نماد آخرین خبر

امدادگران زنجانی، مرهم زخم‌های میهن در میان آتش و خون

منبع
ايرنا
بروزرسانی
امدادگران زنجانی، مرهم زخم‌های میهن در میان آتش و خون

ایرنا/ امدادگران هلال احمر استان زنجان از ساعات اولیه تهاجم وحشیانه رژیم صهیونی به کشورمان برای نجات جان‌ها شجاعانه و با تمام امکانات و تجهیزات بسیج شدند،‌ تا در دل آتش و خون مرهمی بر زخم‌های هم‌وطنان باشند و در این راه خاطرات تلخ و شیرینی را ثبت کردند که تا همیشه تاریخ به یادگار خواهد ماند.    

جنگ تحمیلی ۱۲ روزه که خوی وحشیگری دشمن صهیونی را بیش از پیش به نمایش گذاشت زوایا و ابعاد مختلفی داشت اما آنچه مسلم و در برابر چشم جهانیان به خصوص مدعیان حقوق بشر به نمایش گذاشته شد، بی توجهی اسراییل غاصب به حقوق و معاهدات بین المللی بود که طبق معمول باز هم از سوی این جوامع نادیده گرفته شد.

طی ۱۲ روز این جنگ تحمیلی به ایران در حالی پنج امدادگر هلال‌ احمر کشور در حین انجام وظیفه و امدادرسانی به شهادت رسیدند که در چنین شرایطی کارکنان درمانی و امدادی باید طبق حقوق بین‌المللی بشردوستانه مورد حمایت و حفاظت قرار داشته باشند چراکه هر یک از این افراد در تیم های امدادی خود نجات دهنده جانهای در خطر افتاده ای هستند که با حذف شدن آنان مسیر یاری برای نجات مجروحان و بیماران نیازمند قطع می شود.

رژیم کودک کش و ددمنش اسراییل در این جنگ نشان داد که نه تنها به هیچ اصول اخلاقی و انسانی پایبند نیست بلکه حقوق بین الملل را به راحتی و با پشتیبانی استکبار جهانی زیر پا می گذارد و در این میان سکوت مجامع بین المللی نیز سوال بی پاسخ برای وجدانهای بیدار و آزادیخواه جهان است.

امدادگران زنجانی، مرهم زخم‌های میهن در میان آتش و خون

آسیب به بالگرد امدادی هلال احمر زنجان

بالگرد امدادی هلال احمر استان زنجان که در شرایط اضطراری و عملیات‌های امدادی جهت اعزام نیروهای عملیاتی، انتقال اقلام امدادی و امدادرسانی در حوادث مختلف استفاده می‌شود، در یکی از نقاط امدادی و غیر نظامی‌ بر اثر حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی مورد حمله قرار گرفت و آسیب جدی دید.

این در حالی است که طبق قواعد حقوق بین‌الملل بشردوستانه و کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو، در مخاصمات مسلحانه، حمله به غیرنظامیان، امدادگران و تجهیزات امدادی ممنوع است اما رژیم صهیونیستی با زیر پا گذاشتن چندین باره قواعد عرفی حقوق بین‌الملل بشردوستانه، بارها غیرنظامیان، زنان، کودکان، امدادگران و تجهیزات امدادی را مورد حمله مستقیم قرار داده است.

در طول این جنگ تحمیلی همچنان که شاهد خوی وحشیگری دشمن صهیونی و ترور فرماندهان و دانشمندان هسته ای کشور بودیم،‌ مردم عادی و غیرنظامی و حتی کادر درمان و امدادگران هلال احمر نیز که در خط مقدم اقدامات بشردوستانه قرار داشتند، در راه مقدس خدمت رسانی جان خود را فدا کردند و دشمن خبیث را همچنان در حسرت دستیابی به اهداف خود ناکام گذاشتند.

اعزام ۳۳ امدادگر زنجانی در ساعات اولیه حمله رژیم صهیونیستی به تهران

امدادگران هلال احمر که از ساعات اولیه این تهاجم وحشیانه برای نجات جان های مردم شجاعانه و فداکارانه با تمام امکانات و تجهیزات وارد میدان شدند خاطرات تلخ و شیرینی را ثبت کردند که خبرنگار ایرنا با برخی از آنها گفت و گو کرده است.

علی مرادخانی، یکی از امدادگران جوان جمعیت هلال احمر زنجان در این خصوص گفت: در ساعات اولیه جنگ ۱۲ روزه شرایط سنگینی در سراسر ایران حاکم شد و از دست دادن فرماندهان و دانشمندان برای مردم دلخراش بود، همچنین انفجارها نیز وضعیت روانی شدیدی را بین مردم ایجاد کرده بود.

وی با بیان اینکه امدادرسانی در این شرایط سخت و دشوار بود، گفت: سعی بر این بود امدادگران نیز آسیب نبینند و یاری رسانی به نحو احسن انجام شود تا به مردم خسارت مالی و جانی بیشتری وارد نشود.

مرادخانی با بیان اینکه از زنجان برای امداد رسانی به تهران اعزام شدیم، اظهار داشت: تهران به پنج پهنه تقسیم شد و ما در پهنه غرب بودیم و اگر شرایط تغییر می کرد به پهنه مرکز و شرق نیز ورود می کردیم.

وی تاکید کرد:‌ در آن شرایط مردم بسیار پای کار بودند، همکاران، دستگاه های امداد رسان، هلال احمر و اورژانس بسیار در تلاش بودند، ۳۳ نفر از زنجان اعزام و به هفت تیم تقسیم شدیم و تا آخرین روز جنگ و آتش بس در تهران حضور داشتیم.

مرادخانی با بیان اینکه در جمعیت هلال احمر آمادگی بالایی داشتیم، ادامه داد: این جنگ تجربه جدیدی در میان امدادگران هلال احمر بود یک سری موارد پیش بینی نشده بود و برخی لوازم محدود بود اما با تجربه به دست آمده هم اکنون تجهیزات کامل شده و آموزش نیروهای ما سرعت گرفته است.

وی تاکید کرد: امیدواریم آرامش برقرار باشد اما پیش بینی های لازم برای هر شرایطی انجام شده و آموزش های همگانی نیز در دست انجام است هرچند این آموزش ها همواره ارایه می شد اما با وضعیت به وجود آمده آموزش های کوتاه مدت سرعت گرفته است.

مرادخانی گفت: برای امر آموزش به تمامی مساجد، ادارات، نهادها، دستگاه ها و خانواده ها ورود کرده ایم و به صورت رایگان در حال آموزش هستیم که هر روز بر شمار آموزش دیدگان افزوده می شود.

وی با اشاره به نقش مهم مردم در شرایط جنگ و بحران، افزود: در این شرایط همبستگی باعث می شود مردم بیشتر به همدیگر کمک کنند که این امر در سازندگی، امدادرسانی، آموزش و حتی حمایت های روانی نمود بسیاری دارد.

مرادخانی خاطرنشان کرد: شاید در شرایط عادی برای رسیدن به محلی باید از آژیر خودروهای امدادی استفاده کرد اما در این شرایط شاهد بودیم که حتی در بحث ترافیکی بدون آژیر مردم راه را برای خودروهای ما باز می کردند.

وی تاکید کرد: این جنگ به آموخته های ما و مردم بسیار افزود و تجربه این صحنه ها مهربانی و ایثار کردن را که نقطه قوت ایران اسلامی است بیشتر نمایان کرد به طوریکه می توان گفت ما نیاز به سلاح نداریم این وحدت و همسویی سلاح قوی ماست.

مرادخانی از عموم مردم خواست، از آموزش هلال احمر استقبال و با مربیان همکاری کنند شاید قبلا می گفتیم هر خانواده یک امدادگر باید داشته باشد اما حالا می گویم در هر خانواده تمام اعضای آن باید امدادگر باشند تا به همنوعان خود در صورت لزوم کمک کنند.

وی تصریح کرد: هر چند جنگ صحنه های دلخراشی دارد اما کنار هم بودن و همبستگی در این شرایط برای ما لذت بخش بود و از بودن در کنار هم و تلاش همگانی برای نجات همنوعان خود روحیه گرفتیم.

امدادگران زنجانی، مرهم زخم‌های میهن در میان آتش و خون

مشارکت و همبستگی مردم نقطه قوت ایران اسلامی در برابر متجاوزان است

علی قهرمانی دیگر امدادگر جمعیت هلال احمر زنجان نیز گفت: زمان زیادی است که به عنوان داوطلب در جمعیت هلال احمر فعال هستم و تمامی حوادث را شرکت کرده بودم اما از جنگ تنها خاطرات و روایات را شنیده بودم و تصور واضحی از آن نداشتم تا اینکه با شروع جنگ تحمیلی ۱۲ روزه به عینه شرایط جنگی را تجربه کردم.

وی یادآور شد: روزی که این جنگ شروع شد دو روز در زنجان درگیر بودم اما بعد از آن بنا به نیاز استان تهران به آنجا اعزام شدم، در این جنگ یک پله بعد از نیروهای نظامی و امدادی،حضور مردم در میدان بود که دشمنان آن را محاسبه نکرده بودند.

قهرمانی اظهار داشت:در این ایام، صحنه های بسیاری از شرایط جنگ تحمیلی هشت ساله تکرار شد و خانواده ها کمک کار بودند و حتی داوطلب شستن لباس امدادگران می شدند.

وی تصریح کرد: طی این ۱۲ روز خاطراتی را تجربه کردیم که هرگز از یادها نخواهد رفت، شاید برخی از آنها را تنها در کتابها خوانده بودیم، شاهد بودیم که در منطقه مسکونی در حال بمباران مردم بدون ترس و واهمه ندای الله اکبر سر می دادند و این روحیه امدادگران را دوچندان می کرد.

قهرمانی با تاکید بر اینکه حضور مردم و همبستگی آنان نقطه قوت ما بود، افزود: اقشار مختلف مردم با اتحاد و انسجام و با سرعت عمل ورود می کردند و در این جنگ تجربیات جدید و فضای جدیدی روی ما باز شد که در حال انتقال این تجربیات ذی‌قیمت به تیم های بعدی هستیم.

مردم باید از اخبار کذب و شبکه های دروغ پراکن دوری کنند چراکه جنگ روانی مخرب‌تر از جنگ نظامی است. وی خاطرنشان کرد: همبستگی و انسجام ملت حرف اول را در یک جامعه می زند که هیچ نیرویی نمی تواند جای آن را بگیرد.

قهرمانی با تاکید بر لزوم و اهمیت آموزش های امدادی، گفت: پایین آمدن آمار کشته ها از زمان زلزله بم تاکنون به دلیل آموزش هایی است که به سادگی قابل دسترس و انجام است از این جهت عموم مردم باید این آموزش ها را فرا بگیرند تا نجات بخش جان خود و دیگران باشند.

وی افزود: مرکز مشاوره ای نیز در هلال احمر زنجان دایر است که تمام کادرهای تخصص و روانپزشکان در آن خدمت رسانی می کنند و مردم می توانند با این مرکز با شماره تلفن ۴۰۳۰ تماس بگیرند و برای مقابله با استرس و نگرانی های زیاد راهنمایی شوند.

قهرمانی از مردم خواست، از فضاهای استرس زا و اخبار کذب برخی شبکه های اجتماعی دور باشند، چراکه برخی شبکه ها اخبار دروغ انعکاس می دهند که وسیله ای برای جنگ است و نباید غافل بود که جنگ روانی شدیدتر از تسلیحات نظامی عمل می کند.

امدادگران زنجانی، مرهم زخم‌های میهن در میان آتش و خون

وطن، اولین و اصلیترین اولویت ماست

امیرعباس بیات، جوانان امدادگر زنجانی حاضر در صحنه امداد و نجات مصدومان جنگ ۱۲ روزه در تهران نیز گفت: اسراییل در کنار همه جنایات در این جنگ به تعدادی از نیروهای این جمعیت نیز حمله کرد که خلاف همه قوانین و مقررات بین المللی بود.

وی یادآور شد: روز ۲۶ خرداد برای آوار برداری، جستجو و نجات به استان تهران اعزام شدیم که منطقه زیرنظر امداد رسانی ما چیتگر و پهنه غرب تهران بود.

این امدادگر اضافه کرد: در پایگاه ۲۲ چیتگر مستقر بودیم که اعلام حادثه شد بلافاصله تیم های ارزیاب و تجسس اعزام شدند و اولین تیم که به صحنه رسید ما بودیم،متاسفانه به شهرک شهید باقری سه راکت برخورد کرده بود که بچه ها برای انجام عملیات جلو رفتند که دوباره منطقه مورد اصابت قرار گرفت و دستور تخلیه صادر شد.

بیات اظهار داشت: در حمله مجدد ما عقب کشیدیم اما دو نفر از امدادگران که در صحنه بودند در مقابل چشمانمان به شهادت رسیدند و یک دستگاه آمبولانس هلال احمر نیز تخریب شد.

وی تاکید کرد: ما امدادگران سالها آموزش دیده ایم که در چنینی روزهایی به داد کشور و مردم آسیب دیده برسیم، در رسانه ها راجع به جنگ تحمیلی هشت ساله شنیده بودیم و این سوال بود که چطور می شود نوجوانان از خانواده و زندگی خود برای کشورشان بگذرند و به خط مقدم بروند تا اینکه در این جنگ ۱۲ روزه احساس کردم که وطنم مثل مادرم است و اگر حادثه ای برای آن پیش بیاید خود را موظف می دانم در هر نقطه ای که لازم باشد حضور یابم و هر آنچه از دستم برمی آید انجام دهم.

بیات تاکید کرد: به رغم وقایعی که در چند روز جنگ شاهد آن بودیم، اگر چنین شرایطی تکرار شود و شدیدتر هم باشد من اولین نفری خواهم بود که برای امدادرسانی می شتابم چراکه کشورم و خاک وطنم همواره اولویت من بوده و خواهد بود.

امدادگران زنجانی، مرهم زخم‌های میهن در میان آتش و خون

نسل جدید بی سیم‌های هلال احمر زنجان برای اولین بار طی جنگ ۱۲ روزه استفاده شد

مدیرعامل جمعیت هلال‌ احمر استان زنجان گفت: حضور تمامی داوطلبان، همکاران و گروه‌های جهادی در پی حملات وحشیانه رژیم صهیونی مایه دلگرمی‌ بود و از جنگ باید عبرت گرفت و همدلی و اقدامات صورت گرفته را مستند کرد.

حکمت الله هاشمی با تبریک پیروزی نیروهای دلاور و غیور جمهوری اسلامی ایران در برابر رژیم کودک‌کش و غاصب صهیونیستی و نیز تبریک و تسلیت شهادت پاسداران، دانشمندان و شهدای امدادگر در پی حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی، افزود: حضور پررنگ جوانان، امدادگران، داوطلبان، گروه‌های جهادی و کارکنان در این جنگ، مایه دلگرمی‌بود چون همه نیروهای داوطلب، همکاران و معاونت‌ها پای کار بودند و از مسائل خاص و حاشیه‌ای دور ماندیم و همدلی و انسجام، رمز موفقیت ما بود.

وی ادامه داد: نقاط قوت و ضعفی داریم که باید به مرور زمان آنها را برطرف کنیم چون بحران زمانی ایجاد می‌شود که آمادگی نداشته باشیم و زیرساختی وجود نداشته باشد بنابراین از این جنگ باید عبرت بگیریم و مستندی تهیه کنیم تا برای نسل آینده بازگو شود که خوشبختانه این جنگ، موجب همدلی و وفاق مردم ایران شد.

مدیرعامل جمعیت هلال‌ احمر استان زنجان با بیان اینکه هلال‌ احمر باید در شهرستان‌های استان از نظر زیرساخت‌ها، تجهیزات و نیروی انسانی تقویت شود،‌گفت: نسل جدید بی‌سیم‌های پی او سی هلال‌ احمر زنجان که دارای هفت لایه امنیتی است، برای اولین بار در کشور افتتاح شد و در این بحران به خوبی مورد استفاده قرار گرفت.

وی همچنین با اشاره به کمبود خودرو و آمبولانس در هلال‌ احمر زنجان گفت:‌ با استفاده از ظرفیت خانه‌های هلال، فرصت طلایی ایجاد شد و خودروها و موتورهای آفرود خانه‌های هلال با جمعیت هلال احمر همکاری مؤثری در راستای خدمت‌رسانی به مردم داشتند همچنین در پی حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به کشورمان، ۹ تیم تخصصی و نجات فنی به همراه تیم آنست (سگهای جستجو و نجات) جهت امدادرسانی به مردم حادثه دیده به تهران اعزام شدند.





آخرین خبر زنجان در اینستاگرام :
https://instagram.com/zanjan_today