ذخایر راهبردی محصولات غذایی در قم افزایش یافت

ایرنا/ سرپرست سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: با تدابیر اندیشیده شده در جریان تجاوز اسرائیل به کشورمان، نیاز بازار استان به مواد غذایی بیشتر از طریق بالا بردن میزان تولید محصولات در واحدهای فعال بخش کشاورزی تامین شد و به همین دلیل سطح ذخایر راهبردی در قم نهتنها کاهش پیدا نکرد، بلکه افزایش نیز یافت.
سجاد چهرگانی در این رابطه بیان کرد: ما در جریان تجاوز رژیم صهیونیستی، برای پاسخگویی به افزایش تقاضای محصولات غذایی در بازار استان، تغییر فرآیند تولید را در دستور کار قرار دادیم و تلاش کردیم با گسترش عرضه از محل افزایش تولید، بازار را مدیریت کنیم که به لطف الهی این کار در بهترین حالت ممکن اتفاق افتاد و مردم استان هیچ کمبودی را حس نکردند.
وی افزود: در جریان اجرای این برنامه، چون افزایش تولید ملاک قرار گرفت، نهتنها ذخایر راهبردی استان کاهش پیدا نکرد بلکه بیشتر نیز شد و ما توانستیم با همکاری و تلاش بهرهبرداران بخش کشاورزی استان علاوه بر تامین نیاز بازار قم، مازاد تولید در بسیاری از محصولات غذایی همچون گوشت قرمز و تخممرغ را در این شرایط سخت به سایر استانهای کشور صادر کنیم.
وی ادامه داد: استان قم از همان ساعتهای نخستین آغاز تجاوز دشمن برنامههای گسترده و منسجمی را برای تدارک و تامین نیازهای مردم درنظر گرفت و به همین دلیل توانست در بخشهای مختلف حس امنیت روانی را برای مردم ایجاد کند، در همین رابطه سهمیه آرد نانواییهای استان افزایش پیدا کرد و شرایطی به نحوی پیش رفت که همه نانواییها حتی آنهایی که به هر علت غیر فعال شده بودند، به چرخه فعالیت بازگشتند و به صورت حداکثری به نیاز مردم پاسخ دادند.
چهرگانی گفت: نکته قابل توجه دیگر در این خصوص میزبانی استان از جمعیت غیر بومی قابل توجهی بود که در این ایام به قم آمده بودند، به لطف الهی با تدابیر اندیشیده شده، بازار استان با وجود این شرایط نیز به خوبی مدیریت و همه نیازهای مردمی بومی و غیر بومی بدون هیچ گونه کمبودی تامین شد.
وی بیان کرد: در خصوص تدارک و تامین محصولات مورد نیاز هیاتهای مذهبی استان نیز به خصوص در بحث برنج و شکر اقدامهای لازم انجام و به میزان ۲ برابر سال گذشته تخصیص اقلام صورت گرفتهاست، البته در این زمینه به دلیل افزایش تقاضا مسائلی وجود دارد که به دنبال رفع آن هستیم.
وی ادامه داد: به طور کلی بازار استان قم در شرایط مطلوب و باثباتی قرار دارد و همه مسئولان و بهرهبرداران بخش کشاورزی استان در راستای تامین امنیت غذایی مردم، فعالیت خود را گسترش دادند تا سطح تولید محصولات افزایش یابد و در این خصوص شاهد یک حرکت جهادی هستیم.
گفتنی است بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۰۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند به نحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.
به گزارش ایرنا، بامداد جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ در پی حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به ایران جمعی از فرماندهان ارشد نظامی، دانشمندان و افراد غیر نظامی به شهادت رسیدند و به این ترتیب جنگ تحمیلی آغاز شد.
طبق اعلام رسمی، سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سرلشکر پاسدار امیرعلی حاجیزاده فرمانده هوافضای سپاه پاسداران، سرلشکر پاسدار غلامعلی رشید فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا، سردار کاظمی رئیس سازمان اطلاعات سپاه، سردار علی شادمانی، سردار محمد سعید ایزدی، سردار داوود شیخیان فرمانده پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران، محمد مهدی طهرانچی، فریدون عباسی، سیدامیر حسین فقهی، عبدالحمید مینوچهر، محمدرضا ذالفقاری و مطلبیزاده از چهرههای صاحب نامی بودند که در جنایت رژیم صهیونیستی به کشورمان به شهادت رسیدند.
ایالات متحده آمریکا هم بعد از مشاهده زمین گیر شدن رژیم صهیونیستی در ادامه تجاوز به ایران، بامداد روز یکشنبه (یکم تیرماه) رسما وارد این تجاوز شد و به سه مرکز هستهای فردو، نطنز و اصفهان تجاوز کرد. با این حال و بعد از ۱۲ روز تجاوز دشمن به کشورمان و پاسخهای کوبنده نیروی مسلح ایران به شرارتهای آن، از صبح سهشنبه (سوم تیرماه) رژیم صهیونی مجبور به پذیرش آتشبس شد. تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک ایران اسلامی و جنگ ۱۲ روزه، با سربلندی مردم و نیروهای مسلح کشورمان پایان یافت، جنگی که دشمن صهیونی بر ما تحمیل کرد اما بار دیگر اتحاد و همدلی مردم ایران را به نمایش گذاشت و همین یکدلی و انسجام، پیروزی را برای ایران رقم زد.