جامعه ایران در جنگ اخیر هوشمندانه عمل کرد

ایرنا/ جامعه شناس و کارشناس مسائل ایران، واکنش جامعه مدنی ایران به تجاوزگری رژیم صهیونی به کشورمان را هوشمندانه خواند و گفت: مردم ایران در پی حملات ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی و آمریکا، طرحی نو و معنیدار از خود نشان داد.
حسین بشیری گیوی در تحلیل نوع کنشگری جامعه مدنی ایران و پیامدها و آثار این جنگ تحمیلی اخیر رژیم متجاوز صهیونیستی و آمریکای جنایتکار به کشورمان افزود: در این واقعه که ابعاد مختلفی داشت، کنشگری جامعه مدنی ایران منحصربفرد بود و بسیاری از تحلیل گران داخلی و خارجی را کیش و مات کرد.
وی بیان کرد: برخی تحلیل گران معتقد بودند که با شلیک یک گلوله به سمت ایران، مردم به خیابانها میریزند و برای کشورهای خارجی حمله کننده فرش قرمز پهن میکنند، در حالی که در این حمله، مردم ایران با هوشمندی عکس این پیشبینی عمل کرده و جامعه به سمت انسجام داخلی رفت.
این جامعهشناس، روزنامهنگار و تحلیلگر مسائل سیاسی اضافه کرد: جامعه مدنی ایران با پرهیز از عمل بر اساس نقشههای دشمنان این کشور، حمله خارجی به موطن و سرزمین خود را به شدت محکوم و همبستگی اجتماعی را معنا کرد.
وی نشان دادن استحکام و انسجام اجتماعی در پی تجاوزگری ۱۲ روزه آمریکا و رژیم صهیونیستی را نشانه هوشمندی و پویایی جامعه مدنی ایران دانست و تاکید کرد: جامعه مدنی ایران با اعتقاد به تکثر و وجود جریان موافق، مخالف و منتقد در داخل کشور، معتقد است که این نیروها، باید در یک روند دموکراتیک می خواهند نابسامانیها را سامان دهند و در این راه هزینه هم می دهند.
بشیری گیوی همچنین گفت: جامعه مدنی ایران به خوبی میداند که تجاوز کشورهای خارجی به خصوص صهیونیستها به کشورمان، برای ایران دموکراسی نمیآورد و به همین جهت در شرایط خطیر جنگ ۱۲ روزه، با هوشیاری و هوشمندی عمل کرد و با نشان دادن همبستگی اجتماعی، کاری کرد که دشمنان از این شرایط سوءاستفاده کنند.
وی با اشاره به تلاش دو طیف سلطنتطلبان و برخی تندروهای داخلی از شرایط به وجود آمده بعد از تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران اظهار کرد: اقدامات و مواضع این دو طیف، افکار عمومی جامعه را به شدت جریحهدار کرده است.
این جامعه شناس اردبیلی بیان کرد: زمانی که ایران زیر بمب و موشک دشمنان بود، رضا ربع پهلوی از جنگ و تجاوز دشمنان این کشور حمایت کرد و شاه خودخوانده که سال هاست در آرزوی سلطنت به سر می برد، حتی در زمان بمباران مردم ایران هم، در توهم قدرت خیالی خود بود.
وی دلسوزی ظاهری و قدرت طلبانه و نیز توهم محبوبیت را نشان دهنده عدم شناخت وی از روحیات مردم ایران دانست و اضافه کرد: برخی تندروهای داخلی نیز که آن روی سکه سلطنتطلبان هستند، با به کارگیری عبارتهای ناپسند مشغول تولید ادبیاتی بودند که لایق خودشان بود ولی جامعه ایران، طعنههای این افراد را هم تحمل کرد تا چهره واقعی آنها برای همه ایرانیان نمایان شود.
این روزنامه نگار و تحلیلگر مسائل سیاسی اظهار کرد: جامعه مدنی هوشیار و هوشمند ایران همچنان که از تفکر پوسیده سلطنتطلبی عبور کرده، نسخه تندروهای داخلی را هم خواهد پیچید.
وی ادامه داد: جامعه مدنی ایران از تجربیات ۱۰۰ سال اخیر یعنی تاریخ پرتحول معاصر، درسهای مهمی را آموخته و درصدد است تا ایران را به سرزمینی باشکوه و کشوری بهتر از همیشه تبدیل کند و این امر مهم را با آرامش دنبال میکند.
بامداد روز جمعه ۲۳ خردادماه، با آغاز حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به تهران و تعدادی از شهرهای ایران، شماری از فرماندهان نظامی، دانشمندان و مردم غیرنظامی به شهادت رسیدند و به این ترتیب جنگ تحمیلی آغاز شد.
طبق اعلام رسمی، سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سرلشکر پاسدار امیرعلی حاجیزاده فرمانده هوافضای سپاه پاسداران، سرلشکر پاسدار غلامعلی رشید فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا، سردار کاظمی رئیس سازمان اطلاعات سپاه، سردار علی شادمانی، سردار محمد سعید ایزدی، سردار داوود شیخیان فرمانده پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران، محمد مهدی طهرانچی، فریدون عباسی، سید امیرحسین فقهی، عبدالحمید مینوچهر، محمدرضا ذالفقاری و مطلبیزاده (دانشمندان هستهای) از چهرههای صاحبنامی بودند که در جنایت رژیم صهیونیستی به کشورمان به شهادت رسیدند.
ایالات متحده آمریکا هم بامداد روز یکشنبه (یکم تیرماه) به سه مرکز هستهای فردو، نطنز و اصفهان تجاوز کرد.
بعد از ۱۲ روز تجاوز دشمن به کشورمان و پاسخهای کوبنده نیروی مسلح ایران به شرارتهای آن، از صبح سهشنبه (سوم تیرماه) رژیم صهیونی مجبور به پذیرش آتشبس شد.