نماد آخرین خبر

کسری 3 میلیون مترمکعبی در مخزن سد الغدیر ساوه؛ شهروندان صرفه‌جویی کنند

منبع
ايرنا
بروزرسانی
کسری 3 میلیون مترمکعبی در مخزن سد الغدیر ساوه؛ شهروندان صرفه‌جویی کنند

ایرنا/ مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی گفت: سد الغدیر ساوه این روزها با کسری سه میلیون مترمکعبی ذخیره آب روبه‌رو بوده و چالشی که با کاهش محسوس بارندگی‌ها، برداشت‌های غیرمجاز و کاهش دبی ورودی، عبور تابستان را برای شهر ساوه سخت‌تر کرده است.

حسین اسدی اظهار کرد: هم‌اکنون سد الغدیر ساوه ۲۴.۶ میلیون مترمکعب ذخیره آب دارد که تنها ۸.۶ میلیون لیتر آن آب قابل بهره‌برداری است و مابقی در دسته آب مرده قرار دارد.
وی اضافه کرد: از این میزان، ۹ میلیون مترمکعب برای تأمین آب شرب شهر ساوه به شرکت آب و فاضلاب تخصیص یافته است.
به گفته وی، تاکنون تنها ۱.۲ میلیون مترمکعب آب، معادل ۲۰۵ لیتر در ثانیه برای تأمین آب شرب شهر ساوه تحویل داده شده است.
وی افزود: تا پایان سال، ۷.۸ میلیون مترمکعب از سهم تخصیصی باقی مانده، در حالی که با توجه به شرایط فعلی، اکنون مخزن سد با کسری سه میلیون مترمکعبی مواجه است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی کاهش بارندگی، برداشت‌های غیرمجاز در بالادست و کاهش دبی ورودی را سه عامل اصلی این کسری اعلام کرد و گفت: دبی ورودی سد الغدیر در حال حاضر به کمتر از ۸۰ لیتر در ثانیه رسیده، در حالی که پیش از تعطیلات نوروز، ورودی سد حدود ۴۰۰ لیتر در ثانیه برآورد شده بود.
اسدی تصریح کرد: در سال آبی جاری، تنها ۲۰۰ میلی‌متر بارندگی در حوضه آبی سد ثبت شده که نسبت به ۲۸۵ میلی‌متر سال گذشته کاهش ۴۴ درصدی و نسبت به میانگین بلندمدت (۲۷۱ میلی‌متر) کاهش ۳۷ درصدی دارد.
وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای مدیریت مصرف، از تشکیل گروه‌های مشترک بازدید و برخورد با برداشت‌های غیرمجاز خبر داد و افزود: همکاری‌های بین‌شهرستانی در قالب مصوبات شورای حفاظت منابع آب آغاز شده و اقدامات جدیدی به‌زودی اجرا خواهد شد.
اسدی گفت:امیدواریم با رعایت الگوی مصرف از سوی شهروندان، اجرای برخی اقدامات برای افزایش دبی ورودی و مدیریت منابع موجود، بتوانیم تابستان امسال را بدون تنش آبی پشت‌سر بگذاریم.
وی یاداور شد: هرگونه برداشت غیرمجاز از منابع بالادستی سد، تهدیدی برای امنیت آبی ساوه است و با همکاری همه دستگاه‌ها تلاش می‌کنیم این روند را کنترل کنیم.





آخرین خبر استان مرکزی در اینستاگرام :
https://instagram.com/markazi_today