که نسبت به سال ۱۴۰۲ حدود چهار درصد کاهش داشته اما رقم قابل توجهی است.

دارایی در خصوص مقابله با کشت گیاهان ممنوعه عنوان کرد: پارسال ۴۷۹ پرونده برای کسانی که کشت گیاهان ممنوعه انجام دادند تشکیل و ۹۱۴ متهم شناسایی شدند.

وی افزود: حدود ۱۵ هزار هکتار از اراضی تحت پوشش کشت گیاهان ممنوعه با استفاده از ۱۳ پهپاد به طور مستمر امحاء شده است.

وی با اشاره به قوانین موجود، تصریح کرد: کشت خشخاش، شاهدانه و کوکا بر اساس قانون اصلاحی مبارزه با مواد مخدر ممنوع و مجازات هایی شامل جزای نقدی سنگین، حبس بیش از ۲ سال تا پنج سال در بار سوم و حتی اعدام در بار چهارم تعیین شده است.

وی همچنین به لایحه قضایی قانون جامع مبارزه با مواد مخدر که از سوی قوه قضائیه ارسال شده اشاره کرد و افزود: در صورت تصویب مجازات‌های جزای نقدی سه تا پنج برابر ارزش محصول و حبس سنگین‌تر خواهد شد.





آخرین خبر لرستان در اینستاگرام :
https://instagram.com/lorestan_todayy