نماد آخرین خبر

طرح انتقال آب‌های سطحی بجنورد وارد مرحله بهره‌برداری شد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
طرح انتقال آب‌های سطحی بجنورد وارد مرحله بهره‌برداری شد

ایرنا/ رییس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری بجنورد گفت: فاز نخست طرح جمع‌آوری و انتقال آب‌های سطحی شهر بجنورد با هدف مدیریت منابع آبی و توسعه فضای سبز شهری به پایان رسید و این طرح اکنون وارد مرحله بهره‌برداری شده است.

نادر نوروزی اظهار کرد: برای اجرای این طرح تاکنون ۱۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات شهرداری هزینه شده است.

وی افزود: آب‌های سطحی که پیش‌تر در سطح شهر رها شده و بلااستفاده باقی می‌ماند با ایجاد مسیر انتقال و حوضچه‌های ذخیره‌سازی به شکل هدفمند برای آبیاری فضای سبز مورد استفاده قرار می‌گیرد و این آب‌ها در گذشته در جوی‌ها جمع شده و به دلیل بی‌استفاده بودن منشا ایجاد مشکلات بهداشتی و زیست‌محیطی بودند.

نوروزی ادامه داد: شهرداری با اجرای این طرح اقدام به جمع‌آوری آب‌های سطحی ناشی از حفاری و ساخت‌وساز کرده و با احداث حوضچه‌ای در ضلع غربی استادیوم تختی بجنورد، این آب را به سمت گلستان‌شهر پمپاژ می‌کند.

وی با اشاره به ظرفیت ایجادشده در این طرح گفت: در حال حاضر حدود ۱۰ لیتر بر ثانیه آب به صورت پایدار منتقل می‌شود، در حالی که ظرفیت طراحی‌شده انتقال تا ۳۵ لیتر بر ثانیه است که امکان افزایش سه‌برابری بهره‌برداری را فراهم می‌سازد.

رییس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری بجنورد افزود: طول مسیر انتقال آب در این طرح حدود هفت کیلومتر است و با بهره‌برداری از آن، آبیاری کمربند سبز شمالی شهر و حذف مصرف آب شور برای آبیاری پارک گلستان‌شهر ممکن شده است.

وی این طرح را اقدامی هوشمندانه برای حفظ منابع آبی و تحقق توسعه پایدار شهری دانست و گفت: این تجربه می‌تواند به الگویی مؤثر برای سایر شهرهای کشور در مدیریت منابع آب شهری تبدیل شود.

به گفته نوروزی، فاز دوم این طرح از پاییز امسال با هدف پوشش‌دهی بیشتر کمربند سبز شمالی آغاز خواهد شد.

بر اساس اعلام شهرداری بجنورد، مجموع فضای سبز شهری و کمربند سبز این شهر حدود یک‌هزار و ۳۵۰ هکتار است و متوسط سرانه فضای سبز برای هر شهروند بجنوردی حدود ۱۲ مترمربع برآورد می‌شود.

شهر بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی، بیش از ۲۳۰ هزار نفر جمعیت دارد.





آخرین خبر خراسان شمالی در اینستاگرام :
https://instagram.com/bojnord_today