نماد آخرین خبر

افزایش ۴۶ درصدی تولید گیلاس در آذربایجان شرقی

منبع
صدا و سيما
بروزرسانی
افزایش ۴۶ درصدی تولید گیلاس در آذربایجان شرقی

صدا و سیما/ مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از افزایش ۴۶ درصدی تولید گیلاس در آذربایجان شرقی خبر داد.

مسعود جعفرنژاد، مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: امسال سطح زیر کشت گیلاس در استان به یک هزارو ۲۰۱ هکتار رسیده است که از این مقدار، یک هزار و ۱۶۱ هکتار باغ بارور و ۴۱ هکتار باغ غیربارور است.

وی افزود: میزان تولید این محصول در سال جاری بیش از ۷ هزار و ۴۳۶ تن برآورد می‌شود که نسبت به سال گذشته ۴۶ درصد افزایش تولید و ۱۰ درصد افزایش سطح زیر کشت بارور در خارج از حوضه آبریز دریاچه ارومیه داشته‌ایم.

جعفرنژاد با اشاره به جایگاه جهانی و ملی ایران در این حوزه گفت: ایران از نظر تولید گیلاس رتبه سوم جهان را داراست و آذربایجان شرقی با تولید بیش از ۷ هزار تن، در جایگاه پنجم کشوری قرار دارد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه شهرستان‌های مراغه، شبستر، مرند، اهر، کلیبر و میانه از قطب‌های اصلی تولید گیلاس در استان به شمار می‌روند افزود: با وجود خسارات اقلیمی، عملکرد متوسط باغات گیلاس در استان بیش از ۶.۴ تن در هکتار بوده و عملکرد باغات شاخص نیز به بیش از هشت تن در هکتار رسیده است.

جعفرنژاد به برنامه‌های در حال اجرای مدیریت باغبانی استان برای ارتقاء بهره‌وری اشاره کرد و گفت: ایجاد باغهای مدرن و مکانیزه خارج از حوضه دریاچه ارومیه، استفاده از نهال‌های سالم و گواهی‌شده، توسعه ارقام مقاوم و پربازده، اصلاح باغاهای موجود، ارتقاء دانش فنی باغداران، بهبود شیوه‌های داشت از جمله هرس اصولی و مدیریت تغذیه و آفات، و همچنین تقویت زنجیره سرد، بسته‌بندی و بازاریابی، از جمله مهم‌ترین محور‌های ما در سال جاری است.

وی با تأکید بر اهمیت توسعه صنایع فرآوری اظهار داشت: تشکیل و تقویت تشکل‌های باغداران با همکاری واحد توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی استان، نقش مهمی در فرآوری و ارزش‌افزایی محصولات باغی به‌ویژه گیلاس و آلبالو خواهد داشت.

آخرین خبر آذربایجان شرقی در اینستاگرام :
instagram.com/EAzerbaijan_Today