تولید ۳۴ مگاوات انرژی خورشیدی توسط سرمایه گذاران خارجی در خراسان جنوبی

صدا و سیما/ ۳۴ مگاوات انرژی خورشیدی توسط سرمایه گذاران خارجی در خراسان جنوبی تولید می شود.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی گفت: تا کنون ۲۱ مگاوات به شبکه متصل شده و ۱۳ مگاوات دیگر به زودی به شبکه متصل خواهد شد.
مرتضی ذاکریان در ستاد توسعه انرژیهای تجدیدپذیر با اشاره به بالا بودن شدت مصرف انرژی در ایران نسبت به سایر نقاط جهان، گفت: ایران بیشترین میزان مصرف انرژی برای تولید یک واحد کالا را دارد.
وی با بیان اینکه ایران در مقایسه با اروپا، شمال آمریکا، میانگین جهانی، آفریقا و خاورمیانه، بالاترین شدت مصرف انرژی را به خود اختصاص داده است، افزود: در سال ۲۰۰۰، روسیه بیشترین شدت مصرف انرژی را داشت، اما با تغییراتی که به کار گرفت، توانست این روند را اصلاح کند.
ذاکریان با اشاره به منابع مختلف تولید برق در کشور، گفت: در حال حاضر بیشترین منابع تولید برق در ایران از محل گاز طبیعی است که به انرژی برق تبدیل میشود.
وی افزود: سهم انرژیهای تجدیدپذیر در تولید برق کشور کمتر از ۵ درصد است، در حالی که میانگین جهانی حدود ۳۰ درصد است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی در ادامه با مقایسه مصرف برق در استان با میانگین کشوری، گفت: ۸۲ درصد مصرف برق استان در بخش خانگی استفاده میشود و سهم بخش صنعت کمتر از یک درصد است.
وی افزود: این در حالی است که میانگین مصرف برق خانگی در کشور حدود ۳۲ درصد و مصارف صنعتی ۳۶ درصد است.
ذاکریان گفت: روند صنعتی شدن استان در سالهای آتی سهم خانگی مصرف برق را کاهش خواهد داد و سهم بیشتری به بخش صنعت اختصاص خواهد یافت.
استاندار خراسان جنوبی هم در این جلسه گفت: شرکتهای تعاونی متقاضی نصب پنل خورشیدی در اولویت واگذاری زمین و اعطای مجوز هستند.
هاشمی گفت: در حال حاضر ۱۸۶ اداره از طریق نصب پنلهای خورشیدی به شبکه برق وصل شده اند و بقیه ادارات هم مکلف هستند نسبت به نصب پنل های خورشیدی اقدام کنند.
وی همچنین با اشاره به نصب پنلهای خورشیدی در مزارع و چاههای کشاورزی در استان گفت: 70 چاه کشاورزی باید نسبت به نصب پنلهای خورشیدی اقدام کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیرو برق استان هم در این جلسه از نصب هزار و ۲۴۰ پنل های خورشیدی با ظرفیت ۳هزار و ۶۴ مگاوات در پشت بام منازل روستاها و شهرها خبر دادو گفت: همچنین با نصب هزار و ۳۳۹ پنلخورشیدی در مزارع، چاه های کشاورزی، ادارات و صنایع به ظرفیت ۵۴۰ مگاوات به شبکه وصل شده است.
دادگر با اشاره به یک نیروگاه بادی به ظرفیت ۱۰ مگاوات گفت: همچنین دو نیروگاه مقیاس بزرگ نیز در شهرستانهای نهبندان و طبس به ظرفیت ۵۰۰ مگاوات در حال اخذ پروانه هستند.