تداوم رونق و توسعه صنعتی در سیستان و بلوچستان

ایسنا/ مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به اتفاقات اخیر در کشور دشمن نباید تصور کند که فعالیتهای ما متوقف شده است؛ سرمایهگذاری، تولید و توسعه همچنان در کشور در حال انجام است.
داوود شهرکی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان بیان کرد: اگر ما مفهوم صنعتی بودن را در تعدد کارخانه بدانیم نمی توانیم بگوییم سیستان و بلوچستان ، استان صنعتی است ولی اگر مفهوم صنعتی بودن را در تاثیرگذاری صنایع در کشور بدانیم می توانیم سیستان و بلوچستان را استانی صنعتی بدانیم.
وی با اشاره به اینکه سیستان و بلوچستان به عنوان قطب شیلات کشور شناخته می شود، افزود: استان ما با تولید ۲۰۰ میلیون قوطی کنسرو در سال ، بیش از ۳۰ درصد نیاز کشور را تامین می کند و برندهای برتر تولید کنسرو ایران در اینجا واقع هستند.
وی بیان کرد: ۸۰ درصد تور ماهیگیری مورد نیاز کشور، تولید ۱۵ درصد سم آفات بخش کشاورزی، تامین بخشی از سیمان کشور، تامین ۲۰ درصد نیاز صنعت ریلی کشور در این استان انجام می شود.
شهرکی در ادامه در خصوص واحدهای صنعتی استان افزود: هزار و ۱۱۵ واحد صنعتی پروانه دار در استان داریم که حدود هزار و بیست واحد فعال و صد واحد غیر فعال هستند. همچنین به دنبال این هستیم که بخشی از واحدهایی که در سال های قبل موجودیت خودشان را از دست دادند و دیگر ماهیت تولید ندارند را مجدد از طریق تغییر کاربری ساماندهی کنیم تا به شکل دیگر احیا شوند.
وی در ادامه اضافه کرد: برخی از واحد های غیر فعال را به گونه ای احیا کردیم تا بخشی از ضعف و کمبودهای استان را برطرف کند. برای مثال حدود ۳۷ جواز انبارداری از تغییر کاربری واحدهای غیر فعال با هماهنگی محیط زیست و بهداشت و درمان برای رفع نیازهای مردم استان صادر کردیم.
وی بیان کرد: در حوزه صنعت حدود ۹۰ واحد غیر فعال داریم که امسال فعال کردن ۲۰ واحد آنها در دستور کار قرار دارد تا آن ها را به چرخه تولید بازگردانیم و همچنین در حوزه معدن ۵۲۵ پروانه معدنی داریم که ۴۰ درصد آنها مواد معدنی و فلزی ، ۵۰ درصد مصالح ساختمانی و کمتر از پنج درصد طرح های عمرانی تامین کننده نیاز پروژه های راه آهن و ... است.
وی با توجه به اینکه استان سیستان و بلوچستان حدود ۷ درصد از ذخایر معدنی کشور را تامین می کند، گفت: مجموع ذخایر معدنی شناسایی شده استان حدود ۳.۵ میلیارد تن است. همچنین استان ما دارای مواد معدنی است که در نقاط دیگری از کشور وجود ندارد مثل فلز آنتی مال که هم کارخانه و هم معدن آن در استان سیستان و بلوچستان است.
مدیرکل اداره صنعت ، معدن و تجارت استان در خصوص معادن طلا و ذخایر تیتانیوم نیز گفت: حدود ۵۰ تن طلای شناسایی شده در استان داریم که تلاش می شود ۱۰ تن دیگر تا پایان سال شناسایی شود . همچنین سیستان و بلوچستان بعد از استان کرمان، دومین استان ذخایر تیتانیوم با حدود ۵۰ میلیون تن است.
شهرکی از وجود کارخانههای فعال مس در استان نیز خبر داد و گفت: حدود سه هزار تن مس خالص در حال تولید در منطقه اومار واقع در شمال استان وجود دارد و همچنین یک کارخانه مس با حدود ۴۵ هزار میلیارد تن در حال احداث است.
وی افزود: در حوزه بازرگانی حدود ۶۰ هزار پروانه صنفی داریم که سالانه ۶ هزار پروانه صنفی جدید صادر می شود که حداقل ۲۰ درصد این واحدها تولیدی هستند و همچنین ۷۵ هزار کارت مبادلات مرزی معتبر نیز در استان داریم.
شهرکی تصریح کرد: سال قبل حدود ۲۳۰۰ میلیون دلار صادرات و همین میزان هم واردات داشتیم که تامین کننده نیاز استان بودند. همچنین سهم صادرات از گمرکات خود استان ۳۸۰ میلیون دلار بوده است که می خواهیم این رقم را امسال به ۴۵۰ میلیون دلار افزایش بدهیم.
وی بیان کرد: در حوزه جواز تاسیس به دنبال این هستیم که۳۲۰ جواز تاسیس جدید در بخش های مختلف اقتصادی، صنایع و معدن صادر کنیم که حدود ۸۰ مجوز تاکنون صادر شده است.
مدیرکل اداره صنعت ، معدن و تجارت استان در خصوص مناطق اکتشافی نیز گفت: امسال حداقل دو مرحله مزایده مناطق اکتشافی را خواهیم داشت که ۵۰۰ محدوده اکتشافی اعم از پروانه اکتشافی و گواهی کشف طی مزایده واگذار خواهد شد. همچنین پیش بینی ما این است که امسال بتوانیم ۳۰ گواهی کشف مواد معدنی صادر کنیم که حداقل سه مورد آن طلا است تا ظرفیت طلای استان را به حدی برسانیم که ارزش اقتصادی ایجاد کند.
شهرکی در ادامه بیان کرد: امسال می خواهیم حدود ۶۵۰۰ واحد صنفی جدید در استان ایجاد کنیم و همچنین به دنبال ایجاد هیئت های تجاری با کشورهای همسایه هستیم .
وی افزود: از جمله اقدامات دیگر جواز دانش بنیان ، فنی و مهندسی و تغییر توسعه است و برای شناسایی نیازهای صنعتی استان با دانشگاه ها قرارداد هایی را امضا کرده ایم . همچنین ایمنی ، سلامت و آموزش نیروها در دستور کار قرار دارد تا بتوانیم آسیب هایی که ناشی واحدهای ناایمن هست را به حداقل برسانیم.
وی در ادامه اضافه کرد: همچنین امسال بهره برداری طرح هایی مثل افتتاح کارخانه بافت بلوچ، تولید کاشی، تولید مشتقات دارویی، تولید پودر خوراکی و محصولات ناشی از جلبک و سرمایه گذاری در حوزه توربین بادی سیستان در دستور کار قرار دارد. یکی دیگر از اقدامات ما نظارت بر بازار است که سعی کردیم امسال نظارت به صورت سیستمی از طریق سامانه ۱۲۴ با همکاری مردم صورت بگیرد.
وی در پایان با اشاره به وضعیت معیشت مرزنشینان گفت: به دنبال این هستیم که زیرساخت های صادرات را در مرز توسعه بدهیم تا مردم مرزنشین از واردات و صادرات کالاها منتفع شوند.