نماد آخرین خبر

۶ مسجد تاریخی استان اصفهان ثبت جهانی می‌شود

منبع
ايسنا
بروزرسانی
۶ مسجد تاریخی استان اصفهان ثبت جهانی می‌شود

ایسنا/ مدیرکل میراث‌ فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری استان اصفهان از تلاش‌های مستمر برای ثبت جهانی شش مسجد تاریخی و مرمت ۲۰۰ پروژه بی‌نظیر در این استان خبر داد و گفت: همکاری همگانی در حفظ و نگهداری میراث فرهنگی اهمیت دارد.

امیر کرم‌زاده، مدیرکل میراث‌ فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری استان اصفهان اظهار کرد: نام، رسم، تاریخ، مردم و هنر این دیار همگی نمایانگر غنای فرهنگی آن است. اصفهان در زمینه‌های اسلام‌شناسی و دین‌شناسی و تبعیت از فرامین مقام معظم رهبری رویکردهای مثبت و پیشگام دارد.

وی افزود: ویژگی‌های بارز استان ما، مساجد تاریخی و زیبای آن است. شش مسجد از مساجد استان ما برای ثبت جهانی انتخاب شده‌اند. این انتخاب براساس کارشناسی‌های تخصصی انجام‌شده توسط ستاد وزارتخانه و یونسکو است. این مساجد شامل مسجد، مسجد جامع اردستان، مسجد جامع زواره، مسجد آقا بزرگ کاشان، مسجد جامع نطنز، مسجد جامع اشترجان و مسجد جامع نایین است. 

مدیرکل میراث‌ فرهنگی ادامه داد: تلاش می‌کنیم دو مسجد دیگر، یعنی مسجد «برسیان» و مسجد «نیر»، در پرونده ثبت‌ جهانی قرار گیرد. 

کرم‌زاده با اشاره به اینکه ۱۶ پایگاه ملی و جهانی ما صاحب چارت سازمانی خواهند شد، گفت: در سال گذشته، ۲۰۰ پروژه مرمتی بی‌نظیر در تاریخ اصفهان انجام داده‌ایم که نشان‌دهنده تلاش‌ها برای حفاظت و مرمت آثار تاریخی است. اعتبار بسیار خوبی را در حوزه فرو نشست دریافت خواهیم کرد تا بتوانیم بناهای تاریخی را حفظ و نگهداری کنیم.

وی بیان کرد: موزه‌های جدیدی نیز به مجموعه ما پیوسته‌اند؛ از جمله موزه و مرکز اسناد دانشگاه اصفهان و موزه فرهنگ و تاریخ فیلم و عکس کاشان. همچنین، توانسته‌ایم محوطه‌های تاریخی جدیدی را به‌عنوان پایگاه‌های ثبت‌ شده معرفی کنیم.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی و صنایع‌دستی استان اصفهان اضافه کرد: در حوزه آثار میراث ناملموس نیز رشد قابل توجهی داشته‌ایم و پرونده‌های زیادی از استان ما پذیرش شده است. بتازگی پنج مورد از میراث‌های دفاع مقدس ما نیز به ثبت رسیده‌اند. استان ما به دلیل تقدیم شهدای فراوان، همواره در این زمینه فعال بوده و این نهضت همچنان ادامه دارد.

کرم‌زاده با تأکید بر اینکه در حوزه‌های مختلف در سطح کشور رتبه اول را کسب کرده‌ایم، یادآور شد: در حوزه روابط عمومی، پایگاه‌های جهانی و ملی، همچنین در تعداد بازدیدکنندگان از بناهای تاریخی، بویژه در ایام نوروز جزء استان‌های پیشرو بودیم. استان ما از حاشیه‌ها و مشکلاتی که برخی استان‌های دیگر با آن مواجه بودند، دور مانده است. 

وی اضافه کرد: استان اصفهان با داشتن کاروانسراها و بازارهای طولانی، نیازمند همکاری همه ما برای حفظ و نگهداری این میراث‌هاست. این کار نیازمند تلاش و همت افرادی است که امروز در قالب پیمانکاران و هنرمندان زحمت می‌کشند تا میراث کشورمان را حفظ کنند و به نسل‌های آینده منتقل کنند.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان در پایان گفت: باید بررسی کنیم که برکات انقلاب اسلامی از گذشته تاکنون چه تأثیری بر اوضاع فرهنگی و گردشگری ما گذاشته است. آیا اوضاع باغ چهل‌ستون و گردشگری ما بهتر شده است؟ این موارد نیازمند همکاری و همدلی همه ماست تا آنچه به ارث برده‌ایم، جاویدان نگه داریم و به نسل‌های آینده منتقل کنیم.

آخرین خبر اصفهان در اینستاگرام :
https://instagram.com/isfahan_today