نماد آخرین خبر

گوشت محلی جای خود را به وارداتی‌های بی‌کیفیت داده است!

منبع
فارس
بروزرسانی

فارس/ دامداران رحیم‌آبادی با اشاره به وضعیت نامساعد اقتصادی، گرانی نهاده‌ها و عملکرد ضعیف برخی تعاونی‌ها گلایه و تأکید کردند در صورت تداوم این وضعیت، صنعت دامداری در منطقه با خطر جدی مواجه خواهد شد.

نخستین جشنواره دامداران رحیم‌آباد هم‌زمان با عید سعید قربان، باهدف انعکاس چالش‌ها و مطالبات دامداران و فراهم‌سازی زمینه گفت‌وگوی مستقیم بین تولیدکنندگان و مسئولان اجرایی، در پارک نارنج این بخش برگزار شد.

در این جشنواره، دامداران منطقه با بیان دغدغه‌های خود نسبت به آینده دامداری، خواستار توجه جدی مسئولان به مشکلات این حوزه از جمله گرانی نهاده‌ها، محدودیت‌های صادرات و واردات دام و ضعف عملکرد تعاونی‌ها شدند.

علی‌عباسی از دامداران و قصابان باسابقه شهر رحیم‌آباد اظهار کرد: دامداری در منطقه به‌صورت سنتی انجام می‌شود و بسیاری از دامداران به دلیل فشار اقتصادی، قادر به تأمین نهاده‌های دامی موردنیاز خود نیستند.

وی با بیان اینکه دامداران محلی برای تأمین هزینه‌ها، ناچارند گوساله‌های تولیدی خود را به استان‌های دیگر ارسال کنند، افزود: این گوساله‌ها پس از پرواربندی، مجدداً وارد منطقه می‌کنند، درحالی‌که وجود موانع در فرایند صادرات و واردات دام، این مسیر را با مشکلات جدی روبه‌رو کرده است.

عباسی با تأکید بر لزوم تسهیل فرایند صادرات دام‌های تولید داخلی و واردات دام‌های موردنیاز گفت: این صادرات و واردات نه‌تنها به تقویت اقتصاد دامداران کمک می‌کند، بلکه نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی و پایداری صنعت دامپروری خواهد داشت.

وی همچنین با انتقاد از عملکرد برخی تعاونی‌های خرید شیر، خواستار اصلاح و بهبود این سازوکارها به نفع دامداران شد.امین شیرعلی‌زاده دیگر تولیدکننده دام در منطقه رحیم‌آباد با تأکید بر لزوم حمایت همه‌جانبه از تولید ملی در بخش دامداری گفت: حمایت مؤثر از دامداران می‌تواند ضامن امنیت غذایی کشور باشد و بستر لازم را برای نوآوری و پایداری در این صنعت فراهم کند.

بهمن آقاجانی دامدار باسابقه با حدود ۵۰ رأس دام، با اشاره به افزایش بی‌رویه قیمت نهاده‌های دامی گفت: هزینه‌های تولید روزبه‌روز در حال افزایش است اما قیمت فروش دام و گوشت تغییر چندانی نکرده و این مسئله دامداران را در تنگنای شدید اقتصادی قرار داده است.

وی خواستار ایجاد تعادل بین هزینه تولید و قیمت فروش شد و افزود: در صورت حمایت دولت و ثبات قیمتی، دامداران می‌توانند گوشت باکیفیت‌تری برای مصرف‌کنندگان تولید کنند و دیگر نیازی به واردات نخواهد بود.

آقاجانی منطقه رحیم‌آباد را یکی از قطب‌های دامپروری شرق گیلان دانست و اظهار کرد: باتوجه‌به پتانسیل بالای منطقه در پرورش گوسفند و گاو، نیاز است زیرساخت‌های لازم برای توسعه پرواربندی و زنجیره تأمین خوراک دام فراهم شود.

او با بیان اینکه دام، نماد زندگی و عشق است، افزود: بیش از ۵۰۰ روستا در این منطقه به دامپروری اشتغال دارند که با چالش‌های متعددی مواجه‌اند و بدون حمایت مستمر، آینده این حرفه در خطر خواهد بود.

سعید ابراهیمی، یکی از ساکنان رحیم‌آباد نیز در حاشیه این جشنواره به اهمیت عرضه گوشت سالم و محلی اشاره کرد و گفت: مردم این منطقه حق دارند به گوشت باکیفیت و قیمت مناسب دسترسی داشته باشند متأسفانه واردات گوشت‌های خارجی باکیفیت پایین، بازار تولید محلی را تهدید می‌کند.

وی از مسئولان کشور، جهاد کشاورزی و نمایندگان مجلس خواست که نسبت به مشکلات دامداران منطقه ورود فوری داشته باشند و تدابیر لازم برای تأمین نهاده‌های دامی را اتخاذ کنند.این جشنواره با استقبال چشمگیر دامداران، قصابان، مسئولان محلی و شهروندان همراه بود و فرصتی ارزشمند برای تبادل نظر درباره وضعیت دامپروری در منطقه رحیم‌آباد فراهم آورد.

هدف این رویداد ارتقای آگاهی عمومی نسبت به جایگاه دامداری، حفظ سنت‌های بومی، تقویت ارتباط دامداران با نهادهای تصمیم‌گیر و تلاش برای رفع موانع پیش‌روی تولید داخلی عنوان شده است.

آخرین خبر گیلان در اینستاگرام :
https://instagram.com/gilan_today