نماد آخرین خبر

استفاده از روش‌های آبیاری نوین کلید مدیریت بهینه آب در کشاورزی است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
استفاده از روش‌های آبیاری نوین کلید مدیریت بهینه آب در کشاورزی است

ایرنا/ رییس مجمع نمایندگان استان مرکزی گفت: استفاده از روش‌های آبیاری نوین یکی از راهکارهای مؤثر در مدیریت بهینه مصرف آب در کشاورزی به شمار می‌آید. این روش‌ها با افزایش کارایی و کاهش هدررفت آب، نه تنها به حفاظت از منابع آبی کمک می‌کنند بلکه بهره‌وری تولید را نیز بهبود می‌بخشند.

در جلسه شورای هماهنگی مدیران عامل صنعت آب و برق استان مرکزی با اشاره به بحران جدی آب در استان افزود: با پیاده‌سازی این شیوه‌ها، کشاورزان می‌توانند به شیوه‌ای پایدارتر و اقتصادی‌تر به کشت محصولات بپردازند و از تأثیرات منفی کمبود آب جلوگیری کنند.

وی ادامه داد: به‌کارگیری راهکارهای جدید در بخش شرب، مانند جداسازی آب شرب و بهداشتی، می‌تواند به افزایش کیفیت و بهبود بهداشت آب مصرفی کمک کند.

رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی اظهار کرد: صنایع باید به سمت استفاده از پساب‌ها و آب‌های غیرقابل شرب حرکت کنند تا ضمن کاهش فشار بر منابع آب شیرین، به پایداری محیط زیست کمک کنند، استفاده بهینه از پساب‌ها نه تنها می‌تواند به بهبود کیفیت آب در دسترس کمک کند، بلکه باعث کاهش نیاز به استخراج منابع جدید آب نیز می‌شود.

ابراهیمی افزود: اکنون در مقطع بسیار حساسی قرار داریم و بحران آب یک واقعیت انکارناپذیر است که عبور از این شرایط تنها با همدلی، برنامه‌ریزی و اراده جدی امکان‌پذیر است.
حل بحران آب با تغییر رفتار در بخش‌های مختلف به ویژه کشاورزی

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: بحران آب تنها با تغییر رفتار و تصمیمات جدی در بخش‌های مختلف بویژه کشاورزی حل خواهد شد.

سیدمحمد جمالیان، با اشاره به وضعیت نگران‌کننده منابع آبی استان مرکزی، تأکید کرد: ما دائماً از بحران آب صحبت می‌کنیم، اما میان سخنان ما و اقدامات عملی فاصله زیادی وجود دارد.

وی بیان کرد: ادامه کشاورزی سنتی بدون توجه به الگوی کشت مدرن و بهینه، مشکلات متعددی را در زمینه استفاده از منابع آب به وجود آورده است. این بی‌توجهی منجر به بحران آب جدی‌تری شده و به ویژه در مناطق خشک و نیمه‌خشک، تأثیرات منفی زیادی را به بار آورده است.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ایجاد برنامه‌های کشت بر اساس نیازهای آبی، نوع خاک و آب و هوای منطقه. استفاده از گیاهان مقاوم به خشکی و کاهش کشت محصولات آب‌بر و پیاده‌سازی روش‌های آبیاری مدرن مانند آبیاری قطره‌ای و استفاده از حسگرها برای اندازه‌گیری رطوبت خاک، می‌تواند مصرف آب را به میزان قابل‌توجهی کاهش دهد.

جمالیان اضافه کرد: تا زمانی که در استان و کشور کشت‌های آب‌بر ادامه دارد، نمی‌توان انتظار داشت مردم باور کنند که در بحران آب به سر می‌بریم بنابراین رفتار ما در حوزه کشاورزی باید نشان دهد که بحران را جدی گرفته‌ایم.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از روند جلسات مرتبط با مدیریت آب گفت: جلسات نباید صرفاً محلی برای بیان مشکلات باشد و باید راهکارهای کارشناسی و مدون از سوی متولیان امر ارائه شود.

جمالیان افزود: اکنون زمان تصمیم‌گیری‌های جدی و محکم است و ما باید در حوزه کشاورزی تصمیمات شجاعانه و کارشناسی‌شده اتخاذ کنیم تا هم منابع آبی حفظ شود و هم معیشت کشاورزان به خطر نیفتد.

راه نجات آب از مسیر مدیریت آب کشاورزی می‌گذرد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی، با اشاره به شرایط نگران‌کننده منابع آبی استان گفت: راه نجات آب در استان مرکزی از مسیر مدیریت آب کشاورزی می‌گذرد.

حسین اسدی افزود: حدود ۹۱ درصد منابع آبی استان مرکزی در بخش کشاورزی مصرف می‌شود و اگر نتوانیم این بخش را ساماندهی کنیم، بحران آب ادامه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه وضعیت ذخایر آبی استان خوب نیست، افزود: امسال پنجمین سال خشکسالی را پشت سر می‌گذاریم و متأسفانه حدود ۴۰ درصد کاهش بارندگی در استان ثبت شده است.

وی خاطرنشان کرد: سدهای کمال صالح و الغدیر در وضعیت بحرانی قرار دارند و گرمای زودرس هم مزید بر علت شده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای مرکزی اضافه کرد: اکنون در ماه محرم نیز قرار داریم که به دلیل فعالیت هیأت‌ها و تکایا، مصرف آب افزایش یافته است.

اسدی افزود: هرچند صرفه‌جویی در همه بخش‌ها ضروری است، اما مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی اهمیت ویژه‌ای دارد و بدون اصلاح الگوی کشت و تغییر روش‌های آبیاری، نمی‌توان بر بحران فائق آمد و این موضوع جز با اطلاع‌رسانی گسترده و مشارکت جدی کشاورزان و مردم محقق نخواهد شد.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای مقابله با تنش آبی در استان گفت: برق پنج هزار و ۸۰۰ حلقه چاه کشاورزی سال گذشته در فصل غیرزراعی قطع شد.

مدیرعامل آب منطقه‌ای مرکزی گفت: همچنین لایروبی ۸۰ کیلومتر از رودخانه‌ها در بالادست سدهای الغدیر و کمال صالح انجام گرفته است.

اسدی افزود: بازطراحی بارج شناور برای استفاده از حجم مرده سد کمال صالح، اخذ مجوز حفر ۳۰ حلقه چاه در اطراف شهر اراک و مطالعه انتقال آب از حوزه‌های مجاور از دیگر اقدامات مهم در راستای عبور از تنش آبی در دو شهر اراک و ساوه بوده است.

وی خاطرنشان کرد: حل بحران آب بدون مشارکت همگانی امکان‌پذیر نیست. همه مردم نسبت به آب مسئولیت شرعی، قانونی و اجتماعی دارند و باید در حفظ و استفاده صحیح از این سرمایه حیاتی تلاش کنند.

آب مورد نیاز استان مرکزی از ۲ سد کمال‌صالح و الغدیر، ۷۲۶ حلقه چاه، ۴۲ رشته چشمه و ۲۶ رشته قنات تامین می‌شود و در بخش شهری ۳۳۷ هزار مشترک و در روستاها ۱۶۹ هزار مشترک وجود دارد.





آخرین خبر استان مرکزی در اینستاگرام :
https://instagram.com/markazi_today