نماد آخرین خبر

استاندار مرکزی: تامین ۲۰ هزار میلیارد ریال برای طرح انتقال آب کوچری به ساوه ضروری است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
استاندار مرکزی: تامین ۲۰ هزار میلیارد ریال برای طرح انتقال آب کوچری به ساوه ضروری است

ایرنا/ استاندار مرکزی با تاکید بر اهمیت تکمیل خط انتقال آب کوچری به ساوه گفت: این پروژه به ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که در صورت تأمین ۶ هزار میلیارد ریال دیگر در سال جاری، امکان تسریع در اجرای آن فراهم خواهد شد.

مهدی زندیه‌وکیلی عصر دوشنبه در جریان بازدید وزیر نیرو از طرح آبرسانی به ساوه و کلنگ زنی چند نیروگاه خورشیدی در این شهرستان، اظهار کرد: طرح انتقال آب از سد کوچری به ساوه یکی از اولویت‌های حیاتی استان است که برای تکمیل آن ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

وی افزود: از این میزان، تاکنون سه هزار میلیارد ریال تخصیص یافته اما برای تداوم عملیات اجرایی در سال جاری، تامین ۶ هزار میلیارد ریال دیگر الزامی است.

وی اظهار کرد: تامین اعتبار کامل این طرح باید در یک بازه ۲ ساله انجام شود تا مشکل آب آشامیدنی ساوه که در شرایط ناترازی منابع قرار دارد، برطرف شود.

استاندار مرکزی همچنین با اشاره به وضعیت مشابه در اراک گفت: پروژه تامین آب اضطراری برای اراک نیز نیازمند تخصیص اعتبار جداگانه است و نباید از برنامه‌های اضطراری تامین آب این شهر غفلت شود.

زندیه‌وکیلی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ناترازی احتمالی گاز در فصول سرد، خواستار ذخیره‌سازی مازوت کم‌سولفور برای نیروگاه شازند شد و افزود: این سوخت که آلودگی کمتری نسبت به مازوت معمولی دارد، می‌تواند در زمان افت فشار گاز، به عنوان جایگزین مناسب برای تولید پایدار برق مورد استفاده قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: پیش‌بینی و ذخیره‌سازی به‌موقع سوخت کم‌سولفور از هم‌اکنون می‌تواند در کاهش آلودگی هوا و پایداری شبکه برق در زمستان نقش موثری ایفا کند.

خط انتقال آب از سد کوچری به ساوه در مجموع ۱۳۰ کیلومتر طول دارد که تاکنون ۳۰ کیلومتر از آن اجرایی شده است.

بخش پایانی این مسیر که حدود ۳۰ کیلومتر را شامل می‌شود، به دلیل خشکسالی و بحران کم‌آبی، به عنوان یک طرح ویژه تعریف شده و قرار است تا پایان تیرماه به بهره‌برداری برسد.

اجرای کامل این ۳۰ کیلومتر اضطراری امکان‌پذیر شده، اما برای اتمام ۱۰۰ کیلومتر باقی‌مانده از کل طرح، به ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

با بهره‌برداری کامل از این پروژه، امکان انتقال ۴۴۴ لیتر بر ثانیه آب به شهر ساوه و روستاهای اطراف فراهم می‌شود و جمعیتی بالغ بر ۴۰۰ هزار نفر از این آب بهره‌مند خواهند شد.





آخرین خبر استان مرکزی در اینستاگرام :
https://instagram.com/markazi_today