هدفگذاری ایجاد ۴ هزار شغل در بروجرد

ایرنا/ معاون استاندار و فرماندار بروجرد گفت: براساس سند راهبردی امسال ایجاد چهار هزار شغل در شهرستان هدفگذاری شده، در حالی که ظرفیت ایجاد ۶ هزار فرصت شغلی وجود دارد و باید به سمت استفاده کامل از این پتانسیل حرکت کنیم.
قدرت ولدی در جلسه شورای اشتغال بروجرد در فرمانداری با تاکید بر ضرورت پیگیری دقیق طرحهای اشتغالزایی شهرستان اظهار کرد: برنامه راهبردی و عملیاتی بروجرد مصوب شده و همه دستگاهها تعهدات مشخصی دارند که در این راستا از ابتدای امسال تاکنون ۲۲ مدیر استانی و ملی به شهرستان دعوت و تا پایان مهرماه نیز حدود سه جلسه دیگر برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به تشکیل هشت کمیته تخصصی در فرمانداری بروجرد بیان کرد: جلسات این کمیتهها به صورت مستمر رصد و امورات و اقدامات دقیق پیگیری میشود تا از عقبماندگی احتمالی جلوگیری و کارها به نحو مطلوب پیش رود.
فرماندار بروجرد با اشاره به سهم ۴۰ درصدی این شهرستان در حوزههای مختلف افزود: انتظار میرود سهم تخصیصی تسهیلات و حمایتهای استانی هم متناسب با ظرفیت بروجرد تعیین شود.
ولدی افزود: در گذشته مصوبات کارگروههای اشتغال و ستاد تسهیل استان بدون مشارکت فرمانداریها و مدیران شهرستانی انجام و مصوبات آن ارسال می شد که این مهم باعث بروز مشکلاتی می شود و از این به بعد نماینده فرمانداری بروجرد باید در کارگروههای مرتبط حضور داشته و در جریان تخصیص تسهیلات به واحدهای مختلف قرار گیرد.
وی به مشکلات حوزه تعاون و مسکن اشاره کرد و یادآور شد: ۲۰ تعاونی مسکن در بروجرد تعیین تکلیف نشده که باید هرچه سریعتر این موضوع رسیدگی شود، مشکلات واحدهای تعاونی و مسکن ملی باید ساماندهی و مسائل کارگری نیز مورد توجه ویژه مسوولان استانی قرار گیرد.
معاون استاندار با اشاره به وضعیت کارخانه نساجی بروجرد گفت: این واحد صنعتی به ثبات نسبی رسیده و کارخانه کاشی جم نیز در حال جذب نیرو است، اما باید مدیریت واحدهای صنعتی به گونهای باشد که مدیران کارخانهها نسبت به حقوق و مشکلات کارگران شهرستان دغدغه داشته باشند.
ولدی افزود: همچنین مشکلات واحدهایی که با چالشهایی مانند حقوق معوق مواجه هستند باید به سرعت رسیدگی شود.
فرماندار بروجرد خطاب به مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان تاکید کرد: ورود جدی به مسائل حوزه تعاون، کار و کارگری بروجرد ضرورت دارد و همراهی رسانهها در این مسیر کمککننده است.
ولدی بیان کرد: هدف اشتغال پایدار است و فقط آمارسازی نیست، نباید از سهمیه عقب بمانیم و باید مرحله به مرحله به اهداف سند توسعه دست یابیم.
ثبت اشتغال ۲ هزار و ۹۰۹ نفر در بروجرد
سرپرست اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد گفت: براساس تعهدات سامانه رصد، سال گذشته ۲ هزار و ۹۰۹ شغل در شهرستان ثبت شده و سهم بروجرد نیز در سال جاری ایجاد سه هزار و ۸۱۳ فرصت شغلی جدید است.
علی اسکندری با اشاره به اقدامات انجامشده در حوزه اشتغال افزود: تعهد اشتغال امسال در سامانه رصد برای سال گذشته بروجرد ۲ هزار و ۶۴ نفر بود که با تلاش دستگاههای اجرایی، این میزان به ۲ هزار و ۹۰۹ نفر افزایش یافته و همه دستگاهها به طور ۱۰۰ درصدی تعهدات خود را انجام دادند.
وی اظهار کرد: برخی مغایرتهای آماری به دلیل ثبت اشتغال با تاریخهای سالهای گذشته در سامانه رصد ایجاد شد که مشکلاتی را برای برخی دستگاهها به وجود آورد و لازم است کاربران سامانه، آموزش های لازم را دریافت کنند تا این مشکلات تکرار نشود.
سرپرست اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد بیان کرد: این هدفگذاری نیازمند همکاری و برنامهریزی دقیق همه دستگاهها است و اداره تعاون نیز آماده آموزش و ارائه راهنمایی به کاربران جدید، در صورت نیاز خواهد بود.
اسکندری اضافه کرد: در حوزه مشاغل خانگی، ۱۱۷ طرح در سال ۱۴۰۳ به بانکها معرفی شده که ۵۱ طرح پشتیبان و ۶۶ طرح مستقل بوده و بیش از ۱۵۰ میلیارد ریال پرداخت شده است.
وی ادامه داد: اما با مشکلاتی مانند پرداخت نشدن تسهیلات یا مشکلات ضمانت در بعضی بانکها مواجه بودیم که برخی از این مسائل با رایزنی در ستاد حل شده است.
اسکندری افزود: در قالب تسهیلات تبصره ۱۸ نیز 2 طرح به مبلغ 150 میلیارد ریال در سال ۱۴۰۱ و یک طرح به مبلغ 25 میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲ معرفی شدهاند.
سرپرست اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد تصریح کرد: در سال جاری، ۸۲۸ نفر در سامانه جستجوی شغل ثبتنام کردند و ۲۰۴ نفر از طریق مراکز کاریابی شهرستان مشغول به کار شدند، ظرفیت مراکز مشاوره و کاریابی بسیار بالاست و انتظار داریم از این توان در اشتغالزایی استفاده بیشتری شود.
وی ادامه داد: در حال تهیه بولتنی از نقاط قوت و ضعف حوزه اشتغال شهرستان برای ارتقای عملکرد و حل چالشها هستیم و اداره تعاون بروجرد آماده پذیرش انتقاد و پیشنهادات سازنده از سوی دیگر دستگاههاست.
وی افزود: اشتغال به صورت دستوری قابل تحقق نیست و حمایت از کارفرما باید جدی گرفته شود.
اسکندری اضافه کرد: طرحهایی نظیر کارورزی، معافیت بیمهای سهم کارفرما و یارانه دستمزد از سوی وزارت کار با هدف حمایت از کارفرمایان و ایجاد اشتغال پایدار در جریان است و امیدواریم از این ظرفیت حداکثر بهره در لرستان و بروجرد را داشته باشیم.
شناسایی ۴۵ تبعه غیر مجاز در بروجرد
سرپرست اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد گفت: در سال ۱۴۰۳ تعداد ۱۲۳ مورد بازرسی از کارگاهها و واحدهای اقتصادی شهرستان بروجرد انجام شده که ۴۵ تبعه غیرمجاز شاغل شناسایی و دستگیر و ۲۳ نفر نیروی کار ایرانی جایگزین آنان شدند و همچنین در 2 ماه ابتدای سال جاری۲۳ مورد بازرسی و ۱۴ تبعه غیرمجاز دیگر شاغل شناسایی شد.
اسکندری افزود: از دستگاههای اجرایی انتظار میرود نظارت مناسب بر زیرمجموعههای خود داشته و بازرسان دستگاهها تعامل سازندهای با تیم بازرسی اداره تعاون داشته باشند.
وی تاکید کرد: برخی شرکتها با وجود دریافت تسهیلات کلان فقط 2 نفر نیروی غیرمجاز به کار گرفتهاند، در حالی که باید تعهد اشتغال را به طور کامل اجرایی میکردند و اولویت اداره تعاون در سال جاری، برخورد با اشتغال غیرمجاز است.
اسکندری درباره نظارت بر اجرای طرحهای اشتغالزایی گفت: در سال گذشته ۱۳۳ مورد بازرسی از طرحهایی که تسهیلات دریافت کرده بودند انجام شد که از این تعداد، ۱۰۲ طرح مورد تایید، ۲۱ طرح رد و از بین این ۲۱ طرح، ۱۱ طرح فرصت فعالسازی دریافت کردند و ۱۰ طرح منحرف برای تعیین تکلیف بدهی به بانکها معرفی شدند.