نماد آخرین خبر

هشدار نسبت به احتمال شیوع بیماری سفیدک دروغین در مزارع سیب‌زمینی اردبیل

منبع
ايرنا
بروزرسانی
هشدار نسبت به احتمال شیوع بیماری سفیدک دروغین در مزارع سیب‌زمینی اردبیل

ایرنا/ سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با صدور اطلاعیه‌ای نسبت به احتمال شیوع بیماری سفیدک دروغین در مزارع سیب زمینی این استان هشدار داد و خواستار اتخاذ شیوه‌های مقابله با این بیماری از سوی سیب زمینی‌کاران شد.

سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در اطلاعیه خود اعلام کرده است که با توجه به شرایط آب و هوایی برای گسترش بیماری سفیدک دروغین سیب‌زمینی و مشاهده شیوع این بیماری در مزارع زودکاشت سیب زمینی استان، لازم است که کشاورزان مزارع خود را به صورت روزانه پایش کنند.

در این اطلاعیه تاکید شده است: سیب زمینی کاران علاوه بر بازدید روزانه مزارع خود، ضمن مراجعه به مراکز خدمات مدیریت جهاد کشاورزی تابعه و مشاوره با کارشناسان مربوطه در صورت لزوم نسبت به تهیه یکی از قارچ‌کش‌های حفاظتی و سمپاشی مزارع خود اقدام کنند.

در اطلاعیه جهاد کشاورزی استان اردبیل اعلام شده است: کشاورزان در صورت تداوم بارندگی و شرایط رطوبت حاکم در منطقه و نیز مساعد بودن شرایط آب و هوایی، برای جلوگیری از گسترش شیوع بیماری بایستی سمپاشی خود را تکرار کنند و در صورت وقوع بارندگی بعد از انجام سمپاشی، بایستی بلافاصله بعد از قطع بارندگی مزارع خود را دوباره سمپاشی کنند.

جهاد کشاورزی استان اردبیل از سیب زمینی کاران منطقه خواسته است که اگر مزارع آنها هنوز به بیماری سفیدک دروغین آلوده نشده است، از سموم بردوفیکس به صورت ۲.۵ لیتر در هر هکتار، بردو میکسچر (مانیلو) با غلظت پنج لیتر در هر هکتار، فسفونیک اسید با غلظت ۶ لیتر در هر هکتار، نوردوکس (اکسید مس) به صورت یک کیلوگرم در هر هکتار، کوپراویت (اکسی کلرور مس) به صورت سه کیلو گرم در هر هکتار، آگریفوس به صورت ۶ لیتر در هکتار و سیازومامید (رانمن) به مقدار ۱۵ صدم لیتر در هر هکتار استفاده کنند.

در این اطلاعیه همچنین از سیب زمینی کاران استان اردبیل خواسته شده است که در صورت مشاهده علائم بیماری در مزرعه خود، از سموم رزالاکسیل (متالاکسیل +مانکوزب) به مقدار سه کیلوگرم در هر هکتار، اکروبات ام.زد (دی متومورف+مانکوزب) به مقدار ۲ کیلوگرم در هر هکتار، اکویشن پرو (فاموکسادون +سیموکسانیل) به مقدار ۴۰۰ گرم در هر هکتار، پروکسانیل (پروموکارب هیدروکلراید+سیموکسانیل) به مقدار ۲.۵ لیتر در هر هکتار، اینفینیتو (پروموکارپ هیدروکلراید+فلوپیکالید) به مقدار ۱.۵ لیتر در هر هکتار، امتوکترادین+دیمتومورف (اورگو) با غلظت هفت دهم لیتر در هر هکتار و فسفونیک اسید (اگریفوس) به مقدار ۶ لیتر در هر هکتار استفاده کنند.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به برنامه‌ریزی برای کشت سیب زمینی در حدود ۲۰ هزار هکتار از اراضی استان در سال زراعی جاری اظهار کرد: برای کاشت این میزان سیب زمینی در استان حدود ۸۰ هزار تن بذر از نوع مینی تیوبر، مینی تیوبر اس، سوپر الیت، الیت، گواهی شده آ و گواهی شده ب مصرف می‌شود.

غفور آقایی بیان کرد: ۹۵ درصد محصول سیب زمینی کشت شده در استان اردبیل را رقم آگریا و مابقی را ارقام متفرقه جِلی، فونتانه، بامبا، اسپیریت، نیلوا، کایزر، امرفونا و ساتینا تشکیل می‌دهد.





آخرین خبر اردبیل در اینستاگرام :
https://instagram.com/ardabil__today