نماد آخرین خبر

بررسی ۱۹۱ فقره پرونده در کمیته بدوی مشاغل سخت و زیان‌آور سیستان و بلوچستان

منبع
ايسنا
بروزرسانی
بررسی ۱۹۱ فقره پرونده در کمیته بدوی مشاغل سخت و زیان‌آور سیستان و بلوچستان

ایسنا/ مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان از بررسی ۱۹۱ مورد پرونده در کمیته بدوی مشاغل سخت و زیان‌آور در دو ماهه امسال خبر داد.

اله نظر شه‌بخش، مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان عنوان کرد: برخی از فعالیت های شغلی در زمره مشاغل سخت و زیان‌آور قرار می گیرند یا به عبارت دیگر از بازنشستگی پیش از موعد ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی بهره مند می شوند.

وی ادامه داد: مشاغل سخت و زیان آور، مشاغلی هستند که در آنها عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی، بیولوژیکی محیط کار غیراستاندارد بوده و در اثر این مشاغل، بر فرد بیمه شده تنش و استرس بالاتری نسبت به سایر مشاغل عادی از نظر روحی و جسمی وارد می‌شود و به دو گروه «الف» و «ب» تقسیم می شوند.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان اضافه کرد: چنین مشاغلی که بر روح و جسم افراد اثرات سوء دارند را با عنوان مشاغل سخت و زیان آور می‌شناسند و کارفرمایان مکلف هستند که پس از پایان مهلت دو ساله شاغل گروه «الف»، نسبت به ایمن سازی محیط کار و حذف سخت و زیان آور اقدام کنند.

وی تصریح کرد: از فروردین تا پایان اردیبهشت ماه امسال، ۱۰ جلسه بدوی برگزار شده است.

شه بخش ادامه داد: در کمیته بدوی، ۱۹۱ درخواست فردی مورد بررسی قرار گرفته که از این تعداد ۱۷۱ مورد، تائید شده اند.

وی اضافه کرد: در این مدت، ۱۹۰ حکم بازنشستگی توسط تامین اجتماعی صادر شده است.

این مقام مسئول در ادامه با اشاره به عملکرد کمیته سخت و زیان آور در طی سال گذشته، از برگزاری ۶۵جلسه این کمیته و بررسی هزار و ۴۹۶ پرونده در کمیته بدوی سخت و زیان آور در سال ۱۴۰۳ خبر داد.

شه بخش ادامه داد: در تعداد ۶۵جلسه برگزار شده کمیته بدوی و هشت جلسه تجدید نظر، هزار و ۴۹۶ درخواست فردی مورد بررسی قرار گرفته که از این تعداد هزار و ۱۹۶ مورد، تائید شده‌اند.

وی اضافه کرد: در این مدت، ۱۵۶ مورد، اعتراض در کمیته تجدید نظر مورد بررسی قرار گرفته که از این تعداد ۶۷ مورد، تائید شده‌اند.

وی بیان کرد: در طی سال ۱۴۰۳، ۶۲۹ حکم بازنشستگی توسط تامین اجتماعی صادر شده است.

شه بخش خاطرنشان کرد: در راستای تکریم ارباب رجوع و تسهیل امورات و تسریع در فرآیندهای اداری، از اول آذر ماه ۱۴۰۳، درخواستهای مشاغل سخت و زیان آور و جلسات تجدید نظر از طریق سامانه SRK.MCLS.GOV.IR  توسط افراد ارائه می شود و نیازی به مراجعه حضوری به ادارات نیست و اشخاص درخواست کننده می توانند از همین طریق پیگیری درخواست خود را انجام دهند و نتیجه را مشاهده کنند.

شایان ذکر است، به موجب ماده (۱) آیین‌نامه اجرایی بند (۵) جزء (ب) ماده واحده قانون اصلاح تبصره (۲) الحاقی ماده (۷۶) قانون اصلاح مواد (۷۲) و (۷۷) و تبصره ماده (۷۶) قانون تأمین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴ و الحاق دو تبصره به ماده (۷۶) مصوب ۱۳۷۱ ـ مصوب ۱۳۸۰ـ موضوع تصویب‌نامه شماره ۱۵۳۶۵/ت۳۶۰۰۵هـ مورخ پنجم اردیبهشت ماه ۱۳۸۶، مشاغل به دو گروه «الف» و «ب» تقسیم بندی می شوند.

گروه «الف»: مشاغلی که صفت سخت و زیان آوری با ماهیت شغل وابستگی دارد اما می توان با به کارگیری تمهیدات بهداشتی، ایمنی و تدابیر مناسب توسط کارفرما سختی و زیان آوری آنها را حذف کرد.

گروه «ب» : مشاغلی که ماهیتاً سخت و زیان آور بوده و با به کارگیری تمهیدات بهداشتی، ایمنی و تدابیر فنی توسط کارفرما، صفت سخت و زیان آوری آنها کاهش یافته ولی کماکان سخت و زیان آوری آنها حفظ می‌شود.

آخرین خبر سیستان و بلوچستان در اینستاگرام :
https://instagram.com/zahedan_today

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره