نماد آخرین خبر

ارتقای کیفیت نان با تأمین گندم‌های کیفی در مازندران

منبع
فارس
بروزرسانی
ارتقای کیفیت نان با تأمین گندم‌های کیفی در مازندران

فارس/ درپی زمزمه‌هایی مبنی بر استفاده از گندم‌ها و آردهای نامرغوب در نانوایی‌های مازندران سرپرست شرکت غله و خدمات بازرگانی استان گفت: دغدغه‌های تأمین کیفی آرد خبازان به سرعت رسیدگی و مرتفع خواهد شد.

این روزها کیفیت نان به یکی از دغدغه‌های جدی مردم مازندران تبدیل شده است.بسیاری از شهروندان و نانوایان معتقد هستند کاهش کیفیت آرد، ناشی از تأمین گندم‌های نامرغوب بوده و همین مساله بر بافت و طعم نان تأثیر گذاشته است. این وضعیت تا جایی پیش رفته که برخی نانوایان طی روزهای اخیر از پخت نان خودداری کرده و دلیل این اقدام را کیفیت نامناسب آرد عنوان کرده‌اند. با توجه به اهمیت سلامت شهروندان و نقش نان در تغذیه روزانه تأمین گندم‌های کیفی و بهبود فرآیند تولید آرد ضروری به نظر می‌رسد.

محمدعلی رمضانی سرپرست اداره‌کل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران در همین خصوص در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، از آغاز روند ارسال گندم‌های باکیفیت به استان با هدف بهبود کیفیت آرد و نان خبر داد.

وی افزود: هر ساله با کاهش موجودی گندم در پایان سال و فرا رسیدن فصل برداشت گندم و ورود گندم‌های تازه برداشت‌شده به چرخه تولید که به دلیل عدم خواب کافی هنوز به کیفیت لازم نرسیده‌اند، همواره چالش‌هایی را در حوزه تولید آرد و نان به همراه داشته است.

سرپرست اداره‌کل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران با اشاره به پیچیدگی‌های تأمین گندم مورد نیاز مازندران، اضافه کرد: حدود ۷۵ درصد گندم مصرفی استان از سایر استان‌ها تأمین می‌شود و این تنوع در مبدأ و کیفیت گندم‌ها، فرایند اختلاط برای دست‌یابی به ترکیب مطلوب آرد را با دشواری مواجه می‌کند که همین موضوع در روزهای اخیر باعث کاهش نسبی کیفیت آرد و در نتیجه افت کیفی نان در استان شده است.

رمضانی با بیان اینکه نان بربری و نان‌های حجیم و نیمه‌حجیم، بخش عمده‌ای از سبد مصرف نان مردم مازندران را تشکیل می‌دهند، یادآور شد: تولید این نوع نان‌ها نیازمند گندم‌هایی با کیفیت بالا است؛ چرا که گندم‌های ضعیف‌تر، توان لازم برای ایجاد بافت مناسب در خمیر را ندارند و موجب بروز مشکلاتی مانند عدم چسبندگی یا عدم فرم‌گیری مناسب نان می‌شوند.

به گفته سرپرست اداره‌کل غله و خدمات بازرگانی مازندران، در راستای کاهش آثار منفی ناشی از محدودیت‌های کیفی گندم و بهبود عملکرد تولید، آموزش‌هایی تخصصی به کارخانجات آردسازی استان ارائه شده است.

رمضانی ادامه داد: این آموزش‌ها بر نحوه استفاده بهینه از گندم‌های موجود، ترکیب صحیح انواع گندم، و بهره‌گیری از توانمندی و تجارت متخصصین متمرکز بوده است تا کیفیت نهایی آرد، حتی در شرایط محدود، ارتقا یابد.

وی تصریح کرد: همچنین به‌منظور کمک به نانوایان در بهبود کیفیت نان به‌ویژه در شرایط مورد اشاره، آموزش‌های لازم از طریق ارسال نامه‌های تخصصی و تهیه کلیپ‌های آموزشی در سطح استان انجام شد و در این آموزش‌ها، نکات فنی مرتبط با آماده‌سازی خمیر، نحوه استفاده صحیح از آردهای موجود و روش‌های ارتقای کیفیت پخت نان مورد تأکید قرار گرفت تا با وجود محدودیت‌های کیفی، نان تولیدی از استانداردهای لازم برخوردار باشد.

سرپرست اداره‌کل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران افزود: تمامی مدیران و کارشناسان کنترل کیفی کارخانجات آرد نیز ضمن ارائه آموزش های تخصصی و مشاوره‌های کارشناسی به نانوایان استان هرگونه نواقص و اعتراضات مربوط به کیفیت آرد را پیگیری و مرتفع می‌کنند.

رمضانی گفت: با هماهنگی‌های انجام شده بین حوزه پژوهشکده و کنترل کیفی اداره کل غله و انجمن صنفی کارخانجات آرد استان، دغدغه‌های کیفی آرد خبازان به سرعت رسیدگی و مرتفع خواهد شد.

وی از پیگیری‌های صورت‌گرفته در سطح ملی برای رفع این چالش نیز سخن گفت و اظهار کرد: با تلاش‌های مستمر استاندار مازندران و رایزنی‌های مؤثر در وزارت کشور و وزارت جهاد کشاورزی، روند تأمین گندم‌های باکیفیت مورد نیاز استان تسریع شده و هم‌اکنون محموله‌های گندم از مبدأ استان‌های تولیدکننده به‌صورت ریلی در حال ارسال به مازندران هستند.

سرپرست اداره‌کل غله و خدمات بازرگانی مازندران در پایان تأکید کرد: ورود این گندم‌های کیفی به چرخه تولید آرد استان، نقش تعیین‌کننده‌ای در بهبود کیفیت نان خواهد داشت و به‌زودی نتایج آن در رضایت مصرف‌کنندگان و نانوایان استان مشهود خواهد بود.

آخرین خبر مازندران در اینستاگرام :
https://instagram.com/mazandaran_today