رئیس انجمن علوم دامی: تولیدکنندگان دیروز به مصرفکنندگان امروز تبدیل شدهاند

ایرنا/ رییس انجمن علوم دامی ایران با بیان اینکه تولید کنندگان دیروز به مصرف کنندگان امروز تبدیل شدهاند، بیان کرد: مصرفکنندگان هم به کار اجداد خود رغبتی ندارند تا جایی که ۷۵ درصد ترکیب جمعیتی ایران از حالت روستانشین به شهرنشین تبدیل شدهاند.
«محمد حسین مرادی» روز چهارشنبه در اولین همایش ملی دام سبک در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر درکرج افزود: با توجه به خشکسالیها و وضعیت نامناسب آب و مرتع باید نشستهای همفکری و تخصصی در این زمینه برگزار شود.
رییس انجمن علوم دامی ایران یادآورشد: واکاوی ها حاکی از آن است که بین پژوهش و اجرا رابطه خوبی نداریم.
مرادی گفت: هیچ پیشرفتی با نگاه تک بعدی به دست نمی آید اگر برنامه اصلاح نژادی را در دام داریم باید دراین زمینه پژوهش را نیز همراه کنیم.
وی تاکید کرد: باید همگرایی در بخش دام سبک داشت تا به تولیدات مثمرثمرتری در این بخش برسیم و ضعف ها را برطرف کنیم.
ظرفیت های بسیار دامی امروز تکمحصولی شده است
مدیر عامل اتحادیه دام سبک کشور نیز در این همایش گفت: دامی که ظرفیت های بسیار مناسبی را برای تولید گوشت و پشم در کشور داشت نتیجه اش این شد که امروز در عمل دام سبک کشور ما تک محصولی شده است.
"افشین دادرس" افزود: امروز شاهد آن هستیم که پشم دام سبک در بیابان ها سوزانده می شود و بی اعتنایی به این صنعت سبب شده که این صنعت از دانش روز در زمینه تولید و فرآوری محصولات دچار عقب ماندگی شود.
وی بیان کرد: امروز در دنیا پشم شویی و درغی پشم با استاندارد انجام می شود اما در کشور ما خبری از آن نیست.
دادرس گفت: همچنین محصولات لبنی عشایر و دامداران کشور به دلیل نداشتن استانداردهای لازم و بسته بندی مناسب در بازارها به صورت مطلوب و با ارزش واقعی عرضه نمی شود.
وی اضافه کرد: بنابراین راهکارهای اساسی برای آموزش و ورود دانش به این صنعت باید ارایه داد.
دکتر "سید محمدعلی ابراهیمزاده موسوی" رییس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران نیز در این همایش اظهار کرد: منبع اصلی پروتئین و گوشت کشور از دام سبک بوده است.
وی ادامه داد: با تغییر اقلیم دچار مشکلاتی دراین زمینه می شویم و با این تغییرات که در نتیجه رشد جمعیت بوده نباید تسلیم شد بلکه باید تدابیر لازم را ارایه داد.
ابراهیمزاده موسوی اضافه کرد: صاحبان تفکر و سیاستگذاران باید به میدان آیند و با توجه به ظرفیت ها راهبردهای اساسی برای را برای حل چالش ها ارایه دهند.
وی گفت: اکنون که نزدیک ۴۰۰ هزار تن گوشت قرمز از طریق دام سبک تامین می شود و جمعیت ۶۰ میلیونی دام سبک داریم.
رییس دانشکدگان کشاورزی منابع طبیعی دانشگاه تهران اضافه کرد: تغذیه دام ها اگر صنعتی باشد مقرون به صرفه نیست ولی منابعی طبیعی در کشور داریم که باید مدنظر قرار گیرد.
وی درخصوص بحث های ژنتیکی دام سبک نیز گفت: باید بسترها دراین زمینه فراهم شود تا عشایر ترغیب شوند و دراین عرصه ورود کنند.