سرمایهگذاری ۲۱۵ میلیارد ریالی برای تکمیل سه پروژه اربعین در دهلران

ایرنا/ فرماندار ویژه دهلران از اختصاص ۲۱۵ میلیارد ریال برای تکمیل سه مجتمع خدماتی اربعین در این شهرستان خبر داد و گفت که عملیات اجرایی این پروژهها با هدف تقویت زیرساختهای پذیرایی و رفاهی زائران در شهر دهلران، سهراهی موسیان و دشت عباس بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
مراد یگانه روز چهارشنبه در نشست ستاد اربعین شهرستان دهلران ضمن تسلیت ایام محرم و گرامیداشت یاد شهدای اخیر کشور در تجاوز رژیم صهیونیستی، با اشاره به پیشرفت ۹۵ درصدی مجتمع خدماتی اربعین شهر دهلران، اظهار کرد که برای ساخت این مجموعه تاکنون ۸۵ میلیارد ریال از محل اعتبارهای اربعین هزینه شده است.
وی در تشریح جزئیات پروژه دوم، تصریح کرد که مجتمع خدماتی دشت عباس نیز با مساحت یکهزار مترمربع و صرف هزینه ۸۰ میلیارد ریال، به پیشرفت ۹۵ درصدی رسیده و در مراحل پایانی قرار دارد.
فرماندار دهلران همچنین به تأمین زمین و آغاز عملیات اجرایی پروژه مجتمع سهراهی موسیان اشاره کرد و گفت: تسریع در روند ساخت و آمادهسازی بخشی از این مجموعه برای ایام اربعین در دستور کار قرار دارد و برای این پروژه ۵۰ میلیارد ریال اعتبار پیشبینی شده است.
یگانه از تشکیل ۱۱ کمیته تخصصی اربعین در شهرستان دهلران خبر داد و افزود: همه ادارات عضو ستاد اربعین به ویژه دستگاههای خدماترسان باید با همافزایی و برنامهریزی، نسبت به تقویت زیرساختها و شتاب در ارائه خدمت به زائران اقدامات لازم را انجام دهند.
وی بر لزوم آغاز تبلیغات محیطی توسط دستگاههای خدماترسان و شهرداریها در سطح شهرها برای ایام اربعین تأکید کرد و از اداره راهداری و حملونقل جادهای خواست اقدامات لازم را در این زمینه مدنظر قرار دهند.
فرماندار دهلران همچنین با اشاره به پروژههای راهسازی شهرستان، گفت: تاکنون ۱۳ کیلومتر از مسیر چهارخطه شدن جاده دهلران به اندیمشک شامل یک قطعه ۱۰ کیلومتری حد فاصل روستای «نهر عنبر» تا منطقه «چیخاب» و یک قطعه ۱.۵ کیلومتری در نصریان به بهرهبرداری رسیده که برای این پروژهها، بیش از یکهزار و ۴۰۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری شده است.
یگانه تصریح کرد: ۲۵ کیلومتر از مسیر چهارخطه دهلران به مهران و اندیمشک نیز در دو ماه آینده با اعتبار ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال زیر بار ترافیک میرود.
وی بیان کرد که همچنین سه قطعه دیگر از این مسیر شامل بخشهای «چالاب» تا «چنگوله»، «چنگوله» تا «زعفرانیه» و «پل میمه» تا دهلران بهزودی با اعتبار ۱۰ هزار میلیارد ریال به مناقصه گذاشته میشود.
فرماندار دهلران با تاکید بر همکاری و تعامل بین اصناف، بازاریان و دستگاههای اجرایی با موکبداران، افزود: در ایام اربعین از حفاریهای جدید در شهر خودداری شود.
تأمین نان، آمادهسازی مساجد و حسینیهها، تأمین سوخت و همکاری بخشداریها و دهیاریها برای ارائه خدمات به زائران نیز از دیگر تأکیدات فرماندار دهلران بود.
امام جمعه دهلران نیز در این نشست، با تسلیت ایام محرم، گفت: سال گذشته ۳۰ موکب دارای مجوز در شهرستان فعال بود و دهلران به عنوان یکی از پر رفتوآمدترین مسیرهای زائران اربعین، نیازمند حمایت و توجه ویژه مسئولان ملی و استانی است.
حجتالاسلام سید محسن موسوی با قدردانی از نیروهای امنیتی برای برقراری نظم و امنیت در ایام اربعین، خواستار اختصاص بودجه متناسب با حجم تردد زائران و ارائه خدمات مطلوبتر به آنان شد.
امام جمعه دهلران توجه به تجهیز نمازخانههای بینراهی، استراحتگاهها، سرویسهای بهداشتی، نصب تابلوهای راهنمای زائرین، استفاده از ظرفیت مساجد و حسینیهها، تأمین آب شرب، پشتیبانی استان اصفهان از ستاد اربعین شهرستان، تأمین نان مورد نیاز، خدمات بهداشتی-درمانی و برنامهریزی برای جادهها را از مطالبات اصلی مردم و خادمان اربعین دهلران برشمرد.
دهلران در فاصله ۲۲۰ کیلومتری از مرکز استان ایلام قرار دارد.
این شهرستان مرزی در مسیر اربعین بین شهرستانهای اندیمشک در استان خوزستان و مهران و تردد میلیونی زوار عتبات عالیات در طول سال قرار داشته که نقش مهمی در راستای استقبال و پذیرایی از زائران اباعبدالله الحسین(ع) دارد.