نماد آخرین خبر

صادرات ۹۰۰ تن فرآورده دامی از همدان به ۶ کشور

منبع
فارس
بروزرسانی
صادرات ۹۰۰ تن فرآورده دامی از همدان به ۶ کشور

فارس/ مدیرکل دامپزشکی استان همدان از صادرات بیش از ۹۰۰ تن فرآورده دامی در دو ماهه امسال خبر داد و گفت: این محصولات به روسیه، عراق، پاکستان، ویتنام، ایتالیا و قزاقستان صادر شده‌اند که نسبت به سال گذشته ۱۱۰ درصد رشد داشته است.

امیر حسین نقی‌پور، مدیرکل دامپزشکی استان همدان اظهار کرد: طرح تشدید نظارت بهداشتی ویژه عید قربان با هدف پیشگیری از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام اجرایی می‌شود.

وی با بیان اینکه در این طرح ۳۵ اکیپ شامل ۱۴ تیم ثابت و ۲۱ تیم سیار فعالیت خواهند کرد گفت: این تیم‌ها متشکل از ۲۱ دکتر دامپزشک، ۴۴ بازرس بهداشتی و ۱۳ ناظر شرعی هستند که وظیفه نظارت بر ذبح بهداشتی، ارزیابی سلامت دام و رعایت موازین شرعی و بهداشتی را بر عهده دارند.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان با اشاره به هماهنگی‌ انجام شده با کشتارگاه‌های استان ادامه داد: شهروندانی که امکان ذبح دام در فضای مناسب را ندارند، می‌توانند با مراجعه به کشتارگاه‌های مجاز، به صورت رایگان دام خود را ذبح کنند.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر آن، شهروندان می‌توانند از طریق سامانه ۱۵۱۲ درخواست حضور تیم نظارتی در محل را ثبت کنند تا همکاران دامپزشکی برای نظارت قبل و بعد از کشتار دام اقدام کنند.

نقی‌پور با تأکید بر رعایت نکات بهداشتی گفت: توصیه می‌شود گوشت قربانی به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۱۴ درجه سانتی‌گراد در یخچال نگهداری شود و سپس مصرف شود که این کار باعث کاهش بار میکروبی و اسیدیته گوشت می‌شود.

وی از راه‌اندازی ۱۲ مرکز عرضه مجاز دام زنده در شهر همدان خبر داد و گفت: فهرست این مراکز در پورتال دامپزشکی و سامانه‌های مربوطه منتشر خواهد شد و همچنین هماهنگی لازم با شهرداری برای تعیین فضاهای مناسب انجام شده و اطلاعات تکمیلی اعلام می‌شود.

نبود کشتارگاه سنتی در همدان

مدیرکل دامپزشکی استان همدان خاطرنشان کرد: کشتارگاه دام شهرستان بهار در مسیر صالح‌آباد، به عنوان یکی از مراکز اصلی با حضور ناظران شرعی و بهداشتی آماده ارائه خدمات است.

وی با اشاره به وضعیت بهداشتی استان گفت: یکی از مزیت‌های استان همدان این است که کشتارگاه سنتی ندارد و تمام کشتارها در مراکز صنعتی انجام می‌شود که این مراکز مجهز به سردخانه هستند که امکان نگهداری گوشت را به مدت ۲۴ ساعت قبل از عرضه به بازار را فراهم می‌کنند.

نقی‌پور بیان کرد: با اقدامات کنترلی و نظارت صورت گرفته خوشبختانه در ده سال گذشته هیچ موردی از بیماری تب کریمه کنگو در استان گزارش نشده است.

رشد ۱۱۰ صادرات دام و فرآورده‌های دامی از همدان

وی از رشد چشمگیر صادرات دام و فرآورده‌های دامی استان خبر داد و گفت:در دو ماهه نخست امسال، بیش از ۹۰۰ تن محصولات دامی از استان همدان به کشورهای روسیه، عراق، پاکستان، ویتنام، ایتالیا و قزاقستان صادر شده است.

مدیرکل دامپزشکی همدان با اشاره به افزایش ۱۱۰ درصدی صادرات فرآورده‌های خام دامی طی امسال در همدان افزود: صادرات شامل اقلامی چون گوشت مرغ منجمد، پای مرغ، پنجه مرغ، پولت تخم‌گذار، ران مرغ، ماهی منجمد، سالامبور و گوشت گوسفندی فرآوری‌شده بوده که عمدتاً به صورت فرآوری‌شده و بسته‌بندی‌شده انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۶۳ محموله فراورده‌های خام دامی به کشورهای مختلف صادر شد تصریح کرد: در گذشته صادرات بیشتر از طریق واسطه‌ها انجام می‌شد اما با بهبود زیرساخت‌ها، امروز امکان صادرات مستقیم توسط تولیدکنندگان استان فراهم شده است.

کاهش ۶۰ درصدی تب مالت در دو سال اخیر
نقی‌پور همچنین به اقدامات دامپزشکی در مقابله با بیماری تب مالت اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۱، استان همدان متأسفانه رتبه اول کشور را در بروز تب مالت داشت اما با انجام اقدامات گسترده‌ای نظیر واکسیناسیون دام، کنترل شیر خام و آموزش‌های گسترده این میزان طی دو سال گذشته ۶۰ درصد کاهش یافته و استان همدان در حال حاضر به رتبه ششم کشور رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین اقدامات دامپزشکی کنترل بیماری تب مالت در استان است یادآورشد: بر اساس آخرین آمار در سال ۱۴۰۲ تعداد مبتلایان به تب مالت در استان یک هزار و ۳۲۷ نفر گزارش شد که در سال ۱۴۰۳ به یک هزار و ۸۱ نفر رسید.

مدیرکل دامپزشکی همدان تاکید کرد: این کاهش چشمگیر بیماری تب مالت حاصل واکسیناسیون رایگان در روستاها، تست خون دام‌ها و شناسایی موارد مثبت بروسلوز بوده که منجر به حذف دام آلوده از چرخه تولید شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۱۰ هزار و ۹۰۰ رأس گاو در سال جاری مورد آزمایش خون قرار گرفته‌اند افزود: امسال بیش از ۲۱ هزار و ۷۰۰ مورد بازرسی از مراکز عرضه، قصابی‌ها و مراکز بسته‌بندی توسط دامپزشکی استان انجام شده و ۱۳ تن فرآورده خام دامی غیر بهداشتی ضبط و از چرخه مصرف خارج شده است؛ همچنین ۵ واحد متخلف پلمب و ۸۲ پرونده تخلف به تعزیرات و مراجع قضایی ارسال شده‌اند.

نقی‌پور خاطرنشان کرد: در دو ماهه ابتدای سال بیش از ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار قطعه طیور صنعتی در کشتارگاه‌های استان ذبح شده که نسبت به سال گذشته ۷ درصد رشد داشته است.

وی با بیان اینکه امسال ۲۳ هزار دام سبک و سنگین در کشتارگاه‌های دام استان کشتار شدند گفت: در این مدت یک میلیون و ۵۰۰ هزار نوبت سر واکسیناسیون دام انجام شده است.

مدیرکل دامپزشکی همدان با بیان اینکه از ابتدای سال بیش از ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه جوجه‌ریزی داشتیم عنوان کرد: خوشبختانه در حوزه بیماری‌های طیور خصوصا آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و تب برفکی موردی در استان مشاهده نشده درحالی که کشورهای مجاور درگیر هستند.

ساماندهی مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی وی به بهبود زیرساخت‌ها و ایجاد بازارچه‌های جدید مرغ و ماهی در همدان اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به مشکلات بهداشتی بازار مرکزی فعلی همدان، دامپزشکی در تلاش است تا با همکاری شهرداری و اصناف، بازارچه‌های جدید استاندارد برای عرضه مرغ و ماهی راه‌اندازی شود.

وی با اشاره به ایجاد دو بازارچه از سوی شهرداری همدان گفت: هدف از ایجاد این بازارچه‌ها، عرضه بهداشتی مرغ در یخچال‌های مناسب و جلوگیری از آلودگی‌های محیطی است.
 
نقی‌پور به نظارت ویژه دامپزشکی بر جمعیت عشایری و دام‌های مولد اشاره کرد و افزود: دی ماه سال ۱۴۰۳ سه اکیپ از استان همدان به خوزستان و لرستان اعزام کردیم و دام‌های عشایر واکسیناسیون شدند تا بیماری به همدان منتقل نشود.

وی عنوان کرد: ما برای داروخانه‌های دامپزشکی نیز سامانه تعریف کرده‌ایم چراکه هدف این است در بستر سامانه اقدامات یکپارچه انجام شود، به نحوی که سامانه بازرسی استان پایلوت کشوری شده و در حال حاضر در کشور مورد استفاده است.

آخرین خبر همدان در اینستاگرام :
https://www.instagram.com/hamedan_today