نماد آخرین خبر

نماینده مجلس: اجرای طرح انتقال آب به ساوه به صورت جدی دنبال شود

منبع
ايرنا
بروزرسانی
نماینده مجلس: اجرای طرح انتقال آب به ساوه به صورت جدی دنبال شود

ایرنا/ نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اولویت تأمین آب شرب شهروندان گفت: اجرای طرح انتقال آب شرب از سد کوچری به ساوه به صورت جدی دنبال شود.

حجت‌الاسلام محمد سبزی عصر پنجشنبه در در جلسه شورای حفاظت از منابع آب ساوه اظهار کرد: مدیریت منابع آبی یک موضوع ملی است و تمامی اقدامات باید در ابتدا در راستای تأمین آب شرب صورت گیرد .

وی از اجرای طرح مهم انتقال آب از سد کوچری به شهرستان ساوه به‌عنوان یکی از اقدامات اساسی برای مقابله با بحران آب یاد کرد و گفت: این طرح با همکاری مسئولان شهرستان و پیگیری‌های مستمر، هم‌اکنون در حال اجراست. دولت در سال گذشته ۶ هزار میلیارد ریال اعتبار به این پروژه تخصیص داد که به‌طور کامل ابلاغ و جذب شده است.

وی همچنین از برگزاری جلسه‌ای با رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در هفته گذشته خبر داد و گفت: در حال پیگیری جذب اعتبارات ویژه از محل منابع وزارت نیرو و ستاد مدیریت بحران کشور هستیم و امیدواریم با حمایت مسئولان استانی، این طرح اضطراری در کمترین زمان ممکن به بهره‌برداری برسد.

سبزی در ادامه با اشاره به تخلفات صورت‌گرفته در بالادست سد الغدیر گفت: برخی افراد با تصرف غیرقانونی اراضی ملی و برداشت غیرمجاز آب از رودخانه قره‌چای، اقدام به کشت محصولات آب‌بر مانند هندوانه کرده‌اند و مسئولان ساوه و تفرش باید با جدیت برای مقابله با این تخلفات اقدام کنند.

اینده مردم ساوه و زرندیه در پایان خواستار همکاری مستمر و مشترک میان مسئولان دو شهرستان ساوه و تفرش برای تدوین برنامه‌های جامع مدیریت منابع آبی شد و بر لزوم حفاظت از منابع آب و جلوگیری از هدررفت آن تأکید کرد.

کاهش ۴۰ درصدی بارش‌ها و افت شدید ورودی سد ساوه

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی هم با اشاره به شرایط بحرانی سد الغدیر ساوه گفت: وضعیت سد نسبت به سال‌های گذشته نگران‌کننده است و میزان بارندگی نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد کاهش یافته و حجم ذخایر سد از ۲۹ میلیون مترمکعب به ۲۵ میلیون کاهش یافته است.

حسین اسدی، با اشاره به افزایش دمای زودهنگام و تأثیر آن بر تبخیر آب گفت: به دلیل گرم شدن زودتر هوا، دمای منطقه از ۲۴.۵ به بیش از ۳۰ درجه رسیده و این مسئله باعث افزایش تبخیر و کاهش محسوس حجم آب شده است و سال گذشته میزان تبخیر حدود ۱۲۰ لیتر بر ثانیه بود که امسال به ۲۰۰ لیتر رسیده است.

اسدی با اعلام کاهش شدید ورودی سد الغدیر تصریح کرد: ورودی فعلی سد بین ۶۰ تا ۸۰ لیتر بر ثانیه است، در حالی که این عدد در مدت مشابه سال گذشته حدود ۴۰۰ لیتر بر ثانیه بوده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان مرکزی با تأکید بر ضرورت مدیریت دقیق مصرف آب گفت: تنها راه عبور از این شرایط بحرانی، مدیریت صحیح منابع آب است و انتظار می‌رود کشاورزان و بهره‌برداران، با درک شرایط بحرانی، در مصرف آب نهایت صرفه‌جویی را داشته باشند.

وی همچنین به لزوم جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز در بالادست اشاره کرد و گفت: مطابق قانون، باید سر دهانه‌های برداشت در بالادست بسته شوند و برای اجرای این کار به اعتبارات کافی نیاز بوده و لازم است مسئولان در تأمین اعتبارات موردنیاز همکاری لازم را داشته باشند تا بتوانیم مصوبات این جلسات را عملیاتی کنیم.





آخرین خبر استان مرکزی در اینستاگرام :
https://instagram.com/markazi_today