«هوش مصنوعی» قاچاق سازمانیافته بندر کلاهی میناب را لو داد

ایرنا/ رئیسکل دادگستری هرمزگان با اشاره به استفاده از هوش مصنوعی برای نخستین بار در اجرای موفق طرح پیشگیری و مقابله با قاچاق سازمانیافته سوخت و جمعآوری زیرساختهای قاچاق در بندر کلاهی میناب، گفت: این طرح به مدت بیش از ۲ ماه بهعنوان یک طرحی بیسابقه در استان هرمزگان با بهرهگیری از فناوریهای نوین و هوش مصنوعی برنامهریزی و اجرایی شد.
مجتبی قهرمانی، رئیسکل دادگستری هرمزگان با اشاره به اهمیت فناوریهای نوین در این عملیات، اظهار کرد: برای نخستین بار، از هوش مصنوعی جهت تحلیل دادههای منطقه و شناسایی زیرساختهای قاچاق سوخت استفاده کردیم، این فناوری کمک کرد تا محل دقیق انبارها، مخازن و ظرفیت ذخیرهسازی آنها شناسایی شود و در نتیجه ۳۰۳ واحد محل انباشت سوخت و 3 هزار و ۹۶۹ مخزن با ظرفیتهای مختلف ثبت شد.
این مقام قضایی با تاکید بر جنبههای اجتماعی طرح، بیان کرد: برخلاف طرحهای گذشته که بدون اطلاعرسانی انجام میشد، این بار با مردم منطقه در ارتباط بودیم و در این راستا نشستهایی با حضور دادستان مرکز استان و فرمانده انتظامی برگزار شد تا هدف اصلی طرح، یعنی کاهش زیرساختهای قاچاق، برای عموم مردم توضیح داده شود و حتی به افراد فرصت داده شد که مخازن سوخت خود را تخلیه کنند و از تخفیفهای ویژه برخوردار شوند.
رئیسکل دادگستری هرمزگان با اشاره به نتیجه این طرح خاطرنشان کرد: این عملیات که با مشارکت بیش از ۳۰۰ نیروی انسانی و استفاده از صدها دستگاه ماشینآلات انجام شد، به معدومسازی ۶۰۰ کیلومتر لوله انتقال سوخت و انهدام زیرساختهای قاچاق انجامید.
به گفته وی، این طرح، بینقصترین عملیات اجرایی در مقابله با قاچاق سوخت بود که با استفاده از فناوریهای پیشرفته، کار پلیس و دستگاه قضایی را به نحو قابلتوجهی تسهیل کرد.
رئیسکل دادگستری هرمزگان با اشاره به برخی حواشی و تخریبهای هدایتشده، تاکید کرد: هدفمان اجرای عدالت و مبارزه جدی با فساد و قاچاق است که با همکاری نزدیک مردم و نهادهای مربوطه، این طرح الگویی موفق برای سایر نقاط کشور خواهد بود.
وی با تشریح جزئیات بیشتر از طرح مقابله با قاچاق سوخت در بندر کلاهی میناب، گفت: در این عملیات برای ۳۳ واحد متخلف پرونده قضایی تشکیل شده است که پروندهها کاملا مستند، با احضار متهمان و صدور دستورات قضایی پیشرفته تهیه شده و به پروندههای کیفری تبدیل شده است.
قهرمانی تاکید کرد: این طرح علاوه بر مقابله با قاچاق سوخت، در راستای اصل ۴۹ قانون اساسی برای رسیدگی به اموال نامشروع حاصل از جرم نیز پروندههایی تشکیل داده است.
وی افزود: برخی از متهمان دارای اموال و خودروهای لوکس چند میلیاردی هستند که در داخل و خارج از کشور املاک و داراییهای متعدد دارند.
این مقام قضایی به شایعات و فضاسازیها درباره این طرح اشاره کرد و گفت: برخی تلاش کردند با جوسازی و فضاسازی مانع ادامه کار شوند، اما اراده قوی برای پیگیری و اجرای طرح در تمام استان وجود دارد و هیچ نقطهای از استان از این برخورد مستثنی نیست.
قهرمانی همچنین از اجرای طرحهای مشابه در روستاهای اطراف بندرعباس خبر داد و تصریح کرد: ظرفیتهای ذخیرهسازی در بندر کلاهی میناب بسیار بالاتر از سایر مناطق بوده و این موضوع باعث تفاوت ماهوی در ابعاد طرح شده است.
وی با رد اتهامات غیرواقعی نسبت به این طرح، گفت: هیچ شلیک یا برخورد خشونتآمیزی توسط نیروهای امنیتی انجام نشده و تنها یک مورد دستگیری نوجوانی مسلح انجام گرفته که پرونده وی در حال رسیدگی است.
رئیسکل دادگستری هرمزگان در ادامه با تاکید بر مظلومیت مرزنشینان واقعی، خاطرنشان کرد: بسیاری از فعالان و صیادان منطقه از این وضعیت متضرر شدهاند و شبکههای معاند از نام مرزنشین سوء استفاده میکنند در حالی که صدای واقعی مرزنشینان کمتر شنیده میشود.
وی همچنین به دستگیری ۲۰۰ تبعه غیرمجاز در همان روزهای اولیه اجرای طرح اشاره کرد و گفت: این افراد برای اخلال در نظام اقتصادی پرونده تشکیل دادهاند و مرزنشین نیستند.
قهرمانی تاکید کرد: برخورد با متخلفان، حتی اگر کارگزاران سابق یا فعلی حکومتی باشند، با قاطعیت و شدت بیشتری ادامه خواهد داشت و پروندههای مربوط به کشتیها و قراردادهای مرتبط نیز در دست رسیدگی است.
وی وعده داد: طی روزهای آینده جزئیات بیشتری از شبکههای قاچاق سوخت در بندر کلاهی میناب و اطراف آن منتشر خواهد شد.