اشک بر حسین(ع)، بغض برای وطن؛ محرم نسل فردا

ایرنا/ بوی گلاب، سربندهای مشکی، چشمهایی خیس و دستهای کوچک؛ کودکانی که هنوز دنیا را کامل ندیدهاند، اما برای حسین(ع) گریه میکنند و برای وطن، بغض در گلو دارند.
در کوچههایی که هنوز بوی اشک و عطر گلاب میدهند، صدای کودکان با نوحههای قدیمی درهمآمیخته و بغضهای کودکانه، رنگ وطن گرفته است.
اینجا خراسان شمالی است؛ جایی که محرم نه فقط یک ماه، بلکه یک عهد است و نسل فردا، اشک بر حسین(ع) میریزد و برای شهیدان وطن، بغضی آتشین در سینه دارد.
محرم که از راه میرسد، لباس مشکی کوچکترها زودتر از بزرگترها آماده میشود و سربندهای «یا حسین(ع)»، «یا زهرا(س)» و «یا علیاصغر(ع)» بر پیشانیهای کودکانه بسته میشود و چشمهای معصومی که شاید هنوز درس کربلا را کامل نیاموختهاند، با اشک و اندوه، عاشورا را زندگی میکنند.
اما امسال حالوهوای محرم در خراسان شمالی متفاوت است و کودکان و نوجوانانی که سال گذشته در کنار خانوادههایشان در عزای حسین(ع) میگریستند، حالا برخیشان در قابهای عکس کنار میدانها آرام گرفتهاند؛ شهیدانی از نسل تازه، قربانیان حمله ناجوانمردانهای که خاک ایران را هدف گرفت.
گره خوردن محرم با شهادت کودکان وطن
در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بجنورد، مراسمی برگزار شد که اشک را از چشمان بسیاری جاری کرد.
کودکان و نوجوانان خراسانی در کنار مادرانشان گرد آمده بودند تا هم برای امام حسین(ع) عزاداری کنند و هم یاد کودکان شهید ۱۲ روز جنگ اخیر را گرامی بدارند.
محرم امسال برای این بچهها فقط روایت کربلا نیست؛ روایتی است از درد امروز، از خون همسنوسالهایشان، از ترس شبانه و داغی که هنوز بر دلها تازه است.
آنها در کنار هم نوحه خواندند، قصههای عاشورا را شنیدند، نقاشی کشیدند و برای شهدا اشک ریختند و با دستهای کوچکشان چای دادند، گلاب پاشیدند و دلهای بزرگی از جنس فهم و غیرت را به نمایش گذاشتند.
صدای کودکانه، پیام بزرگ
علی رشیدی، نوجوان بجنوردی، با صدایی لرزان اما مصمم نوحه میخواند. میگوید: آمدهایم تا بگوییم ما هم هستیم. ما ادامهدهنده راه کودکان شهیدی هستیم که دیگر نیستند. ما اجازه نمیدهیم خونشان فراموش شود.
آتنا ایزانلو، دختری ۱۲ ساله که لباس مشکیاش به سختی قدش را پوشانده، با افتخار از حضور در این مراسم میگوید: شهید علیاصغر(ع) کوچک بود، ولی بزرگترین شهید کربلاست. بچههایی که در جنگ اخیر شهید شدند هم مثل او بودند. ما باید یادشان را زنده نگه داریم.
محرم، میدان تربیت نسل مقاوم
کارگاههای فرهنگی و ادبی در حاشیه مراسم برگزار شد. بچهها نقاشی کشیدند، با اشعار عاشورایی آشنا شدند، قصه زینب(س) را شنیدند و با مفاهیم ایثار، ظلمستیزی و وفاداری آشنا شدند.
مربیان کانون پرورش فکری میگفتند که محرم، بهترین فرصت برای تربیت نسلی است که بداند دفاع از حق، از کودکی آغاز میشود.
کودکانی که امروز در کنار هم گریستند و همنوا شدند، همانهایی هستند که فردا در برابر دشمن خواهند ایستاد.
آنها با زبان ساده و صادقشان، پیام بزرگی را منتقل کردند؛ اینکه اگرچه قدشان کوتاه است، اما فهمشان بلند است، دلشان روشن است و مسیرشان حسینی.
محرم تمام میشود، اما این بچهها، این اشکها، این سربندهای کوچک، ادامه دارند. آنها پیام کربلا را از دل تاریخ برداشتهاند و آن را با روایت شهدای دیروز و امروز آمیختهاند. اشک بر حسین(ع)، بغض برای وطن؛ این خلاصه محرم نسل فرداست.